Rozdíly v HA. Jakou máte zkušenost vy?

elis101
2. srp 2024

Jsem tu teď častěji

Asi jsem se definitivbě po 4 měsících rozhodla zkoncovat s pokusy mít Teylu. Mám nahoře cca 3kg, což neni tak hrozné, ale prsa mám pocit mi rostou, kdykoli se na ně podívám a bolí..
. ted ten ctvrtý měsíc příšerný skok...kdyby to bylo trochu, neřeknu, vyplnilo se mi, co zbylo po kojeni, takže fajn, jenže velká prsa už jsem nikdy zpátky nechtěla a teď pretékám z podprsenek

Jaké máte prosím zkušenosti, splaskne to, jak moc? Všechno? Vlastně by bylo fajn, kdyby mi tam malinko zůstalo, ale mít tohle, nebo víc nedejbože...to mě děsí

Mluvila jsem s DR, prý mi to tedy dělá obsažený estrogen, že by bylo lépe něco bez estrogenu...tam je prý jenom levonorgestrel (nebo jak se to píše)

Nemohl by mi někdo shrnout co je co a co je k čemu a proc je tedy lepší Mirena, nez jiné, připadně nějaké zkušenosti s Mirenou...krom toho, že jsem se tělísku chtěla vyhnout....

sorboni30
2. srp 2024

@elis101 já mám tělísko nehormonalni a jsem s ním spokojená 🤷

elis101
autor
2. srp 2024

@sorboni30 ale tam jsem.právě taky četla takových negativ...jenže ono všude něco, mám pocit, ze z bláta do louže nebo nevím....

Jak dlouho ho máte? Žádné výkyvy a problémy?

Ja honpůvodně chtěla, ale pak mě právě trochu odradily různé recenze a tedy taky moje dr mi tvrdí, ze když mam tělísko, nemůžu používat kalíšek...tak nevím..

sorboni30
2. srp 2024

@elis101 mám ho dva roky. Zpočátku jsem měla menses déle. Vadilo mi to a po dvou měsících jsem šla za primářem, ten mi napsal nějaké léky a menses přestala. Pak když jsem třeba další cykly měla ms a byla delší než 5 dní, nasadila jsem si Ascorutin. Pak se to upravilo. Jsem s tím spokojená a určitě lepší než do sebe rvát hormony. Já mám za sebou rakovinu takže ani jiné nemůžu.
Momentálně nenacházím žádné "proti".
Každopádně já kalíšek používám několik let a nemám s tím problém. Na kontroly s tělískem chodím a ani se nehnulo. Takže zkušenost moje je taková ✌️😉

lencaa11
2. srp 2024

@elis101 měla jsem dvě nehormonalni tělíska 8 let a za mě nejlepší volba kdybych nešla na hysterektomii pokračují ve 3 tělísku ...

terezie90
2. srp 2024

Používala jsem náplasti Evra a ani kilo nahoře, hezká prsa a obličej jak z plakátu čistý. Doporučuji.

elis101
autor
2. srp 2024

@sorboni30 tyjo aha...že bych to zkusila? Co už...maximálně si jej nechám vyndat...

Já se dočetla, že je níň spolehlivé a že je s ním menstruace delší, chtěla jsem ho, ale tím, že má dr neuznává kombinaci kalíšek a tělísko, vzdala jsem to. Kalíšek je za mě totiž věcička na nobelovku..

Jinqak pravda moc jiných nežádoucích účinků nevím...jenẓ̌e mám z toho hrůzu asi...že ,,tam,, budu mít něco, co nedokážu ovlivnit...

A...partner nic neví? Jakože při hratkách/sexu..prptože kroužek, to si s tím nedokážu predstavit...

elis101
autor
2. srp 2024

@lencaa11 tyjo...a to je tedy ta balerina? To nehormonalní je jen jedno ne?...po té jsem právě koukala..

lencaa11
3. srp 2024

@elis101 je více druhů nehormonalnich tělísek od tvaru přes to že jedno je z mědi ,druhé stříbro stim vám poradí lékař a člověk se nemůže spoléhat na recenze na netu každá žena má své tělo jiné já měla Ms normálně vzdy od 12 let 6 dní a tělískem se nic nezměnilo u sexu žádná změna manžel nic necítil a sex jsme si právě spíš užívali ...https://www.medplus.cz/nitrodelozni-telisko-pre...

elis101
autor
3. srp 2024

@lencaa11 hm🤔...ja právě nějak od gyndařky nic nevyzjistila..byla bych ráda, kdyby mi to jako někdo třba víc vysvětlil....no a takže hledám na netu a to je zlo a neskutečný mišmas informací 🙈🙈🙈