Nuvaring - musím mít během zavedení ještě menstruaci?

foxyworld
26. lis 2016

Zdravím vás 🙂
rozhodla jsem se pro antikoncepci Nuvaring a včera jsem začala s prvním kroužkem. Gynekoložka mi řekla, že jej mám zavést 5. den cyklu (5. pátý den menstruace). Já mám ale menstruaci velmi krátkou, obyčejně 2 až 3 dny, takže zavést Nuvaring 5. den menstruace pro mě nepřipadá v úvahu. Zavedla jsem jej 3. den cyklu, ale menstruaci jsem už neměla a teď si vůbec nejsem jistá, jestli kroužek bude působit tak jak má. Takže moje otázka zní - bude kroužek platný? Musí se zavádět, když žena zrovna menstruuje, nebo nemusí menstruovat, když ho správně zavede 2-5. den cyklu, tak jako je to uvedeno v příbalovém letáku? Musí prostě žena ještě krvácet, když si ten kroužek zavádí, nebo už nemusí? Moc děkuju za odpovědi. Je mi jasný, že ta otázka je možná hloupá :D ale já prostě potřebuju mít jistotu, že neotěhotním a že jsem tu tisícovku, kterou ten kroužek skoto stojí, nevyhodila zbytečně. :D
Tak pa a děkuju

wwwejka
26. lis 2016

no jestli to je jako u tělíska co jsem kdysi měla, zavádělo se to při menstruaci jenom z toho důvodu že to tam je při menzes více otevřené a lépe se to tělísko tak dostane na místo kde má...

foxyworld
autor
26. lis 2016

No to je taky možné. Vlastně cyklus trvá 28 dní, když je tam napsané, že se může zavést 2-5. den cyklus - jenže já si prostě nejsem jistá, jestli se musí zavádět, když je v tom cyklus ještě menstruace - chápeš co tím chci říct ne? Nevím pořádně jak to vysvetlit aby to mělo i hlavu i patu :D.

wwwejka
26. lis 2016

myslím že chápu jak to myslíš, a podle mě to nevadí že už jsi menzes neměla... ale ja bych se stejně raději zašla zeptat na gyndu ať je jistota ;)

marketnieuw
26. lis 2016

a predtim jsi brala jinou antikoncepci? Jestli ne, tak se zavadi 1. den. Pokud zavadis 2. - 5. den, tak je lepsi prvnich 7 dni pouzivat jeste jinou ochranu.

wwwejka
26. lis 2016

ne, nic jiného, tělísko jsem chtěla právě z toho důvodu, že jsem do sebe nechtěla cpát hormony...

foxyworld
autor
26. lis 2016

Já jsem předtím také nic nebrala 🙂
Tak děkuju za odpovědi, radši se teda ráno v pondělí zajdu zeptat na gyndu 🙂