Nuvaring - bolesti hlavy, co dělat?

domajsek
30. říj 2015

Ahojte devcata.. Minulou sobotu jsem zacala z antikoncepci Nuvaring.. Za mesic nas ceka svatebni cesta a potrebovala jsem neco, abych oddalila MS.. Prasky na oddaleni bych uz do sebe nedala a tak nezbyvalo nic jineho nez anti.. Lekar mi predepsal Nuvaring, protoze obsahuje minimum hormonu.. Od vcerejska mam bolesti hlavy.. Sice jimi trpim, ale dlouho byl klid a ted to po dlouhe dobe prislo.. Mam strach, aby nebyla pricina v Nuvaringu.. Nemam zkusenosti s antinou, tak nevim, kdy se muzou nezadouci ucinky, jako je treba bolest hlavy, dostavit.. Zitra to bude tyden, tak nevim, jestli jeste neni cas soudit, zda za to muze nebo ne.. Jinak co v takovem pripade delat?? Radeji si uziju 17 dnu s tamponama nez s bolesti hlavy.. Ono totiz, kdyz zmenim klima a odjedu pryc, tak telo se rozhodne krvacet vetsinu casu.. Lekar mi rikal, ze nektere to tak hold mame, ale predstava, ze me ma bolet hlava, tak to fakt radeji tamponiada.. 😀 Prosim, poradte a dekuji za kazdou zkusenost..

ma_jo
30. říj 2015

@domajsek já jsem zkusila Nuvaring jednou a ani měsíc jsem to nevydržela. Šíleně mě bolelo břicho. Tak jsem se na to vykašlala a nikdy už jsem žádnou antikoncepci nebrala (předtím taky ne). Myslím, že je to mnohem větši humus, než si větši lidí vůbec připouští 😖

monini28
31. říj 2015

@domajsek Mě doktorka před hooodně lety poradila Nuvaring, protože horm. ant. u mě nepřicházela v úvahu - ani sem nedodělala to balení po 3 - sice mě nic nebolelo, ale prostě sem to tam "cítila" - a bylo mi to prostě nepříjemný. Ale věřím tomu, že bolest můžeš mít z toho, tělo reaguje na hodně věcí, já třeba donedávna nevěřila, že by antiepileptika mohla způsobovat "únavový syndrom" jako vedlejší účinky...

lamarika
31. říj 2015

@domajsek používám nuvaring 2 roky. Jeden z důvodů proč zrovna nuvaring jsou časté migrény, které mi antikoncepce zhoršovala. Četnost migrén zůstala jako před nuvaringem. Vedlejší efekty jsem nepostřehla žádný. Určitě můžeš mít bolení hlavy z nuvaringu, vedlejší efekt to může být. Většinou je dobře snášený, ale každá jsme jiná. Pokud tě bolí pořád hlava, tak ho asi raději vyndej a uvidíš jestli to přejde 😉

domajsek
autor
1. lis 2015

Ahojky, moc dekuji za vase zkusenosti z Nuvaringem.. Od vcerejska je to dobre, hlava neboli.. Kazdopadne jsem vcera dostala asi nejakou strevni chripajznu, takze ta hlava mohla byt prvni priznak chripky.. Ted vytahovat nebudu, musim jeste vydrzet 2 tydny.. Pro telo by to asi byl sok a menstruace by mi ted taky neprisla vhod.. Pak vytahnu a radeji nebudu pokracovat.. Zbydou mi tedy 2 krouzky, tak kdyby jste nektera chtely, urcite mi napiste.. Kupovala jsem je dva tydny zpatky a jsou v lednicce.. A chci se zepatat, jestli jste nektrea pribrala z krouzku a za jakou dobu.. Diiky..

lamarika
1. lis 2015

@domajsek nepřibrala 😉