Mají antibiotika vliv na antikoncepci?

snezenka123
12. zář 2017

Ahojky. Již 13 dní beru atb Deoxymykoin a soucasne i antikoncepci tri-regol ,druhým měsícem. Dnes mám brát 11 prášek. A začala jsem slabě krvácet. Myslíte, že to může být tím? Moc děkuji

dante_alighieri
13. zář 2017

Jo, bude to tím. Pokud bereš HA a začneš někdy uprostřed cyklud špinit nebo krvácet, svědčí to o poklesu hormonální hladiny - a tedy i snížení antikoncepčního účinku. Já jsem takhle začala špinit vždy, když jsem brala víc než tři plata HA v kuse. Gynekoložka mi řekla, že moje tělo po 3 měsících už holt odmítá držet tu hladinu takhle vysoko a že mám brát maximálně dvě plata. No a u tebe způsobily ten pokles ATB - však se to o nich ví, že narušujou účinek HA.

snezenka123
autor
13. zář 2017

@dante_alighieri
Myslela jsem si to. Já antikoncepci brala několik let před dětmi a i když měla atb tak jsem nikdy nespinila... Teď je to asi i tím, že ji beru teprve druhý měsíc, mám ji na úpravu MS...
Jinak slabé krvácení to bylo jen při utreni a pak už nic. Tak uvidíme. Třeba už to bude ok.
Děkuju

leki
13. zář 2017

Urcite je to tim. Ja mela tez triregol a s atb se mi to tez stalo. Antibiotika a HA spolu casto moc nejdou, resp. HA ztraci ucinnost.

snezenka123
autor
13. zář 2017

@leki já se právě lekla... Ale tedy nechranime se no

dante_alighieri
14. zář 2017

@snezenka123 Ono je úplně jedno, jestli jsi dřív při ATB špinila, nebo ne. Tělo se mění, třeba já najednou po třicítce vím o ovulaci - dřív jsem žádný příznaky neměla - nebo mě někdy bolí prsa a někdy ne... To tělo si dělá, co chce. 😀 No a chraňte se, mně tehdy řekla gynekoložka, že bych opravdu mohla otěhotnět!

snezenka123
autor
14. zář 2017

@dante_alighieri ahoj. Děkuji. No je fakt, že čím jsem starší, tím svoje tělo také líp poznávám a s každým porodem jakbysmet.

snezenka123
autor
19. zář 2017

Je možné, že stále občas trochu spinim ,i když už atb neberu? Dobrala jsem je před 3 dny a mám ještě zbývající 3 prášky antikoncepce... Špinění už mám tak cca 10 dní, antibiotika jsem měla od začátku užívání ha.

leki
20. zář 2017

Podle me klidne muze. Ty antibiotika ti totiz asi narusily funkci HA a tim ti to totalne rozhodilo cyklus a prejde to az se ti zas upravi. Ale pokud bys mela byt nervozni, cinkni si na gyndu a zeptej se 🙂

snezenka123
autor
20. zář 2017

@leki děkuju. Já totiž beru tu antikoncepci teprve druhým měsícem, první měsíc užívání úplně v pohodě a žádný spinení..ale ty atb jsem brala vlastně první dva týdny antiny..
Za 5 dní má přijít MS, tak pak se to snad srovná .

lucie_91
20. zář 2017

HA se vstřebává ve střevech (potahovaná tableta), tudíž ATB její účinnost mohou ovlivnit a většinou ji ovlivní. Neovlivní to funkci HA jako takové, ale ovlivní schopnost účinných látek z HA se vstřebat ve střevní sliznici.

snezenka123
autor
20. zář 2017

@lucie_91 takže otěhotnění nehrozí?

leki
20. zář 2017

Jeste me napada, ze ten triregol je nizkohormonalni. Nektery holky potrebujou vicehormonalni HA, jinak muzou napr spinit furt (to mela kamoska). Ale to by se predpokladam projevilo uz prvni mesic..

snezenka123
autor
20. zář 2017

@leki tak to já vůbec nevím, jestli je nizkohormonalni, ale je trifazova..a špinění první měsíc právě nebylo... Já už triregol brala někdy v mládí a spokojena jsem s ním byla. Teď mi. Ji dr. Napsal na úpravu MS že je silná a měla by to spravit, tak to bude asi třemi atb.

Zase dnes špinění ,hnědé. Já už dnes i dělala tt protože jsem si říkala jestli to špinění není třeba tím...

lucie_91
21. zář 2017

@snezenka123 Ovlivní to schopnost účinných látek se vstřebat ze střevní sliznice, takže ano, hrozí. Látky z HA se nedokáží vstřebat tak jak mají.

snezenka123
autor
21. zář 2017

@lucie_91 aha. .no tak se uvidí za 4 dny kdy má přijít MS.. Ale jelikož pořád občas trochu spinim, už skoro 14 dní, břicho bolí, tak je MS jasná.