Zdravím Modrokoníkovky, rozhodla jsem se po porodu syna pro sterilizaci. Už před tím jsem věděla, že děti nechci a jedno mi naprosto stačí. Mám k tomu své důvody a celé těhotenství pro mě bylo peklo. Pokud by jsem chtěla sourozence k juniorovi volila by jsem UO,NM či adopci. Zajímalo by mne u žen, které to podstoupili jak se k tomu postavil Váš partner, lékař, rodina?
Děkuji moc.
@hi.terry No, bohužel tahle zkušenost je nepřenosná... Projdi si tady diskusi o sterilizaci (nevím tedy, jestli je tady a nebo na emiminu), ale tam některé z holek, které sterilizaci podstoupily, potom dost litovala a říkaly, že už by do toho znovu nešly. Některé si to pak po letech rozmyslely a chtěly další dítě, jiné se přestaly cítit jako ženy. Jiné si to zase strašně chválily... U tohole zákroku je podle mě ale nejdůležitější to, že není tak úplně nevratný. I kdyby sis to po letech rozmyslela, pořád je tu umělé oplodnění (byť plně hrazené párem, ale pořád tu ta možnost je). Já to beru z hlediska pohodlí a trvale vyřešené antikoncepce, protože mi stejně nic jiného nezbývá a další těhotenství by byl hazard se životem. Tak jsem si na tom našla to pozitivní a to, že nemusíme myslet na antikoncepci, mi strašně vyhovuje, adrenalinu už bylo dost... 🙂
Kamarádka chodí na nějaké antikoncepční injekce - účinkují cca 3 měsíce. Rozhodně bych minimálně zpočátku uvažovala o něčem podobně vratném. Tedy pokud tam není nějaká zdravotní indikace.
a ty máš v plánu probírat sterilizaci s rodinou? Já o sterilizaci uvažuju, ale rozhodně bych to nikomu nevykládala. Lékař tě může upozornit na rizika, ale kecat by ti do toho neměl. Jediný, kdo má právo se k tomu vyjadřovat, je partner, s tím si to musíte vyjasnit.
@merope ty injekce jsou pěkný svinstvo, ještě horší, než klasická hormonální antikoncepce. 😒
@betelgeuzz to máš pravdu Depoproveru jsem měla dva roky...přibrala jsem 20kg a a játra mi byla také vděčná...no probírat s rodinou to nechci, jen vím, že mamka by si přála alespon ještě jedno vnouče a ona děti prostě miluje...... a partner jak jsem psala v jedné reakci pořádně neví co chce....a já už další skutečně nechci ....
Lékaři a rodině do toho nic není. Je to věc pouze Tvoje, případně partnera. Takže jestli to tak cítíš a víš, že rozhodnutí je definitivní, tak se na ostatní moc neohlížej, probrala bych to pouze s partnerem. Jestli jste na počtu dětí domluveni, nejspíš to uvítá, protože nebudete muset řešit antikoncepci a je to prostě pohodička pohodlná! 🙂 Ale mohlo by se i stát, že na Tebe bude koukat jako na neplodnou ženu a mohla bys ztratit to ženské kouzlo - proto to s ním prober důkladně. Bohužel i o takovém případu jsem slyšela. U mě nebylo co řešit, byly tam jasně indikované zdravotní důvody (doktoři mi zakázali druhé a třetí dítě, přesto jsem do toho šla i za cenu, že jsem druhé i třetí těhotenství odležela v nemocnici). Takže tam nikdo neřekl ani půl slova, největší problém jsem s tím paradoxně měla já sama... Ale už jsem si zvykla a teď si to nemůžu vynachválit! 🙂