Jaké mate zkušenosti s Mirenou? Za jak dlouho si sedne? Mam v celku obavy. Gynekoložka mi řekla že měsíčky zmizí a ono nic. Stále špinění a silná menstruace s kousky sliznice, která trvá více než týden.
@eliskaeliska77 mama z ní spinila pořád, pak strašný bolesti, měla srusty a muselo to ven
@barmil takže se mám připravit že taky půjde ven :/
Špinila jsem rok v kuse (zpětně nechápu, že jsem to dala), pak další 4 roky pohoda, úplně bez menstruace, žádné bolesti, nic...
Mirenu mam podruhe. Prvni jsem si nechala dat po druhem diteti. 3 mesice jsem spinila, hruza. Pak 4 roky bez menstruace. Po vyndani mi pri kazde menstruaci bylo spatne jako nikdy pred tim, pokouseli jsme se o treti dite, to bohuzel nevyslo, v sestem tydnu jsem potratila, nebyla jsem na revizi, odeslo samo, silne jsem krvacela, odchazely opravdu velke kusy sliznice (prikladala jsem to te Mirene, nevim, jestli to bylo opravdu tim), po dvou mesicich jsem otehotnela zase, mam rok a pul starou holcicku a opet Mirenu (ted to bude mesic od zavedeni). Spinila jsem tri dny.
Já aktuálně planuju vytažení. Mam ji rok a půl a když pominu můj psychickej blok že tam mám něco cizího (nenapadlo by mě že mi to pomyšlení bude tak vadit) , tak mám hrozně dlouhou menstruaci, i když slabou, do toho občas špinění mimo cyklus... Nemám na to asi už nervy.
@eliskaeliska77 a jak dlouho ji máš? Já od listopadu a hruza:( před tím nehormonalni a vše ok
@nnnadja mám ji dva měsíce. Nevím jestli se mam trápit dál nějakým špiněním, nebo přehnaně krvácet… tohle není na intimku :/ zítra volám asi doktorce a uvidím co vymyslí. Baby moc děkuji za odpovědi 🙏 🙂
@eliskaeliska77 dej prosím vědět, ne dr.stalw říká,že je to ok :( ale od zavedení jen problemy
při prvním zavedení nepravidelné špinění trvalo 3-4 měsíce, také jsem nejdřív litovala a pak se to ustálilo, loni jsem měnila po 5letech, špinění jen v den výměny a pak už nic
@pipi_puncocha Já přesně taky tak. Rok špinění, teď pátý pohoda. Ptala jsem se doktorky a po výměně za další už by to adaptační období nastat nemělo a rovnou prý se naváže a bude pokračovat stav bez ms. 🙏
@pratensis jo, potvrzuju, já jsem pak byla na výměně za Jaydess (to je na 3 roky) a žádná změna nenastala, vše pokračovalo bez problémů, bez MS či špinění.
@pipi_puncocha Jé, tak to jsem fakt ráda, děkuji za zkušenost. Podruhé už bych to absolvovat nepotřebovala. 😏
@eliskaeliska77 za sebe můžu doporučit, mám ji přes rok a jsem spoko... Sedlo si to asi po měsíci...
Známá prý po zavedení tělíska neměla menstruaci ale jinak žádné další problémy a partnerský život v pohodě. Jenže po čase zjistila že v děloze nemá už jenom tělísko ale vešlo se vedle něj nějak i další dítě :D. Už byla skoro 4 měsíce těhotná.
Za mě je teda super, jen když mi jí vyndají tak se mi asi týden točí hlava. Prý hormony 😅
Mam ji od listopadu a porad mam spineni mimo menstruaci a menstruace je sice slabší než byla ale zato je delší. Když to sectu s tím spineni, skoro 3/4 cyklu pomalu chodím minimálně s intimkou… štve mě to. Říkám si, ze ještě vydrzim ale hrozne mě to otravuje
@nnnadja zatím ne, chystam se tam, ale zatím mi so toho vždy něco vlezlo. Teď koriguju drmkem - beru cely cyklus a když začnu špinit mimo cyklus, okamžitě nasadim ascorutin. Kapky Femina Naděje nepomohly a hrozne mě nebavilo to kapat, jsem desna. Kapsle drmku mi vyhovují víc. Dam vědět jestli to pomohlo - dřív jsem zkoušela Gynex a ten nechci, kontryhel mi rozházel cyklus ještě víc. Trpěla jsi na spineni i před tim? Já před tretim dítětem brala Gynprodyl kvůli tomu spineni, měla jsem krátkou lutealni fázi a embryo by se nemohlo zahnizdit. Díky tomu nám vyslo třetí dítě po x letech. Po porodu jsem to měla rozházené a spineni bylo šílené. Doufala jsem, ze mi Mirena pomuze. Vyckavam a doufam, po půl roce jsem se měla přijít ukázat, tak už fakt musim, hlavně i jestli je tam, kde má byt.
@nnnadja vidíš a přitom moje gyn říká,že tyhle celkové potíže to nemá jak dělat. Z principu toho jak to tělísko funguje to chápu, nedává to smysl, ale ty zkušenosti s tím takový má hromada pacientek. Já mám zas mega nafouklej podbrisek, taky nevím proč , do tělíska jsem nic takovýho neměla.
@zuzu_z No právě, asi to fakt dám pryč. Ale co místo toho.... Kroužek mi taky přišel dobrej ale v okolí kdo ho měl taky nebyl spokojenej 🤯
@eliskaeliska77 Měla ji mamka,ms u toho normálně byla. Jinak s ní byla spokojená,až později ji to začalo dělat problémy...