Mirena. Změnilo se něco?

kristynaak
30. kvě 2024

Ahoj holky, změnilo se u Vás něco s Mířenou? Nálada,libido,hmotnost ,cokoliv? A za jak dlouho po zavedeni se mohlo začít sexovat🙂?

uzivatelkapetra
30. kvě 2024

@kristynaak mám ho zatím skoro tři měsíce, teď tak týden už nešpiním a jinak žádnou změnu nepociťuji

jancazao
30. kvě 2024

@kristynaak úplně všechno. Ale já mám problém s každou antikoncepcí.

lencaa11
30. kvě 2024

@kristynaak je tu hodně žen kterým seděla a pak zas ženy které ne jinak mě lékař řekl že sex za dva dny cca aby mělo čas si sednout a aby měl čípek čas se trochu stáhnout a 14 dní z ochranou jinak je to individuální na https://www.emimino.cz/ teď nedávno hodně žen psalo že šlo ven ze měli hnus z toho tak uvidíte co vaše tělo řekne na to ...

escapelle
30. kvě 2024

Sex druhý den.mam už třetí a žádné změny jsem nikdy nepocitovala,libido asi spíš k lepšímu,protože nemusím na nic myslet,mít strach,můžu kdykoliv.
A dokonce mi teď dr říkal,že podle výrobce je mirena už na 8let.

barulina
30. kvě 2024

@kristynaak změnilo, vše k lepšímu.

zuzkasim
30. kvě 2024

Sex mohl být od druhého dne, u mě se změnila nálada k lepšímu, protože jsem v klidu, před tím jsem měla MS různou a byla jsem ve stresu pořád, máme dohromady 6 dětí a i vzhledem k věku další fakt nechcem. Jinak se nezměnilo nic, po prvních 3 měsících, kdy si tělo krvácelo tak nějak všelijak (většinou spíš špinění, ale často), už místo MS pouze špiním a intervaly se prodlužují (mám ji něco přes půl roku). Zavedení o.k., mám šikovnou doktorku.

kocvarovas
30. kvě 2024

@kristynaak měla jsem hodně častý migrény

kackabis
30. kvě 2024

@kristynaak já myslela, že beze změny, než mi jí po 5letech vytáhli 😀 teď můžu s klidem konstatovat, že ano, libido jsem měla o dost nižší. Bohužel u mě nastaly i koplikace při vytažení. Tělísko mi zajelo moc dovnitř a nešlo vytáhnout, takže místo tří minut jsem tam byla hodinu, krve jak z vola, no zkrátka po této zkušenosti už si tělísko nikdy nedám. To samozřejmě se nestane každému.
...ale jinak jsem s tím byla spokojená. Ten pocit, že nemusíte nic řešit, na nic myslet - k nezaplacení. Absence menstruace - k nezaplacení. Teď jsem rok po druhém porodu a upřímně nevím jakou antikoncepci zvolit, na braní tabletek jsem lempl, tělísko nechci po zkušenostech s vyndaváním, kondomy prostě totálně narušují atmosféru.. kdybysme nepřemýšleli ještě nad třetím dítětem, tak by šel manžel na vasektomii..
Přeju vám aby tělísko sedlo. Já jsem s ním takto v průběhu problém neměla, špinění jen chvíli a zkouškový sex byl myslím hned na druhý den 🙂

gats
30. kvě 2024

@kristynaak všechno úplně v pohodě 🙂

rosalindamelinda
31. kvě 2024

Mirena mi celkem vyhovovala, zavedení vůbec nebolelo a po sexuální stránce jsem si taky nemohla stěžovat. Nemusela jsem se bát nechtěného otěhotnění. Ale bohužel jsem zaznamenala změny tělesné hmotnosti, začala jsem docela přibírat a přitom jsem v té době zkoušela zhubnout, dobrý paradox. Moje nutriční terapeutka nechápala, proč přibírám a mě nenapadlo jí říct, že mám tělísko, ona se na taky nezeptala. Můj OG tvrdil, že tělísko přibírání na váze nezpůsobuje, není to ani uvedeno jako vedlejší účinek v příbalovém letáku, takže oficiálně se to tak nebere. Prostě hrůza, byla jsem naštvaná a zklamaná, kdybych to zjistila dřív, nechala bych si ho okamžitě vytáhnout. Vždycky jsem měla po hormonální antikoncepci s váhou problém, třeba ikdyž jsem během kojení brala pilulky, moje tělo to prostě nemá rádo a nesvědčí mi to.

jancazao
31. kvě 2024

@rosalindamelinda přesně tak, po vyndání jsem během týdne shodila 5 kg a do 2 měsíců dalších 5 kg.

zuzkasim
31. kvě 2024

@rosalindamelinda Já se snažila celý život přibrat, ale tělísko mi v tom teda nijak nepomohlo🙂