Ahoj holky. Po dlouhém zvažování všech možných variant jsem nakonec jako nejlepší variantu antikoncepce zvolila přístroj LadyComp. Vstupní investice sice vysoká, ale myslím, že z hlediska dlouhodobého používání to vyjde mnohem líp než i ta nejlevnější HA. Líbí se mi jednoduché ovládání a vůbec ten princip fungování. Ale neznám nikoho v okolí, kdo by to používal a zajímalo by mě, jestli tady jsou holky, které ho mají, jak dlouho ho používáte a v případě adekvátního používání jste chráněné a jak jste vy samy spokojené? Díky
Mám přes 2 roky BabyComp a spokojenost velká. Zatím používáme jako antikoncepci, v červených dnech používáme kondomy... Jediná nevýhoda je, že trvá několik cyklů, než se zvýší počet zelených dní, protože přístroj si musí zvyknout na konkrétní uživatelku. BabyComp má výhodu v tom, že ukazuje navíc 5 nejkritičtějších dní, ve kterých si dáváme opravdu pozor....přiznávám, že když svítí "jen" červené světýlko před 5 kritickými dny, někdy ho ignorujeme, ale těch kritických 5 dní + cca 2 následující dny po ovulaci dodržujeme... a jelikož nemám úplně pravidelný cyklus, hezky podle teplot vidím, že už přijde menstruace, což je výhoda. Oproti měření běžným teploměrem se mi líbí, že přístroj porovnává různé cykly, tak dokáže předvídat.
@kacca11 ale právě na tom principu zjištění určitého dne cyklu to pracuje a když se podle toho člověk zařídí, tak je spolehlivost vysoká. Je jasné, že pokud zadáš nesprávné údaje nebo ignoruješ rizikové plodné dny, tak to žádná antikoncepce není.
HA už brát nikdy nechci - zkusila jsem to po několika letech a necítila jsem se vůbec dobře a to nepočítám odpor k sexu, kondomy mi vadí a přerušovaný sex je riziko cca 25% otěhotnění. Mirenu ani jiné tělísko fakt nechci - nejsem masochista - bolí to jako čert vkládání i vyndávání a to nemluvím o tom, že se může stát, že vypadne apod. Takže u mě jedině sledovat cyklus a zařídit se podle toho. Pearl index má naturcomp vyšší než HA, takže si nemyslím, že pokud se dodržují jistá pravidla, že by to nebyla forma antikoncepce.
@princeznakolobezka díky moc za reakci. Já zatím měřím 14 dní, takže svítí neustále žlutá, ale předpokládám, že po prázdninách už to bude o něčem jiném. Doteď jsme jeli v režimu přerušovaného sexu, takže to ještě pár týdnů zvládneme. HA už nikdy více a jiné formy antikoncepce jsem promýšlela a všechny zavrhla.. Navíc věřím tomu, že když je tam uloženo tolik tisíc cyklů žen a pak ten můj, tak ta spolehlivost je o dost vyšší než u jiných metod.
Díky
@eva518 Měřím pravidelně a chyba byla zatím jednou, minulý měsíc, kdy jsem měla ovulaci 7. den cyklu a jindy ji mívám nejdříve 16.den. BabyComp v ten 7. den sice neblikal, ale od 6. dne svítil červeně, což normálně nedělá, takhle brzo - takže teoreticky těhotenství by bylo možné, kdyby byl styk 5. den... Naopak mám zkušenost takovou, že jsem otěhotněla z přerušovaného sexu kdy svítila červená, takže na to bych nespoléhala 🙂 nakonec se jednalo o brzký potrat, ale fakt bych na přerušování nespoléhala 🙂
Mě to přijde jako reklama 🙂
Nevyhovuje mi, protože mám nepravidelný režim a navíc často cestuju, každý den v tu samou hodinu se nebudím a kvůli krabičce si budíka o víkendu na pět ráno dávat nemíním, takže leží v šuplíku. Pro nás jsou zatím kondomy nej. 😉
@lotosek taky dost cestuji, ale každý den v ten samý čas opravdu neměřím a ani to není nutné...spíš mi ale vadí velikost přístroje a jeho cena, proto ho někdy při dobrodružnější dovolené nechávám doma, přecejen je to docela křehký a drahý přístroj a zrovna malinký taky není, což je škoda.. 😒 ale jinak doma u nás spokojenost a kamarádka si ho taky koupila a zatím chválí. Ale jsme na tom tak, že kdyby se zadařilo, vadit to nebude... spoléhat na to na 100% asi nejde, ale 100% není nic... bohužel hormony nemůžu...
@princeznakolobezka mám to stejně. Kdyby dítě bylo, tak se hroutit nebudu, ale HA nemůžu, kondomy mi dělají zle a tělísku jednak nevěřím a jednak vím, že zavedení i vyndání dost bolí a já jsem posera..
@samaber pracuju ve školství a nemám zájem dělat reklamu na webu na nic. Je to diskuse a chci vědět, jak to mají ostatní uživatelky, protože já ho mám dva týdny a zatím se s tím zžívám. Navíc tady na Koni jsem už 4 roky a nikdy jsem reklamu na nic nedělala. Ale mysli co chceš.
ach, ten přístroj jsem viděla asi před rokem a moc mě zaujal ,kdyby naše diagnoza nezpůsobovala asi doživotní 100% sterilitu tak vypadal báječně... na antikoncepci, kondomy či tělísko je každý zvyklý, takže se tu běžně probíhá kdo má jaké a jaké zkušenosti, a potom to samé u přístroje je reklama? Vtipné....... 😎 Jsem sem nakoukla na tu diskuzi a nedá se svítit musím přispět také.....
@jahodi asi tak nějak.. Pobavilo mě to. Nevím proč bych měla dělat reklamu stylem, že se budu ptát na to, jaká je jeho spolehlivost. Dostala jsem ho od přítele po peripetiích s HA a je to dost drahá věc, tak mě zajímá, jaká je vlastně spokojenost uživatelek, protože nikoho kdo ho má, osobně neznám. No ale tak vždycky se rýpala najde, že...
Já si myslím, že je to vhodné pro lidi, kterým by případné těhotenství nevadilo, protože stačí jedna nepravidelnost v cyklu a je vymalováno.
Ahoj, mohu se prosim zeptat, jaky pristroj mate? zvazuji koupi toho nejjdesnodussiho Pearly..dlouho po takoveto antikoncepci posilhavam a zacinam setrit. ted jsem teda tehu, ale po porodu bych rada mela tento pristroj.....jste spokojene?
Také prosím o zkušenosti s Pearly...Děkuji moc!!!
Podle me to neni antikoncepce, ale spis pomucka pro planovani rodiny. Ja bych to tedy jako antikoncepci nepouzivala. A pokud se chces opravdu chranit a dite opravdu nechces, tak nedoporucuji.