Zdravím všechny...Plánuji po 8 letech vysazení hormonální antikoncepce a chtěla bych nějak podpořit přirozené nastartování menstruačního cyklu. Před užíváním HAK jsem měla cyklus nepravidelný a často i poměrně dost bolestivý a obávám se, že se historie bude opakovat, jelikož HAK tyto problémy sice upravila, ale kdo ví, co bude, až to teď vysadím. Rozhodla jsem se, že bych vyzkoušela pití kontryhele, třeba by to pomohlo harmonizovat organismus a předejít i "šoku" z vysazení...Před užíváním HAK jsem byla docela úzkostná, časem se to naštěstí změnilo a nevím, jestli to přičítat antině, nebo ne...takže i z tohoto důvodu se bojím, co to se mnou udělá. Některý ženský píšou hrůzostrašnosti, že se jim po vysazení rozjely deprese, úzkosti, panické poruchy...Samozřejmě je mi jasné, že když se v tom budu nípat, tak si to ještě nakonec vsugeruju, tak se snažím namlouvat si, že u mě bude všechno v pohodě. 😉 Vím, že kontryhel je bambilionkrát omílané téma, ale spíš u holek, co se snaží otěhotnět, to já ještě neplánuji, min. půl roku chci rozhodně počkat. Zajímaly by mě tedy hlavně zkušenosti těch, které se pro čajík rozhodly kvůli úpravě cyklu, nejlépe po vysazení HAK. Přivítám jakékoli rady a tipy, jak a kdy čaj vlastně pít (často se uvádí od 1. DC do ovulace, ale tu já teď po té téměř osmileté hormonální smršti sotva rozpoznám). Moc děkuju, holky.
Ahoj, tak já jsem HAK vysadila asi po 6 letech a z obavy o nepravidelnost cyklu a vůbec o hormonální nerovnováhu jsem hned začala pít kontryhelovo - řebříčkový čaj. Piju sypaný (vždy smíchám oba - samotný kontryhelový není moc dobrý) 2x denně bez ohledu na fázi cyklu. První dva týdny po vysazení mi bylo dost často špatně - až na zvracení. Postupně se to zlepšilo. Cykly - 34 dní, 15 dní, 35 dní. asi 2 měsíce po vysazení se mi začala horšit pleť :/. Ale nedá se nic dělat. 🙂
Ahoj, já jsem antikoncepci vysadila po 10ti letech nepřetržitého užívání a první tři cykly byly krásně pravidelné jako s HA, i když jsem měla taky obavy, protože jsem kdysi mívala problémy (v nejhorším období mensturace i každých 14 dní). Nevím, jestli je to tím, že jsem preventivně pila kontryhel (ráno a večer), nebo jestli jsem prostě měla štěstí, ale musím říct, že ty 3 měsíce bez HA byly pro mě nastejno jako s HA, až na mírné zhoršení pleti. Bála jsem se toho mnohem víc. Čtvrtý cyklus už se nedostavil, čekáme miminko 🙂.
Jo a ten kontryhelový čaj jsem začala pít nějak v průběhu poslední "mensturace" s HA.
Děkuju moc, holky. ;) Až doberu poslední blistr, zkusím nasadit ten kontryhel a uvidí se.
Ahoj, ja brala HAK 15 let, Mudr.mi je nasadila hned v 15 letech, protoze jsem nemela MS, tak aby mi srovnaly cykus. Muzu rict, ze po vysazeni ve 30 letech je mi lip nez s HAK. 1. zhubla jsem 3 kg (antikoncepce umi v tele zadrzovat vodu, ale je to opravdu individualni). 2. lepsi prozitek pri sexu - uz nepotrebuju lubrikat 🙂 3. menstruace mi sama najela krasne, mam ji pravidelnou. ALE: antikoncepce mi potlacila (nebo vyvolala) bolestivou endometriozu. Pri brani HAK pri MS zadne bolesti, ted 2 roky od vysazeni je MS vic a vic bolestiva a kdybych si rano nedala leky od bolesti, tak nejsem schopna se ani narovnat. Kontryhelovy caj piju sypany, od 1.DC do 14. DC podle navodu. Na uzkosti je pry dobry Gynex, taky pomaha srovnat cykly a tak vubec zlepsit cinnost pohlavnich organu a sladit cely organismus. Pry potlacuje prave i ty uzkostne stavy. Brala jsem ho 3 mesice a asi na me nezabral, jsem porad stejny nervak 🙂 Preju hodne stesti a pravidelne cykly 🙂