Ahoj tehulky/maminky,
Otehotnela nektera z vas pres prasky stejne jako ja? Rekla vam Dr. proc se to stalo?
Dvakrát 🙂 Teď u druhého jsem dokonce ha brala až do 8tt (potřebovala jsem nedostat MS a tak jsem jela přes dvě platíčka, než jsem to zjistila)
V podstatě si to vysvětluji tak, že ta maximální spolehlivost je dána při dodržení "každý den jeden a ve stejnou dobu"
Určitě jsem nebrala vždy ve stejnou dobu.
Nemohu dát ruku do ohně, že bych třeba jednou nebo dvakrát nezapomněla.
Ovlivňuje to i třeba průjem/zvracení aj. Stačí jednou 🙂
A taky jsem třeba kolikrát s platickem začala o den nebo dva později, když třeba došly zásoby a tak..
Takže kolem a kolem asi nejde o otěhotnění přes ha, ale o souhru mnoha náhodných faktorů a selhani toho lidskeho, aspon u me.
Nicméně vůbec díky tomu nevím co to je snažit se otěhotnět a jsem za to ráda, i když mám obě děti neplánovaně (první po čtyřech měsících chození s manzelem a druhé měsíc před nástupem zpátky do práce), jsem za ne vděčná 🙂
Ahoj, já tedy hormonální antikoncepci nikdy nebrala.... ale moje lektorka ano. I když jí bylo už dávno přes 30, po dětech příliš netoužila... Až když si šla pro další recept na HA a na kontrolu, zjistilo se, že už je ve 13tt (dle všeho jsme otěhotněly ve skoro stejnou dobu 🙂 ). Dnes je tedy za to šťastná, ale tehdy byla ještě na několika kontrolních vyšetření - především krev a do 20tt měla i více kontrol ultrazvukem. Pro jistotu byla i na amniocentéze. Všechny výsledky měla v pořádku, malý se narodil v termínu, zcela zdravý 🙂 .
Já jsem taky otěhotněla přes HA. Já byla u doktora na injekci na vyvolání MS,takže simyslím,že prášky už nepůsobily,tak jak by měly 🙂
Já 4x ! 2x jsem bohužel o miminko přišla, ale prý to bylo způsobeno tím, že se mi na vaječníkách stále dělají veliké cysty tak nevím
Měla jsem vynechávající po MS a pak si zapoměla pár dní vzít, na to jsme slavily rozlučku se svobodou alkohol udělal své, my na to vlítly a prášek den potom už neměl šanci 😀 přítel to vzal sportovně, holt se svatba posune. Byly jsme k sobě upřímní a já vím, že se o něj můžu opřít, i když něco poseru. Teď se začínáme i těšit .
Tak já mám stejné obavy 🙂 mám HA a beru pravidelně, ale mám nějaké divné tušení. dobrala jsem minulý měsíc plátinko a hned jsem začala brát druhé at oddálím MS ale po týdnu braní dalšího pláta jsem měla takový růžový výtok, ale říkala jsem si že to asi k tomu patří. Ted mám také divné tušení bo přibírám a nevím jestli s toho, že jsem neměla MS, nafukla jsem jak balon a dneska už segra jak mě viděla říkala že vypadám jako těhu. Tak zítra rezignuju a jdu si koupit těhu test pokud jsem tak se to už s jistotou ukaže 🙂 pokud ne tak držím dietu 🙂 tak uvidíme
HA + atb + Prednison zrovna 3tydenni "kura" na kuzi. Pozdeji jsem se docetla, ze se to nekdy pouziva na podporu otehotneni, protoze telo nevypudi "cizi" teleso (imunosupresivum). Ale jsou to kortikoidy a je to vazne svinstvo, nasledky mam dodnes, stala jsem se zavislou a odvykam. Takze nikomu nedoporucuju. Dokonce nemam ms, vlasy taky ztracim.
Poradite ?
Ahojte co myslite ak som zabudla zobrat tabletku Dubnu v 3 tyždni.
Nechraneny styk som mala 22.4. a 30.5.2016 som dostala MS , no dnes mam hnedý vytok.
Co si myslite že to može byť.
je určitě možné přes antikoncepci otěhotenět nich není 100%
Ahoj holky potřebovala bych nutnou radu :(( 4.7 jsem zacala brat antikoncepci Ebelya ..9.7 jsem si zapomela vzit v 1 tydnu jednu pilulku a nadále pokračovala bežně užívat .. V 2 tydnu jsem si ale zapomela vzit 2 pilulky po sobe ve stredu a ve čtvrtek to je 13.7 a 14.7 a pohlavní styk byl ..:/ a dneska jsem si vzala pilulku ale zacala jsem krvácet mam dal užívat nebo mam udelat 7 denní pauzu a platíčko ne dobrat ??:/
Moc prosim o radu a jaké je riziko ze bych mohla prijit do jiného stavu ?
Ahoj nám se to povedlo, prý díky tomu že jsem do toho brala ATB ,měla jsem silnou angínu s chřipkou .A co ty?