Máte prosím některá zkušenost se sterilizací - odebráním vejcovodů při císařském řezu? Na podzim mne čeká druhá sekce a vzhledem k okolnostem ji vážně zvažuji. Pokud jste ji absolvovaly, jaké bylo hojení, změnil se pak cyklus? A dělali vám to i ve spinální anestezii, nebo musí být celková?
S lékařem se samozřejmě chystám vše probrat, ale zajímají mne zkušenosti....díky.
Nemám osobní zkušenost, ale bavila jsem se nedávno se známou, která byla na odebrání vejcovodů. Nebylo to přímo při sekci, ale asi 2 měsíce po té. Měla 2 císařské řezy, při obou porodech opravdu horor a ten druhý už jí šlo o život. Šla tedy na sterilizaci. Říkala, že měsíčky má normálně, protože vajíčko se tvoří akorát zůstane ve vaječníku a děloha reaguje tak jakoby mělo doputovat (dostává signál z mozku), cítí se dobře, ovulaci tedy má, takže žádné velké změny nepociťuje. Tak jsem vám to popsala podrobně 🙂 Nevím, ale ve spinální jí to asi nedělali.
Mám to za sebou. Plánovaně, při druhé sekci. Proběhla v celkové anestezii, jen proto, že se nepodařilo napíchnout spinál. Vše v pořádku, žádnou změnu nepociťuji, menstruace zůstala, chuť na sex stejná.
Po dvou sekcích je na sterilizaci "nárok" a může být provedena i později ( ne jen při sekci) a je hrazena pojišťovnou. Ale znamená to narkózu navíc.
hlavně to proberte zavčas. žádost musí být podepsaná několik týdnů před operací. tuším že 4