Nitroděložní tělísko se hnulo. Kdo zaplatí výměnu?

mazlicek2015
17. zář 2015

Ahoj děvčata, mám otázku. Byla jsem na gyndě a tam mi doktorka řekla, že se mi tělísko hnulo a už neplní svojí funkci. Já jsem z toho překvapení úplně zapomněla se doktorky zeptat zda výměnu tělíska budu platit já a nebo kdo... Můžete mi tedy poradit vy kdo to platí? Jak je možné že se to tělísko hne? I když rok jsem ho měla a vše bylo v pořádku i menstruace byla pravidelná. Název tělíska si nepamatuji ale je nehormonální a na 3 roky. Děkuji za odpovědi 😉 😉 😉

janawei
17. zář 2015

Myslím, že si to budeš muset zaplatit sama. Mám ho také a byla jsem paní doktorkou upozorněna na to, že bych neměla zvedat a nosit těžké věci (což mi jako matce 10 kilového dítěte přišlo vtipné), používat při menstruaci tampóny, a že výrobce doporučuje chodit 1 x 3 měsíce na kontrolu umístění. Takže si myslím, že se vždycky nechá říct, že jsem něco z toho nedodržovala, a proto došlo k posunutí tělíska.

mazlicek2015
autor
18. zář 2015

Děkuji, ani o těchto upozorněních nevím. Tampony jsem používala normálně. Dcera má 25 kg a občas ji také nosím. Kontroly mi také neříkala tak časté. Tak rok mi vydrželo. Uvidíme jak to bude dál. Za 14 dní mám jít na kontrolu. Sestra mi píchla hormony na doplnění abych dostala menstruaci a dále se čeká zda budu těhu nebo ne. Testy zatím byli negativní a na ultrazvuku také nic doktorka neviděla ale zatím ani těhotenství nevyloučila. Prý to může být začátek těhotenství.

janawei
18. zář 2015

Tak se jí na to zeptej. A minimálně by Ti měla dát k tělísku "návod" od výrobce, kde je vše uvedeno. A ať Ti to dopadne dobře!

mila77
21. zář 2015

Ahoj.Dneska jsem byla na zavedeni nehormonalniho nitrodelozniho teliska a zrovna to neslo hladce jelikoz mam obracenou delohu.O tomhle "defektu" jsem se dozvedela uplne poprve a to uz mam 3 deti a 2 porody za sebou 😒 .Zadne pouceni jsem take od p.doktorky nedostala a ani pribalovou informaci.Delam v domove duchodci a zvedam i nejake to kilco navic nez by zena mela . Jsem teda zvedava jak dlouho me to vydrzi ☹

jawel
21. zář 2015

Zdravím. Nevím jaké tělísko přesně máš, ale mě se sesunulo několikrát, a doktorka mi ho vždycky buď natlačila nazpátek, nebo.. jednou se dokonce nějak zkroutilo.. ho vyndala, sestřička vydezinfikovala, srovnala, a zavedly mi ho normálně zpátky. Důvodem sesunutí tělíska může být: ochablé svalstvo pánevního dna (tak to bylo po dvou porodech u mne), nebo nošení těžkých věcí (např. dětí🙂), nebo je to tělísko prostě nějak vadný nebo špatně zavedený. Doktorka mi doporučila posilovat (jde o pět minut, třikrát týdně) a netahat děti nahoru, ale sedat si k nim dolu (což samozřejmě ne vždy lze). A všechno se srovnalo, tělísko je kde má být - a já se taky cítím mnohem líp.

hojda
21. zář 2015

Slyšela jsem, že může vadit, třeba I sportování, běh, skákání.

bajunka
21. zář 2015

já díky nehormonálnímu (hormony už do sebe cpát nechci) nitroděložnímu tělísku měla mimoděložní těhotenství, to mi jaksi doktorka taky zapoměla při zavádění zdělit :p, až na příjmu, když mě akutně operovali řekli že je to z toho a že se to stává docela často... špinění a bolení jsem přikládala "sedání a zvykání" si na tělísko... a umístěné jsem ho měla dobře...