Zdravím, holky mám dotaz. Přesně před týdnem mi přišla menstruace, skončila v pátek a v neděli jsme měli s přítelem nechráněný styk. Antikoncepci beru vždy od pondělí v 18 hodin, v pondělí jsem si jí vzala, ale bohužel jsem si jí zapomněla koupit, takže mi mamka poslala platíčko poštou, protože bere úplně stejnou jako já. Jenže mi přijde až tak za dva dny, takže úterý, středa prášek nevezmu a možná ani ve čtvrtek a začala bych až v pátek. Asi by jsme měli používat ochranu, jinak dojde k těhotenství, nebo se pletu? Děkuji za odpovědi.
@martulina7
@marryjanew presne jak pisr marry , otehotneni je mozne v dobe ovulace, nicmene nevis kdy mas ovulaci takze se radeji chran, nemluve o tom, ze sperma v tele zeny muze vydrzet i 4 dny a na ovulaci 'pockat'. Navic s kondomem se nemusis bat nemoci.
@martulina7 Po vynechání tablet by teoreticky k ovulaci dojít mohlo, takže by ses měla během té doby a ještě týden potom (takhle se to aspoň doporučuje, pro jistotu) chránit jinak.
Myslím si, že když bereš prášky dlouhodobě, tak by se nic nemělo stát, ale náhoda je blbec 😉 já třeba zapomněla 14 dní si vzít prášek a nic se nestalo 😀
@radbuza90 moje kamarádka brala prášky 3 roky v kuse, jednou měla střevní chřipku. Prášky brala ale jen jejím tělem prošli. Stačil jeden pohlavní styk a má 2leteho kluka... Náhoda je blbec 🙂
děkuju holky moc za odpovědi 🙂
@marryjanew To rozhodně, náhoda je blbec. Že jsem to tak měla já, nemusí to tak být u všech 🙂
Jako.. jak pisou holky, dneska je potiz otěhotnět temer na prvni dobrou, a jeste v mini okně HA. Na druhou stranu ale pocitej s tim, ze hsi pretahla 7denni pauzu, na antikoncepci bych nespolehala cely mesic! Minimalne 16dni od prasku, ktery vezmes. 16dni je hranice, kdy uz je zena chranena a muze i udekat 7 denni pauzu
@kristynatita Tak to je zas moc dlouho, ne? Ovulace může být v tom okně kdy vynechala (což píše 4 dny) + vajíčko může chvilku čekat, proto ten týden navíc, ale 16 dni? Jak jsi na to přišla?
@alkuska mam za to, ze uz je naruseny cely cyklus, kdyz nebyla dodrzena 7denni pauza.
Při klasickem cyklu dochází k oplození někdy mezi 12-14 dnem cyklu cca. Ochranu pokud mimčo nechceš bych si ale vzala... nikdy nevíš 🙂