Ahojky potřebovala bych radu.
19.11 mi končila 7denni pauza, ve které jsem skoro každý den měla nechráněný pohlavní styk, vím že přes 7 denní pauzu jsem chráněná, 20.11 jsem vzala prášek, 21 a 22 jsem prášek vzít zapomela a uvědomila si to až dnes, 21 proběhl taky nechráněný pohlavní styk.. v příbalovém letáčku stojí že když vynechám jeden tak si mám vzít 2 když na to přijdu ale když jsem vynechala 2 tak nevím nenašla jsem tam o tom nic. Chtěla bych se zeptat zdali je veliké riziko otěhotnění.
Děkuji moc za odpovědi!
@nikjean děkuji moc za odpověď
@nikjean kamarádka mi právě říkala že vynechala 3 a nic se nestalo, ale každá žena je jiná tak jsem se chtěla radši zeptat na další názory a rady
@michalka7676 To, že kamarádka řádně neužívá HA a nejsou z toho žádné následky je sice super, ale být tebou - neřídila bych se dle toho. Jak si sama zmínila, každý může mít tu reakci jinou. Někdo může bez ochrany spát celé roky a stejně neotěhotní a někdo může mít sex poprvé v životě, použít kondom a přesto otěhotnět.
@michalka7676 Tak samozřejmě, že to riziko tam je. Selhání HA je ve většině případů právě tahle "zapomnětlivost" v užívání. Nicméně riziko je vždy, 100% jistotu, že neotěhotníš máš jen ve chvíli, kdy abstinuješ.