Ahoj vsem🙂 za konci srpna 2017 jsem prestala brat HA po cca 10 letech. Menstruace od te doby chodi pravidelne po 25-27 dnech. Mam ji slabsi i kratsi nez v dobe brani HA. Prvni dva mesice 4 dny, pak jen 3,v prosinci jsem den spinila, den krvacela, pak 2 dny spinila. Vcera jsem zacala spinit, dnes se to pomalicku rozjizdi, ale je slabounka. Mam dotaz, je to v poradku? Ovu probehla, merim BT a snazime se o mimi, zatim vsak nic. Je take normalni, ze krvaceni je jine? Behem HA i pred 10 lety bez ni jsem mela krev tmavou, hustou, nyni je od vysazeni HA svetla, kdyz spinim, tak to vypada jak cerveny hlen spis, takove ruzove. Nevim, zda se ma vajicko vubec v cem usadit, kdyz pak menses vypada takto. Cely minuly mesic jsem pila kazdy den 0,5l kontryhelu, dnes s menses jsem prestala. Mam to nejak resit,kdyz se snazime? Jsem tu nova, tak se omlouvam za zmatecny prispevek. 🙂
nevim nevim, zkusila bych něco srovnávacího na cyklus a ovulaci celkově. kamarádce moc pomáhá drmek - tinktura.. je asi větší síla, než třeba ten kontryhel a otěhotnělo po tom x známejch raz dva;)
Nebo zkus Gynex, mě pomohl.
gynex určitě taky umí zázraky a nejen v ohledu otěhotnění
tak drmek rovná taky MS jako celek, mám za to🙂
@normalnimatka on hlavně pomáhá snižovat hladinu prolaktinu, který blokuje ovulaci. Ale hádat se nebudu, tak jistá v kramflecich si v tomhle nejsem. Každopádně čaj je takový hnus, že bych zkusila nejdřív všechno ostatní 😀
Ovu podle BT by mela byt v poradku, ted jsem ji mela 13 DC, nevedela zda ji prave mam, proto jsem zacala merit... Je mozne mit ovu bez menses? Nebo kdyz je krvaceni jen slabe? Ja i ored nasazenim HA mela menses tak 5-6 dnu a takove normalni, s HA to bylo stejne, jen se zkratila na 4-5 dnu a ted se mi kazdy mesic zkracuje a slabne... ☹️
@keksikova1 taky nevím, sama nemám zkušenost, ale kamarádka po něm měla najednou pravidelnou MS, i když předtím ji měla jako hoooodně příležitostnou návštěvu:D
ale brala teda tinkturu...to se asi líp konzumuje než ten čaj, nebo ne?🙂
on teda gynex taky nebude žádná lahoda asi... asi jsem ho ještě nebrala, zato jiný věci od energy jo, a co by člověk chtěl, jsou to prostě hořký byliny no🙂
@lobella pokud vím, je možný, aby probíhala ovulace a ne MS, ale i naopak. netušim, jak moc spolehlivý je to měření teploty jakožto ukazatel..
@normalnimatka tak možný je všechno..
Měření si myslím je dost spolehlivý. Každopádně za mě prostě lékař..
@normalnimatka jsem si nepřečetla všechny zprávy 😀 tinktura by byla určitě lepší. Gynex není lahodný, ale dá se na něj zvyknout. Jako já fakt snesu hodně, ale ten drmek jsem bez litrů citronu nedala. To je tak strašně hnusný, že by se tim daly o Mikuláše strašit děti. Hyperhnus.
@lobella. Mě takhle MS zmizela, při HA jsem ji měla taky v pohodě. Ale u mě se o problému ví léta.. Otěhotněla jsem s pomocí CAR na první dobrou, jen s indukci ovulace. Teď už je to horší. Po porodu jsem ale brala gynex a naskočil mi cyklus-který jsem neměla ještě půl roku před pocetím malé. Nicméně jak říkám, podle mě je lepší kontaktovat lékaře, maximálně ti řekne co a jak a můžeš zkoušet veselé dal 🙂
Dekuju holky...
@keksikova1 my sesnazime kazdy mesic od zacatku zari a zatim nic... Vim, je to chvilka, ale sexu mame dost, v dobe kdy jsem asi plodna, mam hroznou chut, tak to je skoro denne a uzivame si to, zacala jsem merit, abych vedela jak je cyklus a kdy ovu, jen nevim co dr, aby nerekla, ze plasim zbytecne brzy, kdyz ms mam i kdyz slabou... Ale bojim se aby nezmizela uplne a pak se to neresiko nejakyma vyvolavackama atd...
@lobella
Podle mě třeba vyvolávacka zdravá není, je to zahul,jasně, ale zase drama z toho dělat taky není třeba.
Od září je to opravdu chvilka, potenciální neplodnost se řeší až po roce,pokud není zjevný problém. Ale změny cyklu natolik veliký, že ti dělají starost si pozornost zaslouží. A ruku na srdce, i kdyby ti řekla, že plasiš (což pochybuju), je to opravdu tak strašný?
Nechoď tam kvůli tomu, že se ti nedaří otěhotnět, na to je opravdu brzy, ale jdi tam proto, že máš starost o svoje zdraví.
No a nebo zkus ty bylinky, pokud chces,to je taky možnost. Jak jsem řekla, tohle je můj názor, někdo jiný může mít jiný..
@keksikova1 dekuju, neni strasne tam jit, ale nejsem uplne typ behajici po dr.🙂 budu pokracovat v kontryhelu az mi ms skonci, uvidim, jaka nakonec bude, budu jeste merit BT do dalsi ms a pak pripadne pujdu, pokud bude nadale mizet... Zase chapu ze po 10 letech od vysazeni je to zahul na telo a uorimne jsem byla rada, kdyz ms prisla sama a nacas...
@lobella Tak dr.jen zavolej a zeptej se, zda je normalni takova ms po vysazeni. Ja pred 2 lety vysadila po 9.letech ms dalsi mesic byla normalni a pak dalsi mesic se uz podaril prcek. Kdyz jsem zacala brat ha, tak dr.mi tehdy rekl, ze mi naopak ha pomuze, aby byla ms behem uzivani slabsi a ja nebyla tak chudokrevna. Takze me prekvapuje, ze po vysazeni mas takovou ms. Ale je fakt, ze nekterym zenam trva i pul roku a dele, nez se jejich telo spamatuje z ha.
Nikdo uadne zkusenosti? Bojim se, aby nevymizela uplne, ted ji sice mam, ale jen hodne slabou, zase slabsi nez posledne...neni pak problem s uhnizdenim?