1. IVF, do práce jste chodily? Jak jste snášely zákrok?

mandlicka25
25. srp 2016

Ahoj všem, po dlouhém snažení dvou inseminacích jsme se s doktorem rozhodli, že podstoupíme ivf. Už jsem dostala injekce na první týden, docela mě to vylekalo, protože budu jako jehelníček, ale to se zvládne! Bojím se toho, ale na druhou stranu mám radost, že se to konečně někam hne. Jsme oba mladí a bez nějakých zdravotních problémů a to je strašná beznaděj, když to prostě nejde. Bohužel jsem nedostala moc informací o samotném zákroku a co si nevyčtu sama, tak nevím. Chtěla jsem se Vás zeptat, jak to bylo o Vás s prací. Jak jsem pochopila, tak injekce Vás nijak neomezují a do práce se chodí normálně. Ale jak je to po zákroku?
Budu strašně ráda, za jakékoli zkušenosti a třeba i rady. Případně když se mi svěříte, jak jste snášely injekce a samotné zákroky.

Moc Vám všem děkuju! :*

lucie7411
25. srp 2016

Ahoj, já teda situaci nezažila, ale kamarádka nedávno...po injekcích měla hrozné návaly, musela jít na neschopenku, v práci to nezvládala, celé dny jen proležela, pak po samotném zákroku už zůstala doma, teď si užívá těhotenství se vším všudy 🙂 ale asi to záleží na každém, každý jsme jiný, přeji mnoho štěstí ať se to povede napoprvé! 🙂

ivatko0406
25. srp 2016

@mandlicka25 take pridam kamaradcinu zkusenost - prilis dobre hormony nesnasela a jelikoz pracuje v lekarne, zustala doma. Po embryotransferu neschopenka pokracovala - na prvni trimestr byla automaticky zarazena jako rizikova. Potom uz ji dal doktor vybrat, ale jelikoz je ve styku s nemocnymi, zustala doma az do konce. Hodne stesti!

lukza
25. srp 2016

Ja po dobu stimulace chodila do prace az od odedne odberu zustala na neschopence nikdy se nam nezadarilo takze jsem vzdy po negativnich krevnich testech sla do prace a tak furz dokola stimulace zase v prace pak na tu dovu neschopenku a zase do prace.
Jinak injekce jsem snasela dobre uz jen pro to ze me uklidnoval ten vnitrni pocit ze neco delame pro to aby jsme mely miminko nejhorsi v mem pripade by ty nervy po oplodneni a volani so zda embria preticaji prodlouzenou kultivaci a pak samozrejmne ta srazka na kolena pri negativnim tehu testu.
Strasne moc vam preji aby se co nejdriv zadarilo a uvidite vse zvladnete 🙂)

bubinko1506
25. srp 2016

ja som absolvovala 2 cykly IVF - injekcie na stimulku som znasala v pohode, obcas mi byvalo sice zle od zaludka, ale nic strasne to nebolo.
mam kancelarsku pracu, takze po odbere vajicok som doma zostala len jeden den a vratila som sa naspät do prace. rovnako po transfere - v den transferu a nasledujuci den som bola doma, oddychovala a potom som sa vratila opät do prace.
po poslednom vklade som v 6tt zacala spinit kvoli hematomu - doktor mi dal na vyber PN alebo praca z domu, takze az do materskej som pracovala z domu.
pokial budes injekcie zvladat v pohode a nemas nejako fyzicky, resp. psychicky narocnu pracu, nepracujes v rizikovom prostredi, tak PN ani nie je potrebna.
drzim palce, nech to vyjde na prvykrat

hanulkasa
25. srp 2016

Ahojky, uvidis jak ti bude. Já šla v průběhu stimulace na neschopenku. Nebylo mi dobre a cítila jsem se jak balón. Mně se vyplatilo zůstat v klidu doma. Všechny informace ti dají v car průběžně. Dej na svoje pocity.

mandlicka25
autor
25. srp 2016

@lukza strašně moc děkuju za pozitivní komentář. Já už byla zoufalá a teď mám naopak radost, že se aspoň něco udělá a třeba i posune. Když si vezmu, jaké doufání jsem měla po inseminacích, tak ted se o to víc bojím jaký by byl případný neuspech ted... Musím doufat. Jsme mladí a žádný problém zdravotní by neměl být. Před dvema lety jsem prestala brat antikoncepci a nenaběhl mi zpět cyklus až s léky a clostíkem, který už brát nemůžu...

mandlicka25
autor
25. srp 2016

@bubinko1506 Kéž by... strašně moc děkuju!

mandlicka25
autor
25. srp 2016

a holky ještě jedna otázka... nechaly jste si přenést jedno nebo dvě embrya, děkuju! Četla jsem několik názorů... Raději bychom chtěli asi jedno miminko, ale ani dvě by nám asi nevadili a zvládli bychom to. Kdyby měla být větší šance, že to vyjde na první pokus, tak do toho jdu hned. Jak řekl můj manžel - raději jedno miminko, ale kdyby si na to měla jít případně znovu, tak raději rovnou dvě. Jaké jsou vaše názory, děkuju!

salenas
25. srp 2016

ahoj, při stimulaci jsem normálně chodila do práce, píchala jsem gonal, neměla jsem žádné problémy. Po odsátí vajíček jsem zůstala doma na neschopence, i mě bolelo dost břicho, při transferu jsme nechali zavést jedno, nepovedlo se. Ale při transferu zamražených jsme nechali zavést dvě, to si platíš sama a neubyde ti pokus placený pojišťovnou. Pokud si při transferu čerstvých embryí necháš zavést dvě, nebudeš mít placené 4 cykly ivf, ale jen tři.
Ale je fakt, že my na všechny 4 cykly ivf peníze nemáme, pokud teď nedopadne ket, jdeme ještě do jednoho cyklu a rovnou necháme zavést dvě embrya.

mandlicka25
autor
25. srp 2016

@salenas s těmi financemi jsem si to nijak nezjištovala nebo jsem to zatím víc neřešila. Jen jsem četla něco s přenosem dvou, že se musí něco platit nebo zaniká nějaký pokus? Zatím mi o penězích nikdo nic neříkal, zatím mám vše schválené injekce a doplácela jsem si na léky max 300,-

salenas
25. srp 2016

@mandlicka25 zaniká ti tím 4tý pokus na pojišťovnu. Jaké máš léky, že jsi platila tak malinko ? no oni to na tebe pak vybalí, co vše je potřeba zaplatit .. prodloužená kultivace, mražení, způsob oplodnění atd

mandlicka25
autor
25. srp 2016

@salenas ted jsem dostala nejaké nové pero ovaleap, je to uplná novinka, na které se ted nic nedoplácí. A pak kombinace s cetrotide - také injekce, které píchám k tomu - poslední tři dny v tom prvním týdnu. K tomu všemu prednison. Právě nevím, co hradí pojištovna a co platím já. Beru to tak, že na to pujdu tak i tak...

lukza
25. srp 2016

@mandlicka25 drzim moc pesticky a koukni na me ja mam za sebou 1IVF a 2 kety bez uspechu sance pocit prirozene pry 10%kdyz vychytam plodny den presne na minutu cos je pry nemozne a ajhle dve deti mam prirozene zniceho nic jsem otehotnela pak druhe ditko prislo hned po vysazeni antikoncepce musela jsem ji po cisari brat a tedka mam v brisku 3 miminko vsechny me deti jsou pocaty prirozene takze ani po teto strance neztracej nadeji .strasne moc drzim pesticky at brzo na tebe vykouknou // na testu

salenas
25. srp 2016

@mandlicka25 jojo, je to novinka a funguje jako gonal, taky to budu chtít, jestli budeme muset jít do druhýho pokusu.
do jakého caru chodíš ? určitě bych ti doporučovala prodlouženou kultivaci, pojištovna platí jen tři dny, ideál je 5 dní, pokud máte spermiogram v pořádku, tak je asi oplodní " přírodně", pak platíš za zmražení, za úschovu atd

mandlicka25
autor
25. srp 2016

@lukza Mám z tebe husí kůži! Strašně moc gratuluju, tomu se nedá říkat nic jiného než zázrak!

mandlicka25
autor
25. srp 2016

@salenas spermiogram je ok, vlastně vše je ok, až na to že k ovulaci jsem si pomáhala prášky, ale i když jsem měla "krásné" dva folíky, tak z toho nikdy nic nebylo :((. O kultivaci, která trvá pět dní jsem četla, sice nevím, že se na ni připlácí, ale určitě do ní půjdu a zeptám se na ni, i když mi ji asi sami doporučí. CHodím do Sanusu v Hradci Králové.

salenas
25. srp 2016

@mandlicka25 tak se jukni, jestli mají na stránkách ceník ...

mandlicka25
autor
25. srp 2016

@salenas to mají, ale netuším, co pojištovna hradí a co ne... Ale kouknu!

salenas
25. srp 2016

@mandlicka25 v tom je to, co si platíš, prodloužená kultivace, asistovaný hatching, oplodnění metodou icsi nebo picsi, ty pejety na zamražení, mražení, úschova

mandlicka25
autor
25. srp 2016

@salenas už jsem koukala, no krásný to je .... kdyby se to aspon povedlo... Ty pády na zem jsem hrozný, co si budeme povídat.

salenas
25. srp 2016

@mandlicka25 to musíme vydržet !

mandlicka25
autor
25. srp 2016

@salenas přesně tak! :*

bubinko1506
25. srp 2016

@mandlicka25 my sme davali vlozit dve. u nas poistovne preplacaju 3 cykly IVF bez ohladu na to, kolko embryi si das vlozit. riskli sme to s dvomi a cakame dvojcata. ale s takouto moznostou sme ratali a vlastne sme sa aj potesili, ze budeme mat dve deti. tentokrat to budu dvaja chlapci a o 4 roky si chceme ist po dievcatko (v nasom pripade mozno dievcatka 😀)

gs1530
28. srp 2016

Ahoj holky.Chtěla jsem se zeptat,zda-li je možné,když máme rozjednaný 1.cyklus IVF,jdu už na ultrazvuk před nasazením léků a potřebuji jestě počkat do konce roku z vážných rodinných důvodů.Budeme muset s partnerem projít znovu všechna vyšetření,nebo zkrátka budeme pokračovat v lednu.Moc Vám všem děkuji.Gabča.

hanulkasa
3. zář 2016

@s1530 ahoj. S největší pravděpodobností bude muž muset na nový spermiogram. Jinak snad nic. Zeptej se v caru, tam ti to řeknou určitě.

mandlicka25
autor
5. zář 2016

Ahoj holky, takže dnes konečně se dostavila ms a ve středu jdu na první injekci. Můžu se Vás ještě zeptat, jak cca dlouho trvalo, než jste šly od první injekce na odběr vajíček? děkuju moc!

westie
5. zář 2016

@mandlicka25 Já absolvovala jen jedno IVF (přenos jednoho embrya, nechytlo se), pak úspěšný KET dvou emrbryí a chytlo se jedno (bohužel genetická vada), pak znovu KET dvou embryí a chytla se obě, jedno se přestalo vyvíjet, druhé už se vyvíjí sedmý měsíc a termín mám začátkem prosince 😀 . Při stimulaci jsem normálně chodila do práce, vše jsem snášela bez problémů, jen jsem si musela hlídat, abych byla doma včas na injekci (myslím, že to bylo v sedm večer), jiné omezení jsem nepociťovala. Pokud se budeš cítit dobře a máš vhodnou práci, je asi lepší zůstat v normálním režimu, ať zaměstnáš hlavu a nemyslíš jen na stimulaci. Pokud vím, doporučuje se odpočívat v den odběru vajíček, ale já hned po odběru odjížděla z Prahy do Karlových Varů, snažila jsem se šetřit, ale už druhý den jsem šla hrát golf🙂 Myslím, že hodně záleží, jak to budeš snášet fyzicky i psychicky - my to s manželem brali hodně v pohodě a s humorem, žádný stres z injekcí atd., což mi pomohlo asi nejvíc.
Přesné dny už si nepamatuji, ale vše se zvládlo v jednom cyklu - myslím, že jsem 14 dní stimulovala, pak šla na odběr, pak se oplodněná embrya 5 dní vyvíjela a pak šla na transfer. Držím palce, ať vše dobře snášíš a ať se zadaří!

mandlicka25
autor
5. zář 2016

@westie můžu tě prosím ještě poprosit... jak píšeš, že si spěchala domů na injekce, to sis je musela píchat pravidelně po 12 hod? Mně řekli jen ráno/ večer, žádné další specifikace, tak teď nevím. Jde mi hlavně o to, jak dlouho si budu píchat injekce, ted mám doma první várku a ta je na 6 dní.

mandlicka25
autor
5. zář 2016

@westie strašně moc děkuju