Ahoj holky,jsem tu nova. Rada bych se zeptala jak je to s očištěním těla po vysazeni antikoncepce?
Prášky beru deset let. A par kamarádů me radí aspon 3-6 měsíců počkat,aby treba s mimcem neco nebylo.
Prosim o rady.
Evca
To jsou jen fámy, mohou být nějaké problémy, pokud člověk otěhotní během braní HA. Ale ty hormony se po vysazení vyplaví rychle, v podstatě hned po tom, co to vysadíš, krvácíš ze spádu a pak už HA v krvi není. Já jsem to viděla na sobě, okamžitě po vysazení tak týden poté mi splaskly otoky a přestala jsem být unavená a začala mít konečně nějaké libido. Až jsem koukala, jak to šlo rychle.
Takže klidně se snažte hned, ale pokud neotěhotníš hned, nebuď z toho smutná. Tělu (zdravému) trvá tak 3 měsíce, než mu docvakne, co má kdy dělat a tak, takže první MS může být vyvolávaná Agolutinem. Tělo je prostě z HA trochu zblblé.
Já jsem vysazovala 4.11. od té doby jsem měla jen 2 MS - jedna hned po vysazení (krvácení ze spádu) na další MS jsem musela na vyvolávačku po 50 dnech a teď jsem opět 28 den cyklu a nic se nekoná, ani ovu nemám ☹ Ale já měla ještě před braním HA problémy, nejspíš syndrom polycystických ovárií, který HA bohužel nesmaže, takže pokud jsi zdravá, tak to neřešte a zkoušejte hned 🙂.
Ja myslim, ze zalezi... Kazdemu se to vyplavuje z tela jinak rychle. Uvidis sama.. Nech si jeden cyklus nabehnout bez HAK a pokud nebudou problemy, tak se telo rychle vycistilo a muze fungovat samo.
Je bohuzel ale i hodne pripadu jako ja, je tady na tu temu hodne diskusi....Ja brala HAK 10 let vkuse bez prestavky a po vysazeni jsem mela dost problemy. Rok a pul jsem nemela zadnou menstruaci (a ani ovulaci) a mela silene "abstinencne" priznaky.
U doktora bylo vzdy vsechno v poradku, rikal, ze to je normalni a nekdy to trva az 2 roky nez se telo srovna.
Takze zalezi do jake skupiny budes patrit. Jestli si schopna otehotneni hned, nebo ne. Doufam, ze ne do ty moji😉.
Timto jsem te nechcela nijak vystrasit. Jenom aby si na to byla pripadne pripravena a nebrala to jako katastrofu.
Kazdopadne po 2 letech se cyklus srovnal a zacala jsem ovulovat a uspesne jsem otehotnela.
Takze ono se to povede, zalezi jenom kdy. Ver tomu, ze to bude v poradku. Psychika pomaha hodne.
A i super zdravi lidi bez prasku maji 30% sanci na otehotneni, takze ber to sportovne, moc se na to neupinej, ver tomu a priroda si to zaridi, tak aby to bylo v poradku!
Já si myslím, že pokud by na to tělo nebylo připravené tak prostě neotěhotníš.. Nečekali jsme a otěhotněla jsem za 4 měsíce po vysazení..
Není třeba čekat, i moje Dr. říkala, že se tělo vyčistí rychle. Brala jsem HA deset let v kuse, před tím jsem měla cyklus v pořádku. Po vysazení vše naskočilo jak mělo a hned po 2. MS se nám zadařilo 🙂..až se Dr. smála, že to mám někam napsat, aby nebylo tolik ženských z vysazení HA vyděšených 😀
Dekuji mockrát za odpovědi 🙂
@evik04 já otěhotněla hned druhý měsíc po vysazení HA a dneska mi tu běhá krásná a zdravá téměř osmiletá holčička 🙂