Pilulka "PO". Co bude dál?

27. led 2024

Holky, stalo se, selhala ochrana, nedá se nic dělat, tento cyklus jsem moc poctivě neměřila a netestovala, ale tuším, že se nehoda stala v plodném období. Mám doma dvě děti pod 3 roky, o 16m od sebe, další případné dítě by mě zabilo.
Prosím vás moc o zkušenosti, co se dělo po Postinoru? Resp. já měla "Nopregy"....
Co můžu očekávat? Rozhozený cyklus, že.... No mám v plánu dál měřit bt a dál dělat ovulační testy...
Moc děkuju za sdílení zkušeností 🙏❤️

pampeliska1313
27. led 2024

Já si proste lupla pilulku a bylo. Víc sem to neresila. Cyklus se samozřejmě rozhodil. Neříkám, ze bych pilulky měla po každým styku, měla sem asi třikrát, ale nikdy neselhala. Ale mám diagnózu teda. I tak bych tomu věřila.)

lencaa11
27. led 2024

Záleží v jakém jste cyklu zda opravdu v době ovulace tak je to 50/50 Ms rozhodit určitě muze udělala bych v dobe Ms test pro svůj klid

lenickakl
27. led 2024

Pouzila jsem dvakrat, nikdy se nic specialniho nestalo.

autor
27. led 2024

Děkuju, tak uvidíme 💪

drep
27. led 2024

Já teda použila jedno. Rozhozený cyklus, kruté bolesti asi dva týdny, hrozná nestabilita emocí a nálad, nebylo to pěkný

autor
27. led 2024

@drep ou 🫣

barmil
27. led 2024

První týden strašná bolest bricha a prsou, nespavost, výkyvy nálad, brnění končetin, zadrzovani vody. Spineni po týdnu, pak ms v termínu, další ms po 18 dnech. Něco strašného.

julie290
27. led 2024

Ja lenže ak si ju užila počas plodných dní tak účinok tabletky po je iba 50/50. Ja som ju užila 2 krát a splnila účel. Nemala som žiadne nežiaduce účinky. Ale šanca že by som otehotnela bez tabletky po bola úplne minimálna

autor
27. led 2024

@barmil no tyjo 🫣

autor
27. led 2024

@julie290 já si myslím, že teď mám plodné období cca, ale jistotu nemám....

me_druhe_ja
27. led 2024

Já to za svůj život měla myslím 4x. Už si to nepamatuju přesně. Nikdy jsem neměla žádnou šílenou reakci. Akorát mi to rozhodilo cyklus, spinila jsem mimo a tak. Ale po max 3m bylo vše zase OK. Lepší tohle než potrat. Ale znám jednu, která i přes pilulku PO byla těhotná. Největší roli v účinnosti hraje čas = čím dřív tím líp. Oni sice píšou až 72h po, ale co jsem četla, tak pokud se vezme později než po 12h tak už ten účinek rapidně klesá. Ta známá to právě vzala později.

blecha94
27. led 2024

Můžeš mít rozhozený cyklus. Ale pozor, spíš ve smyslu dřívějšího krvácení, nebo nečekaného špinění. Pokud se ti menstruace opozdí, na nic nečekej a hurá pro test.

Já svojí měsíc meškající menstruaci přisuzovala tomu, že jsem měla Postinor a rozhodil se mi cyklus, ale pravda byla, že jsem byla těhotná. Dceři bude za měsíc 9. 😅

Postinor jsem měla 20 hodin po styku a už zbytečně. Nejedná se o potratovou pilulku, a pokud stihne dojít ke splynutí buněk, je vymalováno. Ale pokud jsi ho měla hned (cca do 10-12 hodin), tak by to mělo být OK.

julie290
28. led 2024

@blecha94 ja som ho tiež brala až takto neskoro a nezlyhal. Preto som písala, že ak sa užije počas ovulácie tak neúčinkuje 🙂

autor
28. led 2024

Holky, děkuju moc za odpovědi 🙏 já pokračuju v ovulacnich testech a měření bt, tak asi pravděpodobně byla ovulace úterý/středa, a ochrana selhala v sobotu ráno, pilulku jsem vzala po cca 4 hodinách, tak teď možná si říkám, že to bylo zbytečně už, ale opravdu lepší než být těhotná 🫣 teď můžu doufat, že vedlejší účinky nebudou nějak strašné 💪

blecha94
28. led 2024

@julie290 Tak jasně, pokud si ho člověk bere 70 hodin po styku, ale v době, kdy má 2 dny do menstruace a ovulaci měl týden zpátky, tak bude funkční i tak 😀 V takovým případě je totiž úplně zbytečný si ho brát, bez ovulace těhotenství nehrozí a zbytečně do sebe narveš hormony.

Já ale věděla, že jsem zrovna v plodným období, jen jsem si myslela, že účinnost 72 hodin zkrátka znamená, že je to jedno, kdy si ten prášek během týhle doby vezmu. A řekla bych, že si to takhle vykládá hodně dívek a žen, tak jsem jen chtěla říct, že je dobrý si na tohle dávat pozor a běžet pro něj hned, když vím, že jsem zrovna plodná 🙂

blecha94
28. led 2024

Je lepší že jsi ho vzala. Průměrná spermie sice žije 1-3 dny, ale některý jsou držáci a vydrží i 5 dní, takhle máš jistotu, že z toho nic nebude 😀

julie290
28. led 2024

@blecha94 samozrejme, v takom prípade, keď žena vie že má plodné obdobie tak je lepšie keď ju užije okamžite. Ale všeobecne platí, že žiaľ vtedy už je neskoro na tabletku po. Čo za mňa je veľmi divné keď v návode píšu, že sa dá užiť kedykoľvek v priebehu cyklu 🙂

jolana24
31. led 2024

Já jsem si vzala pilulku PO 2x za život (ještě před dětma, v obou případech selhal kondom 🙄). Tuším, že oboje byla Escapelle a nic zvláštního jsem nepozorovala. MS dorazila v očekávaným termínu a žádný jiný bolesti ani nic podobnýho jsem neměla 🤷🏻‍♀️

prejeta_zaba
31. led 2024

A to spoléháš jenom na měření ovulace, když už jsi takhle nechtěně otěhotněla a další nechceš? 🤔
@blecha94 No on se taky celý cyklus může rozhodit a nemáš dva dny do očekávané menstruace ale ve skutečnosti bude teprve ovulace. (Můj případ, otěhotněla jsem v den očekávané menstruace). Do té doby bych ničemu takovému nevěřila. Takze za mě má smysl si tu pilulku zkusit vzít i mimo obvyklou ovulaci a nespoléhat jen na pár grafů. Může to totiž ovlivnit prakticky cokoliv. 🙈

lennus
1. únor 2024

Co pořídit ladycomp na měření? Prý je spolehlivý

hanourek_
1. únor 2024

No mě se stalo to stejné .. vzala jsem si prášek po a no čekala jsem stále na MS nepřišla a pak jsem zjistila ,že jsem těhotná i po prášku po :D

autor
7. únor 2024

Holky, tak jsem asi 14 dnů po ovulaci (+-den), bt se drží stále nahoře, menstruace nikde.... 🫣 Můžu mít zpoždění, ale i vysokou bt právě díky té pilulce? Nemám odvahu si dělat test...🫣

lencaa11
7. únor 2024

Já bych udělala test myslím že pilulka teplotu nezvedne Ms rozházet mohla ale test vám dá jasnou odpoved

prejeta_zaba
7. únor 2024

@lennus je to 15 let zastaralý "mobil", co do něj ručně zadáš to, co nameris. On spočítá prumer a dá ti přibližná data ovulace. Připadá ti to spolehlivé? Mně ani trochu. 🙈 Dostaneš rýmu, nevyspis se, budeš mít stres, ovulace se o týden posune, ani nemrkneš.

autor
7. únor 2024

Je negativní, jen nějaky rozpity a "natrhly" 🫣

lencaa11
7. únor 2024

Ten test je celkově divnej udělala bych zítra nový a uvidíte je možné že vám ta tableta rozházela Ms

autor
8. únor 2024

Tak já nevím 🫣 je to růžové ta druhá, ale jen kousek jí je.... To mu řekněte, že mám nějaké vadné balení testů? 🫣

blecha94
8. únor 2024

Koupila bych jinou značku testu, třeba Dr. Max jsou fajn, tyhle oba vypadají vadně, ještě bych se nehroutila.

lencaa11
8. únor 2024

Koupila bych jiný test ( Benu ,Dr max ,Action ,a jiné )

autor
8. únor 2024

@lencaa11 action? Hmm, no, asi teda koupím...
A ten negativ říká co?