Používáte někdo pesar? Hrozně řeším antikoncepci, hormony už nechci, kondom ani globule nám nevyhovují, do tělíska se mi taky moc nechce... Tak mi z toho vyšel pesar. Je těžké ho zavést? Jaká značka je nejlepší? A jaké má výhody / nevýhody? Díky za názory.
Já ho používala. Značku už z hlavy asi nedám. Mívala jsem ho dokud jsme se tenkrát ještě s přítelem viděli jednou za týden, za dva. Teď, kdyz spolu žijeme už bych ho nepoužívala.
Mezi nevyhody radim celkem obtížné zavádění, nutno zavést zavčas, před vzrušením🙂 nesmi se vyndat několik hodin po styku.
Mezi výhody nehormonalnost...
Používali jsme cca rok a půl a v pořádku. Ale na každodenní užívání to podle mě není
Femcap
Před dvěma lety jsem vysadila HA a pořídila si FemCap. Je potřeba znát své tělo i uvnitř, abys zvládla rychle a jednoduše zavést. Mě to šlo v pohodě. Můžeš ho mít zavedený až 48 hod. Tím odpadá přemýšlení o tom hlavně včas zavést. Po styku můžeš vyndat nejdřív za 6 hod. Vyzkoušeli jsme ho s manželem jednou, ale řekl mi, že je to jak když naráží do zdi. Takže jsme tuto antikoncepci vyloučili a začali praktikovat přerušovány styk. Ten asi rok fungoval dobře. Teď se snažíme o miminko.
Já ten FemCap taky mám.. není to špatný.. chlap teda nic neříkal..že by nějak něco.. nemám s tím problém, funguje dobře se "spermicidním gelem" za mě super
@operetka já se hackuju, chtěla jsem pesar, tak před deseti lety a na gynde mi bylo řečeno, že u nás nejsou, ale tak si říkám, že by se ti mohlo zmenit