Vysazení HA - bolesti v podbřišku, co to značí?

verunka2016
29. čer 2016

Ahoj, chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti co se týče vysazení antikoncepce. Chtěli bychom s manželem miminko, takže jsem tento měsíc vysadila HA, ale začalo mě již od prvního týdne od vysazení bolet v podbříšku (i při sexu), cítím takový tlak, občas i vaječníky. Měla jste to některá? Co to značí, "probírají se mi vaječníky"? 🙂 Moc děkuji za reakce.
Veronika

blanka.k
29. čer 2016

@verunka2016 AHoj, mám to taky... v květnu jsem dobrala HA a první měsíc to bylo i trochu nepříjemné.... teď jsem asi 6 týdnů od vysazení a je to trochu lepší.... Ale piju od začátku kontryhel a v druhé půlce cyklu nějaké "vitamíny/bylinky" v kapslích od mudr. , tak jsem si říkala, jestli to není tím. 😅 (ale dítě nechci, jen ze zdr.důvodů jsem musela HA vysadit a nikdy jsem neměla pravidelný cyklus, tak mi mudr.doporučila výše uvedené, tak si "zvykám"

carmilla
29. čer 2016

Ahoj, já dobrala na konci dubna. Od začátku jsem začala popíjet kontryhel a tyto problémy jsem nezaznamenala, ale samozřejmě nevím, nakolik se na tom podílel právě kontryhelový čaj. 😉

verunka2016
autor
29. čer 2016

@blanka.k a ms si měla normálně hned napoprvé?
Jinak díky za doporučení, já beru pouze kyselinu listovou, tak si asi skočím do lékárny i pro čaj... 🙂

blanka.k
29. čer 2016

@verunka2016 ano měla, po 27 dnech, ale s tím jsem trochu počítala...když jsme kdysi se pokoušeli o mimčo, tak právě mi byla HA nasazena na 1/2 roku, že to trochu srovná cyklus a hned po vysazení budu mít větší šanci i chvíli snad pravidelnější cyklus. No , uvidíme, jak dlouho to vydrží, teď jsem brala HA v kuse 6 let, kdybych nemusela, tak nevysazuju... uvidíme za 2 týdny, ale teď jsem z 5 dní, kdy jsem měla čaj pít, si ho udělala 2 dny, nestíhám, zapomínám 😅

katerinacernotova
29. čer 2016

ahoj vajecniky ...na leve nebo prave strane te muze bolet kdyz ovulujes kdyz beres antikoncepci tak k ovulaci nedochazi bez ni ano a takto se to i projevuje ta bolest.
jinak doporucuji kys.listovou.a ovulaci si krasne muzes pohlidat doky hlenu a taky cipku🙂

verunka2016
autor
29. čer 2016

@blanka.k já měla cyklus před HA (brala jsem 3 roky) pravidelný po 28 dnech, tak doufám, že se to nezmění...jen mě trochu vystrašila ta tupá bolest, ale asi se to opravdu vrací k normálu 🙂
A ještě otázečka, pokud můžu...je to samozřejmě individuální, ale za jak dlouho otěhotněla?

verunka2016
autor
29. čer 2016

@katerinacernotova také to tomu přisuzuji, jen jsem se chtěla ujistit, protože mě to bolí už víc jak týden.. Kyselinu listovou beru, tak uvidíme 🙂 Díky 🙂

konekokira
29. čer 2016

Ahoj, já po vysazení trpěla a trpěla, vždycky jsem nějak tušila, že ha je zlo a pak jsem nedostala MS, tak tehotensky testy všechny negativní, na gynde mi dr pichla injekcí na rozjeti cyklu. Moje tělo bylo prý tak zblby dávkami hormonů, že se mi nevrátil cyklus, za rok jsem naprosto bez komplikací otěhotněla 🙂

blanka.k
29. čer 2016

@verunka2016 "už" za 13 měsíců 😵 Ale já měla problémy odjakživa (št.žláza, hormony, vyvolávačky. cyklus 3týdny-3 měs, šílené bolesti, atd....), samo jsem si přála otěhotnět co nejdřív, ale nějak jsem si říkala, že když to s tím mým cyklem a hormonama bude do 2 let, tak to bude super 😉
Ještě mě teda podobně bolelo břicho, když jsem mívala cysty (ale ta pak za šílených bolestí při menzes vždycky praskla, teď "nic", jen klasické menstr.bolesti, takže ty bolesti prostě beru , že se ty hormony nějak dávají dokupy 😀

verunka2016
autor
29. čer 2016

@konekokira jej tak to sis docela "užila" ☹ ty moje bolesti se dají zvládnout, je to podobné jak při ms. No jsem zvědavá jak se to rozběhne mně...

verunka2016
autor
29. čer 2016

@blanka.k podobné problémy má kamarádka, pokouší se s přítelem 10 měsíců, zatím bez výsledku..
Hlavní je, že jsi se dočkala. 😵 🙂

bachovy_esence_poradna
29. čer 2016

@verunka2016 tělo se srovnává zpět, protože při braní HA vlastně nemohlo přirozeně fungovat...

pro urychlení regenerace a zvýšení šance na otěhotnění doporučuji čínskou medicínu.....a zlepšit hloubkovou výživu těla, aby se harmonizovalo fungování orgánů...

carmilla
29. čer 2016

Já dostala první menstruaci přesně po těch 28 dnech, jak jsem byla zvyklá při braní HA - jenomže z toho se podle mě ještě nedá nic usuzovat, tělu trošku trvá, než si vysazení plně "uvědomí" a obávám se, že nějakou dobu ještě jede na "autopilota", než se od hormonů očistí. Včera bych měla MS správně dostat, ale nepřišla, dneska se mi zdá, že už se to pomalu začíná rozjíždět, začínám špinit...tak doufám, že se to rozjede, jeden dva dny zpoždění jsou v klídku. Já právě měla před HA menstruaci naprosto nevyzpytatelnou, až do nasazení se mi cyklus nesrovnal, tak mám trochu obavy. :-/ Uvidíme.

blanka.k
29. čer 2016

@carmilla taky jsem bez HA nikdy neměla klasický cyklus 😅 9 let jsem s pomocí doktorů zkoušela vše možné, ale stejně si cyklus dělal co chtěl, takže mi pak doba s HA přišla jako úžasná věc 😀 si říkám, ať už přijde přechod, 25 let s menstruací mi už stačilo, odrozeno mám.... 😀 😀

carmilla
29. čer 2016

@blanka.k Tak to se máš. :D Já bych to vůbec neřešila, ale jelikož už taky s přítelem pomýšlíme na potomstvo, tak bych pravidelnější cyklus uvítala...Ta doba s HA byla super v tom, že jsem věděla přesně skutečně skoro na hodinu, kdy to dostanu...to mi teď skončilo, nedělám si iluze... :D