Nasazení hormonální antokoncepce, během pauzy nemám MS

monikasysy
4. led 2017

Dobrý den, před měsícem jsem začala brát hormonální antikoncepci, s braním jsem začala hned první den menstruace (která se dostavila později, předtím jsem ale měla střevní chřipku a tak jsem dost zhubla..) Poté co jsem začala brát antikoncepci byla menstruace slabší. Celý měsíc jsem špinila, někdy i více. Teď mám sedmi denní pauzu, je to 3 den od poslední pilulky co jsem si vzala. Bolí mě podbřišek, ráno jsem si myslela že jsem dostala menstruaci, ale když jsem nyní šla na záchod, žádná krev "tam" nebyla. Bojím se že jsem těhotná.. Mohla antikoncepce tak výrazně zeslabit menstruační cyklus ? Mám si raději udělat těhotenský test ?
děkuju za odpovědi.

dura175
4. led 2017

Antikoncepce menstruaci většinou hodně zeslabí a zkrátí. Já to dostávám až 3-4 den po poslední tabletě. Taky cítím dny před menzes klasické bolesti v podbřišku, atd. Špinění v první měsíc braní HA je taky normální.
Pro klid v duši si ten test udělej, tím nic nezkazíš. Teoreticky samozřejmě těhotenství možné je, ale spíš bych to viděla, že tělo se srovnává s hormony. Od nasazení jsem si zvykala asi 3 cykly.

astyna
5. led 2017

Správně braná antina menstruaci vůbec nespustí, to je jen krvácení z poklesu hormonů a nemá to s menzesem nic společného, vždyt ani neproběhla ovulace 🙂

Já to tak někdy měla na začátku, než si tělo zvykne.