Podvázat či ne?

salinecka
30. zář 2023

Zdravím všechny mamky
Jsem teď po 4té těhu a už mám za sebou 3 sekce takže toto bude 4x sekce , ale uvažuji že se nechám už podvazat ale mám trošku strach co se bude dít atd jestli jsou nějaké zdravotní problémy s toho nebo já nevím co ještě..
Už další dítě určitě nechci už teď mám menší strach , že jdu po 4te na císař ale hold tím musím teď projít tak potřebuji slyšet vaše názory jestli je to dobrý nebo spíš ne a nebo je lepší po porodu se chránit práškem a nebo gumou?
A snad tu nebudu číst proc mi to doktoři neudělali už u druhého atd ..no prostě neudělali a doufám že to tu řešit ani nebudeme jen chci vědět co by bylo lepší.
Budu ráda za vaše normální komenty a ne nějaké urážlivé děkuji moc s pozdravem Salinie

swan42
30. zář 2023

@salinecka za mne ano

similenka
30. zář 2023

@salinecka Určitě se na to zeptat v porodnici, ale trochu dřív, nebo se zeptat svého doktora. Takže se včas informovat.

ninanela
1. říj 2023

Určitě, je to mechanické přerušení vejcovodu, takže vše zůstane stejne, menstruace,ovulace, jen nedojde k těhotenství. Řešit to dřív, ne až v porodnici.

nazka
1. říj 2023

@salinecka já bych této možnosti určitě využila. Měla jsem dvě sekce a byla rozhodnuta, že pokud bude další, půjdu do toho.

lencaa11
1. říj 2023

@salinecka určitě bych se na tom domluvila s lékařem že by to rovnou udělali pro cisari a máte klid jinak žádný vliv na ženské věci to nemá Ms ,ovulace atd....

hezz17
1. říj 2023

Je potreba sepsat pisemnou zadaost, kters musi byt minimalne 14 dni pred zakrokem!! Je tam tady ta lhuta na rozmyslenou. Takze resit vcas.
A za me tedy urcite ne podvazani vejcovodu ale preruseni.

salinecka
autor
1. říj 2023

@hezz17 a v čem je rozdil prosím? V těchto dvou zakrocich?

anetka1701
1. říj 2023

Mám zákrok za sebou, nelituji. Komplikace nebyli, císař se nijak neprodlouzil a mám pokoj s řešením antikoncepce 😅 Určitě doporučuji úplně každému kdo další nechce. Výborná věc 😅

hezz17
1. říj 2023

@salinecka tak jak uz nazev vypovida- preruseni je preruseni vejcovodu, podvazani je ve smyslu zskrcenu

llluckaaa
1. říj 2023

Při 3. sekci jsem se nechala podvazat, za sebe mohu doporučit. O zákrok jsem si rekla zhruba ve 20. týdnu tt na gynde.