Těhotná na HA?

eliscka
23. črc 2019

Je možné nedostat menstruaci při braní HA? Beru Lindynette 20, s přítelem jsme používali i kondom, ale při několika stycích se protrhl při vsouvání. Většinou v kondomu nic nebylo. Utrela jsem si vždy vaginu a nechali jsme to být či nasadili nový. Vysazuji teď do toho antidepresiva a jsem na dovolené u moře. Prášky beru pravidelně +-5 min, 4. měsíc. Hrozně moc se bojím. Pořád mám pocit jako bych to měla dostat, mám 3./4. Den pauzy. Většinou to už mám. Cipek mám otevřený a tvrdý jako špička nosu. První den pauzy jsem trochu špinila.

aurelie34
23. črc 2019

Otěhotnění přes hormonální antikoncepci je hodně nepravděpodobné ale není nemožné. Pořád to je jen 99 % ochrana. Já jsem přes stejnou značku antikoncepce otěhotněla. Brala jsem ji 4 roky a pak jsem jeden den zvracela asi se ochrana snížila a další měsíc jsem měla na těhu testu 2 čárky. Ale to rozhodně nemusí být váš případ.

krupka3
1. říj 2019

@aurelie34 tak v tom pripade ale prece neslo o othotneni pres antikoncepci, jen chyba v jejim uzivani.

aurelie34
1. říj 2019

@krupka3 žádná chyba v užívání nebyla. Prášky jsem brala každý den ve stejnou dobu a ani jednou jsem nevynechala a přesto jsem otěhotněla.

krupka3
1. říj 2019

@aurelie34 pises, ze jsi jeden den zvracela. V pribalovem letaku je napsano, ze v takovem pripade je treba tabletku nahradit. Stejne tak je tam dukladne popsano, co zpusobi vynechani prasku ve kterem tydnu. Kazdopadne jde o chybu v brani, a presne proto je pak uvadena ochrana 99%, protoze zeny delaji chyby v brani, a pak otehotneni svaluji na neucinnost tabletek.