Zapomněla jsem si Nuvaring 😞

foxyworld
13. kvě 2017

Ahoj,

jak už napovídá nadspis, po odpolední směně v práci, jsem si vypnula mobil, abych se mohla v klidu vyspat, a tím pádem i budík, který mi měl zvonit, abych si po 7 denní pauze zavedla nový kroužek Nuvaring. Zapomněla jsem na to a s přítelem jsem se milovali - udělal se do mě. Vzpomněla jsem si na to až potom a hned jsem si kroužek zavedla, zpozdila jsem se tedy o nějakého půl dne. Co myslíte, mohu otěhotnět? Byl to den po menstruaci, tudíž bych neměla mít plodné dny… Já vím, že stoprocentní ochrana není při žádné antikoncepci, ale co myslíte, je nepravděpodobné, nebo spíše pravděpodobné, že bych mohla být v tom? Právě budu dělat maturitu a vzali mě na VŠ, takže dítě mít nemůžu a hlavně ani zatím ještě nechci. Jsem z toho ve stresu, potřebuji uklidnit :,(.
Jaký na to máte názor? Má těch pár hodin zpozdění nějaký vliv na ochranu?
Moc děkuji za všechny odpovědi, budu vám vděčná.

S podzravem,
A.

dvork
13. kvě 2017

Nuvaring jsem taky měla. Půl dne zpoždění by asi vadit nemělo, takhle rychle by tělo nenastartovalo dozrávání vajíček a ovulaci, spíš více dní by hrálo roli (mrkni ještě do příbalového letáku). Některé ženy mohou sice mít ovulaci i těsně po skončení mensturace, ale to by bylo v případě, že žádnou antikoncepci neužívají a jde o přirozený cyklus. Pro klid duše se můžeš zkusit otestovat za nějaké 2-3 týdny.

foxyworld
autor
13. kvě 2017

@dvork Je tam - 1. Pokud jste zapomněla vložit nový kroužek po období bez kroužku (muj pripad): jestliže jste krouzek zapomnela vlozit dele nez 7 dni, je pravdepodobne ze muzete otehotnet. Vložte nový kroužek ihled, jak si vzpomenete a dalsi tyden pouzivejte jine zpusoby ochrany (kondom apod.)

dvork
13. kvě 2017

@foxyworld Zpoždění zavedení bylo v řádu hodin. To by Nuvaring musel už nějaku dobu fungovat špatně (tedy tělo by na něj neragovalo, jak by mělo), aby to mělo vliv. Nestresuj se, soustřeď se na maturitu a pro klid tvůj i přítele používejte kondom, ale myslim, že miminko z toho ještě nebude. Budu držet palce, ať se zkouška dospělosti povede co nejlépe!

foxyworld
autor
13. kvě 2017

@dvork ale mě teď bolí břicho, doufám že jen z nervů, snad to neni ovulace :( jsem z toho strašně vystresovaná
moc děkuju, budu se snažit 🙂

dvork
13. kvě 2017

@foxyworld Každá žena je jiná, ale já teda ovulaci (nebo tlaky ve vaječnících) cítila jen, když jsem brala léky na stimulaci, miminko se nám s manželem dlouho nedařilo, teď máme rovnou dvojčata. Spíš bych ty boelsti vážně přičítala nervům, psychosomatika dělá svoje, do toho ještě maturita.Samozřejmě tu je možnost Postinoru, takhle o víkendu by ti jí napsali na pohotovosti, záleží na nemocnici, zda přímo na gynekologii nebo jinde. Ale to určitě nebude nutné, jen bys do sebe zbytečně cpala další hormony. Jestli jsi z toho tolik vykolejená, zajdi hned v pondělí ke svému gynekologovi, pokud máš ještě svaťák a nejdeš rovnou maturovat. Zřejmě ti stejně řekne, že zpoždění v řádu hodin nic neznamená, ale lepší být ujištěná a ne mít nervy v kýblu právě teď, když se potřebuješ soustředit na zkoušky.

twoangels
13. kvě 2017

Nuvaring jsem používala dlouho a myslím si že půl dne zpoždění nemá vliv. Mně se zase jednou stalo, že jsem si zapomněla vytáhnout ten starý a dala jsem si další nový -samozrejme mi bylo divne, že nedorazila MS...tyden mi bylo blbě jako v těhotenství - až pak jsem na to přišla - že tam mám kroužky dva 😁