Menstruace před dobráním antikoncepce. Je to normální?

abrakadabr
20. čer 2021

Dobrý den už půl roku beru antikoncepci a dnes se mi poprvé stalo že se menstruace dostavila dříve než jsem dobrala antikoncepci. Normálně jsem měla mít menstruaci ve čtvrtek. Chci se zeptat jestli je to normální ? A zda mám po dobráni rozebraneho platíčka začít hned další a nebo si dát tu 7 denní pauzu?
Děkuji za odpověď

martulka88
20. čer 2021

@abrakadabr Takto mi to trvalo asi rok, kdy mi na mudraě napsala silnější HA. Pak jsem měla asi rok a klid a opět špinění.. Nakonec jsem vysadila, jelikož jsme chtěli mimi. Cyklus jsem od vysazení měla 28dnů, jako před HA (HA brána 13let + asi půl roku pauza). Když jsem začala špinit, vysadila jsem a nechala proběhnout MS.

andycr
20. čer 2021

@abrakadabr nezapomněla jsi třeba jednu tabletku? To se mi stávalo, zapomněla jsem jednu a za dva dny ms, slabší třeba.
Jinak můžeš už udělat pauzu a pak ber normálně. Pokud by se to opakovalo, uvažovala bych o změně HA.

abrakadabr
autor
21. čer 2021

@andycr no právě že nezapomněla. Brala jsem jí tak jak jsem měla a všechny tabletky. Moje máma třeba říkala že to může být tím teplem.

andycr
21. čer 2021

@abrakadabr může to být i nějakým hormonálním výkyvem, nemoc, průjem, zvracení,....Mě třeba doktor měnil antikoncepci 2x a vždy mi vyhovovala ta s vyšším obsahem hormonů.

nikoulinka
21. čer 2021

Nemáš teď třeba nějake stresové období? Mě se to stalo asi dvakrát. Vždy byl za tím stres. Poprvé jsem nevěděla taky, co dělat, tak jsem volala své Mudr. Normálně jsem plato dobrala a pak jsem si dala tu běžnou pauzu 7 dni