2. těhotenství pomocí IVF. Jak při snaze o druhé postupovali u vás?

petulkadodo
1. zář 2022

Ahoj, je tu někdo, komu se druhé nedařilo a museli jste kvůli tomu až na IVF? První se nám povedlo až po dvou letech po IUI. Žádný problém nám nikdy nenašli. Druhé jsem doufala, že půjde líp, ale už to zkoušíme rok a nic. Když půjdeme znovu do CAR, bojím se, že i kvůli vyššímu věku mě budou hned tlačit do IVF. Jak při snaze o druhé postupovali u vás?

zoyee
1. zář 2022

My máme první s clostilbegytem, o druhé jsme se snažili 1,5 roku a nic. Nakonec jsme šli do ivf, syn narodil z prvního pokusu.

miracleelcarim
1. zář 2022

@petulkadodo my se o prvni snazili 2 roky,na nic u nas neprisli,vse v poradku.otehotnela jsem po ivf.druhe jsme zkouseli 3 roky,nic,takze opet ivf ☹ kdyby se u nas na problem prislo,tak by se mi s ivf smirovalo lepe.ale jsem moc vdecna,ze se zadarilo alespon pres ivf

petulkadodo
autor
1. zář 2022

@miracleelcarim Taky to tak mám. Kdybych věděla, že máme problém, bylo by ivf jasná volba, ale takhle se mi do toho moc nechce. Ale věk mě tlačí. Je mi 36.

merope
3. zář 2022

@petulkadodo Možná tě budou tlačit hlavně proto, abys ty pokusy měla na pojišťovnu. Ale můžeš říct, že zatím chceš jen IUI. Ono pokud je ti 36, tak než ti udělají vyšetření (hormony, případně průchodnost a podobně - u mě kvůli císaři chtěli i kontrolu dělohy), tak to je klidně půl roku. A pak se hodí tak jeden cyklus za řekněme 5 měsíců. A to ti tak akorát vyjde do 39ti.

hanynka1704
3. zář 2022

@merope prodloužili to do 40 myslim🤔
Jinak my se snažili o naše první společně dítko 3,5 roku,nakonec se zadaril až KET. Pro mě to je druhé dítko po 18 letech😁. IUI jsme zkusili 2x a pak rovnou začali přípravu na IVF. Stihly jsme ho jen jednou do tech 39. Malej se mi narodil ve 40 a 8mes. @petulkadodo co je u tebe vyšší věk?

marselina
3. zář 2022

@petulkadodo dvě deti prirozene, treti se nám nedařilo cca 2-3roky. Manzel pracuje v zahraničí tak ze u nás jiná možnost než ivf nebyla. Bylo mi 41. Když pominu první odběr vajicek kde bylo jen jedno nedozrale, povedlo se hned první ET z druhého odběru vajicek. V únoru se nám narodil chlapecek

marselina
3. zář 2022

@merope proplacení ivf prodloužili z 39na 40let

petulkadodo
autor
3. zář 2022

@hanynka1704 Je mi 36.

hanynka1704
3. zář 2022

@petulkadodo to je ještě dobre. Blbý je,že člověk neví jak se zadari. Jestli hned nebo to bude trvat,on ten čas pak hrozne letí. Záleží na tobě,jak to máš v sobě srovnané. Ja jsem do toho šla,ikdyz jsem věděla,že to bude pro tělo náročné. Ale ja osobně jsem neměla žádné problémy. Možná mi pár kil naskocilo,ale jestli to bylo z hormonů,nemůžu říct na 100%.

merope
3. zář 2022

@petulkadodo Jak říká @hanynka1704 - ono nikdy nevíš, kdy se zadaří a hlavně s věkem ta plodnost šíleně klesá. My se začli víc snažit kolem těch 36, pořádně opravdu obíhat až kolem 39 a rodila jsem ve 43 s darovanými oocyty. Mít už nějaké dítě doma, tak už jsem to asi vzdala. Takže z mé zkušenosti - nečekat, řešit. Zvláště pokud už jedno dítko máš a chtěla bys k němu "parťáka".

upuska
3. zář 2022

Uricte bych se nechala aspoň vyšetřit.. spermiogram, hormonální profil..možná zjistit AMH..
My jsme na syna čekali asi 10 měsíců..přišlo mi to dlouhý, protože kolem mě holky těhotnely na 1.dobrou ..o druhý jsme se začali snažit, když synovi bylo 8mesicu..po dvou letech jsem nás nechala odeslat do caru. Měla jsem za sebou 1sp a 2 biochemicka. 2 hormonální profily, spoustu bylinek, čínskou medicínu.. no a tam mi hned při první návštěvě, na základě HP od mého dr, řekli, že mám asi malou zásobu vajíček a že jsem na hranici přechodu.. bylo mi 35,5..hodnoty AMH to potvrdily..takže mi navrhli ivf..a já neváhala a říkala.jsem si, proč proboha jsem tam našla dávno.. nakonec jsem otěhotněla přirozeně, po dalším SP z ivf..a dneska je našemu zázraku skoro rok..

volodka162
4. zář 2022

První jsem měla ve 27 letech cca po půl roce snažení. Pak jsem dva roky o druhém nechtěla slyšet, pak nějak jsme začali zkoušet. Synovi je 8 let a vloni v říjnu jsme to začli řešit a rovnou IVF. První pokus nic (a bylo jen jedno vajíčko = jedno embrio), teď jdu na druhý a poslední IVF (požádala jsem v případě možnosti o vložení dvou embrií)...je mi 35let. Pak s tímhle kolotočem končím, nechám to ještě rok plynout a pak nasadím antikoncepci a prdím na to...ty stálé nervy zda jo nebo ne...manželovi je přes 40 a přiznám se, že jsem sobec. Nechci mít v důchodu na krku 20letého syna co ještě bude chtít na vejšku a já na to nebudu mít. Myslím i na budoucnost...bůh ví co bude. Proto taky radím, řeš to co nejdříve. Hodně ten čas letí a než se udělají všechna vyšetření, taky to trvá. Já měla letos 3 hysteroskopie, velké srůsty a zase se mi dávají dohromady srůsty, do toho ash.syndrom (první porod císař), takže mám spíš fyzické problémy než nějaké krevní atd. Manžel OK. Takže uvidíme....pokud i nyní tělo nepřijme, budu věřit PROČ to dělá.

petulkadodo
autor
4. zář 2022

@volodka162 Také jsem po císaři, tak jestli nemůže být problém i v tom, že se třeba někde udělali srůsty. To mě doteď nenapadlo. Hojila jsem se bez problémů. Já jsem nikdy neměla ani žádné biochemické nebo zamlklé těhotenství. Ovulaci bych mít měla, AMH jsem před 3 lety měla přes 3, tedy docela vysoké, spermiogram měl manžel také dobrý. Jdu v říjnu ke svému doktorovi, tak to s ním proberu a pak se objednám do car na vyšetření.

lidushka01
12. lis 2022

@petulkadodo My jsme vubec pripad. Pet let jsem bez jakekoliv antikoncepce. Prvni dite po dvou letech zkouseni nakonec ivf napoprve, holcicka ma 2,5 roku, dale jsem neresila antikoncepci, nic se nedelo, tak jsem zavolala do caru, ti me pozvali na ultz., vypocitali idealni termin na embryotransfer (meli jsme zamrazena embrya z prvniho)a uz ten mesic jsem ho uspesne absolvovala a ted mame pulrocniho chlapecka. Dodnes netusime, kde je problem. No a minuly tyden jsem byla trochu opozdene na kontrole po sestinedeli a doktor rika, co antikoncepce? Ja...to nebudu resit, pet let a nic...no.. a predevcirem jsem zjistila, ze jsem tehotna 🙈 Takze damy, i po dvou IVF se muze stat tohle 🤣