Zdravím, mám dotaz ohledně vynechání antikoncepce. Dnes odpoledne jsem si uvědomila, že jsem si včera zapomněla vzít pilulku a tu dnešní jsem si vzala s menším než 12 hodinovým zpožděním. Podle přívalového letáku jsem tedy užila dvě pilulky. Tu dnešní i tu včerejší. Zajímá mě ale, zda je v tomhle případě snížená účinnost antikoncepce. Četla jsem, že vynechání jednoho dne je v pořádku a účinnost se nesnižuje, ale nevím, zda to platí i v případě, kdy jsem po jedné vynechané pilulce užila i tu další později, než bych normálně měla. Máte někdo zkušenost?
Já doufám, že je to aspoň trochu pochopitelné.
Zavolala bych svému gynekologovi, ale má zrovna dovolenou, tak zkouším taky
Děkuji.
@danusena tak myslím že taky záleží na tom, jak dlouho už antikoncepci bereš..jestliže ji bereš už nějak dlouhodobě, tak si myslím,že se účinnost nesnizi..každopádně pro klid bych teď použila i jinou ochranu..
Moje antikoncepce má v příbalovém letáku uvedeno, že po vynechání pilulky je třeba se 7 dní chránit i jinak... a náhodou se mi právě stalo to samé, co tazatelce, na dovolené jsem si hned první den zapomněla vzít pilulku a další den si vzpomněla taky až odpoledne (normálně beru pilulku ráno, ale holt ten dovolenkový režim... 🙈)
@danusena určitě bych si teď dávala pozor než si vezměte další prášek přesně jak máte