Můžu být těhotná, když jsem mezi platíčky udělala jen jednodenní pauzu?

janka1475
30. črc 2019

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně antikoncepce. Beru HA (Luisea) už měsíc od začátku července. V příbalovém letáku je návod jak si přivolat dřív menstruaci (je tam 28 tablet z toho 4 placebo a když si uděláte mezi jednotlivými platýčky jen jednodenní pauzu a začnete potom hned brát další balení tak by měla přijít menstruace dřív) to se také stalo a já byla moc ráda (přítel se vrátil po měsíci ze zahraničí tak jsem chtěla tu menstruaci trochu přiblížit aby jsem si byla jistá že když dojede tak ji mít nebudu.) Problém je že se nám stala taková "menší nehoda" a bojím se jestli třeba to vynechání těch 3 placebo tablet neovlivnilo efekt antikoncepce? Jinak tu jednu placebo pilulku jsem měla minulé pondělí (od té doby beru pravidelně růžové) a ke styku došlo včera (takže 7 dní) večer.
Je možnost že bych mohla otěhotnět? Moc budu ráda za jakékoliv odpovědi.

danask88
30. črc 2019

Tak účinnost perorální hormonální antikoncepce je 91%, čili ať budeš brát jakkoli spolehlivě, vždy je 9% šance že otěhotníš.
Jestli se těhotenství tak extrémně bojíš tak s nikým nespi :D
To byl trochu fórek tak teď vážně, neúčinnější antikoncepce je podkožní implantát nebo hormonální nitroděložní tělísko. Ani u těchto metod to není ale 100%.
Já hormonální antikoncepci považuju za zdraví nebezpečnou a nikdy jsem jí nebrala, měla jsem pár let nehormonální tělísko s mědí, fungovalo naprosto spolehlivě a těhotenství přišlo ihned po vyjmutí.

kittyy17
30. črc 2019

v příbalovém letáku mé bývalé HA se psalo:
Pokud dojde k vynechání jedné tablety v prvním týdnu užívání, používejte kondom.
Pokud dojde k vynechání jedné tablety ve druhém týdnu užívání, pokračujte normálně v užívání a další ochrana není třeba.
Pokud dojde k vynechání jedné tablety ve třetím týdnu užívání, doberte zbývající tablety a pokračujte dalším balením bez obvyklé pauzy.
Předpokládám, že na tebe se vztahuje třetí případ, takže se asi nic neděje...

Přečti si důkladně svůj příbalový letáček

leniczka23
30. črc 2019

Ty placebo tablety nemaji zadnou ucinou latku jsou tam.jen proto aby se nevysla ze cviku kazdodenniho brani HA..tehotna temer na sto procent nejsi..normalne je zena chranena i vehem te pauzy takze pokud si HA brala a nevynechala dele bez je tech 5 dni vez tablety jsi normalne chranena.

kittyy17
30. črc 2019

@janka1475 pokud jsi tři týdny pravidelně užívala ty růžové, pak vzala jednu bílou (to je jako kdyby jsi nevzala jednou nic), a pak zase brala pravidelně ty růžové, je to stejný případ, jako kdyby jsi mezi 15-24 dnem užívání zapomněla jednu růžovou.
Pokračuj normálně dál, menstruaci nedostaneš, až na konci toho nového balení, těhotná nejsi.

sudylichozrout
30. črc 2019

@danask88 kdyby byla ucinnost jen 91 procent, byla bych pres ni stopro uz nekdy tehotna. Antikoncepci jsem brala 15 let s obcasnymi prestavkami, nekdy jsem pilule zapominala jist, presto jsem nikdy neotehotnela, kdyz jsem ji brala. Ucinnost je vyssi. Prk spravnem uzivani jen 0,3 procenta zen otehotni. A to jsou ty, kterym antikoncepce selze treba z duvodu brani antibiotik, prujmu, zvraceni a pod. Kdyz se nebere, jak ma, procento nechtenehi otehotneni samozrejme stoupa.

borecek45
30. črc 2019

@kittyy17 já bych prášky nebrala, raději tělísko

kittyy17
30. črc 2019

@borecek45 já už tělísko mám, po dvou císařích. Původně jsem chtěla přerušení vejcovodů v průběhu druhé operace, ale řekli mi, že to nedělají...

borecek45
30. črc 2019

A důvod ti pan doktor řekl