Otěhotnění bez menstruace. Je šance?

maminkanikolka
25. zář 2024

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli mate někdo podobnou zkušenost jak já?
Mám 15ti měsíční dítě a jsem přibližně 10 měsíců bez menstruace. Po porodu jsme minimálně krvácela přibližně 4 týdny a při nasazení antikoncepce jsem krvácela i 3x za měsíc a pak i po týdenním vynecháním. Pak jsem přestala antikoncepci užívat a od té doby menstruaci nemám. S partnerem další miminko momentálně ještě nechceme, tak se chci zeptat, jestli je možné otěhotnět, nebo je šance minimální? Děkuji za odpovědi ☺️

journals
26. zář 2024

Menstruaci předchází ovulace - takže ano, pokud se nebudete chránit, můžeš otěhotnět i když menstruaci pravidelně nemáš. Od ženy která už dítě má bych čekala že už tyto věci ví 🙈

lencaa11
26. zář 2024

@maminkanikolka ano pokud není ochrana může žena otěhotnět a že takových žen je hodně

jaja01k
26. zář 2024

@maminkanikolka Ano, pokud se ti vrátí cyklus a trefíte se stykem do období kolem první ovulace, která předchází menstruaci, můžeš otěhotnět.

andelka
26. zář 2024

Určitě můžeš. Já jsem po porodech dostala ms po 11 a 13 měsících. A ovulace je před ms. Kamarádka taky neměla po porodu ms a pak na kontrole na gynde zjistila, že je ve 3. měsíci.

cilkat
26. zář 2024

Kamarádka takle má teď už asi pětiletou dceru... Je čtvrtá, další dítě neplánovali... a hlavně jí fakt nepotěšilo, když těhotenství zjistila asi v osumnáctém týdnu, když se do všech porodnic v okolí registrovalo ve 14 tt. (Ale zase co bych dala za těhotenství, jehož jediným příznakem je rostoucí břicho :D )

maminkanikolka
autor
26. zář 2024

@journals Ano, je mi jasné, že bez ochrany mužu otěhotnět , jen se divím, že menstruaci ještě nemám. Celý život jsem měla antikoncepci a řekli mi, že mám problémové vaječníky a otěhotnění bude těžké. Těhotenství v plánu ještě nebylo.

journals
26. zář 2024

@maminkanikolka teď nerozumím na co se ptáš? Ano, otěhotnět můžeš. Ostatní musíš řešit se svým (nebo jiným) doktorem