V pubertě jsem měla velké problémy s pletí a nic nepomáhalo, tak mi hned v 15-ti dali antikoncepci a tu jsem brala nepřetržitě 10 let, porodila dvě děti a vrátila se k ní automaticky zpět. Po novém roce jsem ale uvážila, že je to asi zbytečné jí brát, protože naše frekvence je dost nízká 🙂 a i kdybych náhodou otěhotněla, tak by nám to zas tak nevadilo. No a pleť se mi zase strašně zhoršilo, mám pupínky, dělají se mi i boláky na krku, strašně se mastí a nejen obličej, ale i třeba záda, nebo vlasy. Nejsem ten typ, který nějak extrémně řeší jak vypadá, ale samozřejmě mi to není příjemné mít v 31 letech beďary 🙂 Chtěla jsem si vygooglit nějaká rizika a vedlejší účinky HA, ale nic moc co by mě přesvědčilo, že je to špatné jsem nenašla, všude se dočtu jen o možném riziku trombózy a naopak se vychvaluje, že snižuje riziko rakoviny.Co se týče nálady nebo libida nepocitovala jsem rozdíl když jsem brala a nebrala. Jaký je Váš názor?
Co kožní, tam docházíš s akné? Dřív se antikoncepce psala, v minulém století, když jsem byla mladá ( 🙂 🙂 🙂 ) brala každá druhá Diane 35 kvůli pleti, teď už to neslýchám.
Antiko bych nebrala a zkusila to resit jinak. Stravou..kosmetikou. Neverim..ze je antiko tak uzasna a uz vubec ne..ze je to lek na plet. Jsou to hormony..ktere musi nejak ovlivnovat telo. S tim s nizovanim rakoviny...tomu moc neverim. Takze to je muj nazor...prve bych to zkusila jinak.
Urcite jenom kvuli pleti bych nebrala. Jsem jedna z tech,ktera diky HA prodelala hlubokou zilni trombozu dolni koncetiny a za me nikdy vice,nestoji to za to. Nejenom, ze me zachranily za 5 min 12 pred embolii,ale vsechny ty injekce,leky na redeni krve,kompresni puncochy,otoky,2 roky leceni a nasledky...nestoji to za to,dnes uz jsou mysljm jine moznosti,jsk zlepsit plet.
Vše jde zevnitř, lze zkusit zaměřit se na stravu a taky bych mrkla na psychosomatiku. Za mě je HA svinstvo a jen schová vnější příznaky.
@rajecka nerozumné. Kvalita pleti vždy souvisí s kvalitou střev. Tedy, vyčistit tělo, je jaro, ideální doba pro například aloe vera, chlorellu, kopřivu aj. K tomu samozřejmě kvalitní strava, jak holky psaly výše, žádný cukr 🙂, dost zeleniny, trocha ovoce. Pozitivní nálada a slunce.
umělý hormony nikdy nejsou rozumný.
pleť řeš od příčiny, pokud máš pořád problémy. kožní věci jsou jen odrazem sraček uvnitř těla.
já bych HA do pusy nevzala. z různejch důvodů. třeba i proto, že čůráš ženský hormony, který se nedaj odstranit z pitný vody a to, že pak těma hormonama jsou krmený i muži a kluci, opravdu není ku prospěchu.
a nějaký testy u doktora, jesi je pro tebe HA v pohodě, to stejně nic neřeší. tam nic nezjistěj, max. kdybys měla játra fakt na sračku, tak ti řeknou, že asi ne-e, to samý blbá srážlivost a tak, ale jinak to nikdo moc neřeší. ale nejsou to neškodný lentilky.
Jako bych slyšela švagrovou (jen ty děti ještě nemá).
V pubertě ji nasadili ha, strašné problémy s akné, zjizvený obličej. V 25 ji vysadila a vše bylo zpět (= ha na pleť není léčba, jen maskování příznaků jiných problémů).
Řešení: vše je stravou! Vysadila lepek, cukr a mlíko. Lepek teď může omezeně- nafoukne se, mlíko vůbec (i buchtu peče z vody, ani sýr, máslo...), cukr se snaží nahrazovat (melasa apod.) Nepoužívá denní krém, ale podkladovou bázi od Nivei - nezatěžuje tolik. Pleť má daleko lepší.
Alergie diagnostikované nemá, vypozorovala to sama.
Takže jak už psaly holky, vše je ve střevech.
Jak je psano vyse, zkus si udelat testy na potravinovou alergii/intoleranci, v zakladu jsou volne dostupne (lepek, mleko, vejce,..). Pokud budou pozitivní, resila bych s alergologem, do jake miry je to vazne. Tam bych zacala.
Měla jsem pořád problém s pletí. Po vysazení cukru a pečiva se mi za 2 týdny všechno vyčistilo. Tak zkuste...třeba to pomůže i vám.
Rozumné to není,jsou to hormony a ty jsou vždy škodlivé,já je mám zakázané kvůli riziku rakoviny.
Znáte ten vtip? Na ulici stojí stánek s párky v rohlíku. Jednoho dne se na druhé straně ulice objeví obchod se zdravou stravou, nad jehož výlohou je velký nápis: "Jezte u nás a umírejte později". Hned dalšího dne je nová cedule i na stánku s párky v rohlíku, která hlásá: "Jezte u nás a umírejte šťastní." 😉
@rajecka Měla jsem HA kvůli špatné pleti asi od šestnácti. Pak jsem to chtěla ve dvaceti vysadit a nedařilo se. Akné se vrátilo, snad ještě horší, a k tomu mi vypadávaly vlasy. Ale pak jsem zhruba rok až dva postupně ty hormony snižovala. Brala jsem postupně HA s nižším a nižším množstvím hormonů, nakonec jsem tu nejslabší brala obden...a akné už se nikdy nevrátilo.
Trombózu bych zrovna nepodceňovala, patřím k těm, které si jí díky HA prošly, a to i přesto, že nemám genetický mutace. Těch trombóz opravdu není málo. Pleť bych řešila úpravou stravy.
No a ja jsem ten samy pripad co zakladatelka. Plet katastrofa a o strevech to neni. Kvuli synovi vysazene mleko, sladkosti, strava "jako ze zurnalu" a plet katastrofa. Nebavime se o par pupincich co zamaskuje make up, ale o bolacich po celem obliceji, krku, zadech vystrihu. Krome toho ze mne je to velmi neprijemne, tak to nebudi ani dobry dojem u pacientu kteri ke mne chodi. To si pak mysli ze je mi tak 18😂. Pokud nemate trombofilni rizika, HA vas nijak negativne neovlivnuje a vy se citite sama lepe, proc ne. Muzete zase zkusit pozdeji vysadit, treba uz se akne neobjevi😉ale jak ja vam rozumim!
@rajecka a jakou mas stravu? Kdyz prehanim se sladkym, tak moje telo je sam bedar, kdyz uberu a zamerim se na zeleninu, je plet hned lepsi 😉 Co se tyce HA, doporucuji to probrat s dr.a nechat si udelat krevni testy, zda jsi ok a zda Ti HA neuskodi (nekteri dr.tyto testy predem nedelaji), pak HA se meni i s vekem, takze taky doporucuji probrat s dr.