Odebrání vejcovodů při sekci

mayyas
19. srp 2017

Máte prosím některá zkušenost se sterilizací - odebráním vejcovodů při císařském řezu? Na podzim mne čeká druhá sekce a vzhledem k okolnostem ji vážně zvažuji. Pokud jste ji absolvovaly, jaké bylo hojení, změnil se pak cyklus? A dělali vám to i ve spinální anestezii, nebo musí být celková?
S lékařem se samozřejmě chystám vše probrat, ale zajímají mne zkušenosti....díky.

zdenkaell
19. srp 2017

hlavně to proberte zavčas. žádost musí být podepsaná několik týdnů před operací. tuším že 4

smallinka
19. srp 2017

Nemám osobní zkušenost, ale bavila jsem se nedávno se známou, která byla na odebrání vejcovodů. Nebylo to přímo při sekci, ale asi 2 měsíce po té. Měla 2 císařské řezy, při obou porodech opravdu horor a ten druhý už jí šlo o život. Šla tedy na sterilizaci. Říkala, že měsíčky má normálně, protože vajíčko se tvoří akorát zůstane ve vaječníku a děloha reaguje tak jakoby mělo doputovat (dostává signál z mozku), cítí se dobře, ovulaci tedy má, takže žádné velké změny nepociťuje. Tak jsem vám to popsala podrobně 🙂 Nevím, ale ve spinální jí to asi nedělali.

mayyas
autor
19. srp 2017

@zdenkaell O tom jsem už slyšela, díky za upozornění. Mám ještě 2,5 měsíce, takže relativně čas.

@smallinka Díky za info. Já bych to ráda právě "sfoukla" najednou, když to půjde - uvidím, co mi řekne dr v mé porodnici. Každopádně je fajn, že se známá cítí pořád stejně 🙂.

zdenkaell
19. srp 2017

@mayyas určitě zaráz, samostatně je to hrozně drahé.

lenbela
19. srp 2017

Mám to za sebou. Plánovaně, při druhé sekci. Proběhla v celkové anestezii, jen proto, že se nepodařilo napíchnout spinál. Vše v pořádku, žádnou změnu nepociťuji, menstruace zůstala, chuť na sex stejná.
Po dvou sekcích je na sterilizaci "nárok" a může být provedena i později ( ne jen při sekci) a je hrazena pojišťovnou. Ale znamená to narkózu navíc.

mayyas
autor
19. srp 2017

@lenbela Super, díky. Můžu se zeptat, kde Ti to dělali? A pociťovala jsi nějaký rozdíl v hojení oproti první "jen" sekci?

lenbela
19. srp 2017

@mayyas V Sokolově. Rozdíl v hojení oproti první sekci nebyl žádný.