Dobrý večer,
jdu za Vámi pro radu, nikdy jsem nebrala žádnou antikoncepci, celkem se toho bojím, ale je mi 29 let, máme už dvě děti a muž chce ať si něco nechám dát, ať pořád nemusí hlídat. Zítra jdu na gynekologii, o co si říct? S čím máte nejlepší zkušenost, že je to "nejmenší zlo" pro tělo. děkuji
Jsem v podobné situaci jako ty a uvažuji o Mireně ...
Určitě bych volila tělísko... to je bez starostí... měla jsem přes deset let Mirenu (i jakožto nerodicka), bez problémů a bez menzes 🙂 za mě spokojenost... ale třeba jsou teď už i jiná... poptej se doktora, co by doporučil 🙂
@j.a.n.i to by mě zajímalo, jak by to měl řešit...??
Já mám Mirenu a chci se jí zbavit. Je sice super, že nemám menzes a nemusím myslet na prášky, ale nedělá mi moc dobře na psychiku. Přemýšlím co dál, protože hormony už nechci ani náhodou. Brala jsem antikoncepci od patnácti a vlastně žádná mi nikdy neseděla. Jenže já si sednu po chlapovi na židli a jsem v tom, takže hrát si na něco jako plodný a neplodný dny nepřichází v úvahu. Takže mám momentálně taky dilema, jak to vyřešit.
@malinkaelinka Vasektomií.
@kajalka jsou ještě mladí, co když si za 10 let vzpomenou, že by chtěli ještě jedno?
@malinkaelinka Tak by to bylo náročnější... na druhou stranu klidně může používat kondom, nevidím důvod, proč by si měla žena něco nechat dát, jen protože jeho to obtěžuje.
@j.a.n.i třeba proto, že to bude příjemnější pro oba? Já nevím, sex s kondomem nebo prerusovany skýtá řadu nepohodlí pro oba... asi chápu, jak to myslíš, že on si piskne a ona letí pro antikoncepci... ale mě např.na tělísku nic zlého nepřijde a nijak to při sexu neomezuje...
@malinkaelinka No, pokud by ho chtěla, tak už ho má... já třeba tělísko nechci, pořád je to cizí těleso v těle, na které může reagovat. Ale jinak jo, reagovala jsem na formulaci, že si má nechat něco dát... a na takovou větu bych si já osobně dala jen jedno - sexuální půst s dotyčným.
Co treba Pharmatex? Ja bych hormony taky do sebe uz nechtela cpat, tak to resime takto..ale nejake riziko otehotneni tam je vzdy, takze nez bych udelala nejake radikalni reseni, tak bych se rozhodla podle toho jestli uz opravdu nikdy nechcete dite nebo jen zatim uz nechcete.
Holky, tady se to zvrhlo :D sexuální půst, partner mučitel atd :D Tak nakonec jsem u doktora po debatě dostala pilulky Mistra. Uvidím, ještě hledám nějakou přírodnější alternativu, ale tam jistota není tak vysoká. Máte některá s Mistrou zkušenost?
@ivettn ahoj, taky bych do prášků už nešla. Je to fakt svinstvo. Buď nehormon. tělísko, ale to vlastně zas funguje tím, že ti vytváří chtěný "zánět" v děloze bránící uhnízdění vajíčka nebo kombinaci metody plodných a neplodných dnů +přerušovaná soulož, ev. pesar ale s tím nemám zkušenosti. Vasektomie by to řešila, ale jak již někdo zmínil - treba změníte názor později a budete chtít další.
@ivettn Zdravim, muzes si dat nehormonalni telisko. Ja mam teda Mirenu - to je s hormony, mam vystarano na 5-6 let a jsem spokojena.