Vynechání antikoncepce. Máte zkušenost?

danusena
14. črc 2022

Zdravím, mám dotaz ohledně vynechání antikoncepce. Dnes odpoledne jsem si uvědomila, že jsem si včera zapomněla vzít pilulku a tu dnešní jsem si vzala s menším než 12 hodinovým zpožděním. Podle přívalového letáku jsem tedy užila dvě pilulky. Tu dnešní i tu včerejší. Zajímá mě ale, zda je v tomhle případě snížená účinnost antikoncepce. Četla jsem, že vynechání jednoho dne je v pořádku a účinnost se nesnižuje, ale nevím, zda to platí i v případě, kdy jsem po jedné vynechané pilulce užila i tu další později, než bych normálně měla. Máte někdo zkušenost?
Já doufám, že je to aspoň trochu pochopitelné.
Zavolala bych svému gynekologovi, ale má zrovna dovolenou, tak zkouším taky
Děkuji.

lencaa11
15. črc 2022

@danusena určitě bych si teď dávala pozor než si vezměte další prášek přesně jak máte

zlaticko22
16. črc 2022

@danusena tak myslím že taky záleží na tom, jak dlouho už antikoncepci bereš..jestliže ji bereš už nějak dlouhodobě, tak si myslím,že se účinnost nesnizi..každopádně pro klid bych teď použila i jinou ochranu..

zuzickan
20. črc 2022

Moje antikoncepce má v příbalovém letáku uvedeno, že po vynechání pilulky je třeba se 7 dní chránit i jinak... a náhodou se mi právě stalo to samé, co tazatelce, na dovolené jsem si hned první den zapomněla vzít pilulku a další den si vzpomněla taky až odpoledne (normálně beru pilulku ráno, ale holt ten dovolenkový režim... 🙈)