Zdravím vás 🙂
rozhodla jsem se pro antikoncepci Nuvaring a včera jsem začala s prvním kroužkem. Gynekoložka mi řekla, že jej mám zavést 5. den cyklu (5. pátý den menstruace). Já mám ale menstruaci velmi krátkou, obyčejně 2 až 3 dny, takže zavést Nuvaring 5. den menstruace pro mě nepřipadá v úvahu. Zavedla jsem jej 3. den cyklu, ale menstruaci jsem už neměla a teď si vůbec nejsem jistá, jestli kroužek bude působit tak jak má. Takže moje otázka zní - bude kroužek platný? Musí se zavádět, když žena zrovna menstruuje, nebo nemusí menstruovat, když ho správně zavede 2-5. den cyklu, tak jako je to uvedeno v příbalovém letáku? Musí prostě žena ještě krvácet, když si ten kroužek zavádí, nebo už nemusí? Moc děkuju za odpovědi. Je mi jasný, že ta otázka je možná hloupá :D ale já prostě potřebuju mít jistotu, že neotěhotním a že jsem tu tisícovku, kterou ten kroužek skoto stojí, nevyhodila zbytečně. :D
Tak pa a děkuju
No to je taky možné. Vlastně cyklus trvá 28 dní, když je tam napsané, že se může zavést 2-5. den cyklus - jenže já si prostě nejsem jistá, jestli se musí zavádět, když je v tom cyklus ještě menstruace - chápeš co tím chci říct ne? Nevím pořádně jak to vysvetlit aby to mělo i hlavu i patu :D.
myslím že chápu jak to myslíš, a podle mě to nevadí že už jsi menzes neměla... ale ja bych se stejně raději zašla zeptat na gyndu ať je jistota ;)
a predtim jsi brala jinou antikoncepci? Jestli ne, tak se zavadi 1. den. Pokud zavadis 2. - 5. den, tak je lepsi prvnich 7 dni pouzivat jeste jinou ochranu.
ne, nic jiného, tělísko jsem chtěla právě z toho důvodu, že jsem do sebe nechtěla cpát hormony...
Já jsem předtím také nic nebrala 🙂
Tak děkuju za odpovědi, radši se teda ráno v pondělí zajdu zeptat na gyndu 🙂
no jestli to je jako u tělíska co jsem kdysi měla, zavádělo se to při menstruaci jenom z toho důvodu že to tam je při menzes více otevřené a lépe se to tělísko tak dostane na místo kde má...