Suzia - zapomněla jsem brát nové platíčko

zirafa8
1. črc 2019

Všechny vás zdravím a zároveň prosím o radu. Užívám dvoufázovou antikoncepci Suzia - v úterý jsem dobrala poslední placebo tabletu ( v tento den začala menstruace) a ve středu měla začít nové platíčko , jenže sem debil a zapomněla jsem na to, ještě si na tuto antikoncepci zvykám a uvědomila sem si to až teď ( pondělí). Jak dál pokračovat ? Začít užívat ode dneška nebo počkat do další menses a začít brát první den ms ? samozřejmě je mi jasné, že se musím chránit jinak a v příbalovém letáku taky není uvedení co v tomto případě dělat... jedná se mi spíš o to, co dál, at si nerozladim cyklus 🤔moc děkuji za vaše rady 😊🌞

hermij
1. črc 2019

Cyklus si nerozladíš, protože žádný nemáš. Krvácení, které Ti chodí není menstruace, ale jen krvácení ze spádu vlivem poklesu umělých hormonů, které do sebe láduješ. Tvůj cyklus je po dobu užívání uspaný. To nemá být kritika, každá máme jinou cestu, ale ujasnění situace. Nyní jsi 100% nechráněná proti případnému početí, což víš. Ráno brnkni na gyndu, ať Ti doporučí postup, nejspíš budeš okamžitě pokračovat v užívání. To je asi nejlepší rada, co mohu nabídnout, Tvůj gynekolog by to měl vědět ;)