Dobrý den, v červnu máme svatbu a mě vychází měsíčky přímo na den svatby :( Mívám docela nepříjemné bolesti. Antikoncepci neberu už půl roku, necháváme volný průběh miminku. Ale přeci jen, existuje možnost jak oddálit menstruaci bez rizika v případě otěhotnění? Myslím kdybych náhodou do té doby otěhotněla, ale nevěděla o tom a nasadila bych něco na oddálení. Díky za zkušenosti.
@jannie_s záleží, kolik ten daný šumák toho C obsahuje - teď tu koukám, že šumák z DM ho má 250 mg, já si koupila šumák z lékárny, který obsahoval 1000 mg a dávala jsem si dva denně. Ono možná je to zbytečně moc, ale potřebovala jsem to fakt pojistit a vitaminu C se nepředávkuješ - veškerý nadbytek odchází ven močí, takže žádná otrava faktnehrozí🙂 a spoléhat na přírodní zdroje vit C taky nemá význam, to je příliš malý obsah pro tyto potřeby.
No já nevím, jestli to je úplně spolehlivá metoda, to se ráda nechám přesvědčit, dalšího holkama , že jo 🙂 🙂 🙂
@rousse Ahoj, jak sis koupila? Také zkusím, léky na oddálení nemůžu, děkuji
@tublatanka já už nevím - manžel dopil a tubu vyhodil, ale koukám na netu, že i třeba Dr.Max má obsah 1000 mg, což je stejné jako to, co jsem si tehdy koupila já. https://www.drmax.cz/dr-max-vitamin-c-1000mg-po... a ještě i o 30 Kč levnější 😎
@rousse díky moc, a brát jak předem 10 - dni před termínem menstruace?
@tublatanka já začala týden 2x denně s tím, že jak se blížil termín, tak jsem slevila na 1x denně a 2 dny před termínem už jsem ani neužívala. A dostala jsem to o 6 dní později
@rousse děkuji, tak snad to zabere i na mě 🙂
Já místo velkých dávek vitamínu C v tabletách to řeším citronem - denně šťávu alespoň ze dvou citronů a funguje mi to spolehlivě 🙂
To vím,ale kojím,tak nevím zda se malý beobsype.po těch kyselých dávkách
měla jsem to úplně stejně, vycházela mi menstruace přesně na svatbu. na Cčko bych e teda v tomhle případě nespoléhala, sice nějak funguje, ale stresovat se celej svatební den tím, jestli opravdu zabírá, notabene v bílejch šatech, by se mi teda nechtělo. moje doktorka mi napsala prášky, pomocí kterejch jsem si oddálila menstruaci cca o týden. všechno bylo ok. jsem jinak celkem odpůrce hormonů, ale někdy je to holt potřeba.
@slecnajohanna díky a nejaké dopady na případné těhotenství nemají?
No mám to dostat příšti týden tak už valím Céčko a uvidíme.. Když se mi to povede posunout už teď tak můžu být v črvnu v klidu
@jannie_s to nevím, to jsem v tu dobu neřešila, ale s tím ti určitě poradí doktor
@jannie_s kyselé ano, ale v citronu toho vitaminu C moc nenajdete - vitamin C je hodně nestabilní a špatným skladováním a louhováním ve vodě se rozpadá. Takže citrony, které k nám domů putují bůhví jak dlouho a pak je ještě skladujeme rozříznuté v ledničce = obsah vit. C nula. Mám to ověřené - dělala jsem tuhle zkoušku v laborce na diplomku a citron nic - to už i brambora měla větší obsah C než citron 😎
No nic, tak evidentně přijem vitaminu C má na mel opačný vliv.. Vypadá to, že to přichází dokonce o týden dřív 😂 na druhou stranu taky dobře, hlavně když to nevyjde na svatbu
@jannie_s já si myslím, že bohatě postačí přírodní metoda - vitamin C 😎 než jsem užívala HA, tak jsem to párkrát použila a pomohlo - teď jsem taky potřebovala posunout (jeli jsme na víkend mimo ČR a nechtělo se mi řešit hledání WC v centru Mnichova) - týden před termínem (mívám pravidelnou) jsem nasadila koňské dávky vitaminu C (šumivé tablety) a posunulo mi to skoro o celý týden