Jak dopředu vysazovat antikoncepci před snažením?

jessical
15. srp 2018

Zdravím ženy, možná se tu už někdy něco podobného řešilo, každopádně si jdu za vámi pro radu. Věc se má tak, že momentálně jsem rok od porodu (akutní sekcí), vzhledem k problémům s kojením jsem o mléko přišla hned na konci září, a hned v říjnu při menstruaci (druhé od porodu) jsem začala užívat hormonální antikoncepci. V červnu 2019 se chceme začít snažit o druhé dítko a mě tudíž zajímá, jestli bych měla v užívání HA pokračovat až do příštího roku, nejspíš do dubna, abych měla v květnu menstruaci již "klasickou" a hned další cyklus se tedy pokoušet nebo mám vysadit antikoncepci už teď (beru poslední platíčko) s tím, že by se mi do té doby měl cyklus srovnat natolik, že bych mohla sledovat plodné dny.. Děkuji za jakoukoliv radu nebo zkušenost. 😊

klea81
15. srp 2018

Vysaď co nejdřív, HA neberu už 6 let a nejlepší rozhodnutí mého života, zatím se můžete jistit kondomem ;o)

jessical
autor
15. srp 2018

@klea81 Taky jsme se s přítelem shodli, že by to zatím jistil kondom 😀

miba10
15. srp 2018

Já bych už ji taky nebrala. Nám se po HA podařilo otěhotnět po 3 letech. Po porodu jsem si sice antinu napsat nechala, ale rozhodli jsme se, že si brát nebudu. Male je 9 měsíců a chceme druhé. Taky chceme zkoušet příští rok, ale je to na přírodě kdy se to povede. Tak to prostě neřešíme. Jak je psáno výš, můžete se jistit kondomem

michaela19911991
15. srp 2018

Ja jsem otehotnela okamzite po vysazeni - dokonce na prvni dobrou. A to jsem ji brala 6let.

lachtanice86
15. srp 2018

Brala jsem ha 8let v kuse bez ms a otěhotněla jsem 3mesic po vysazení

lady5
15. srp 2018

Já brala 10 let antikoncepci a na první pokus po vysazení máme syna. Teď jsem jí brala 2 roky skoro a v červenci jsem jí vysadila a ovulace normálně byla. Teď čekám na ms.

ange_de_la_morte
15. srp 2018

Na to ti nejspíš nikdo nedokáže odpovědět - říká se že největší šance je první měsíc po vysazení HA, pak je to už horší, ale jak vidno holky tady mají i jiné zkušenosti .... já HA naopak začla brát protože jsme se dlouho snažili - měla jsem strašný problém s cykly a každý další pokus o srovnání vedl jen ke zhoršení - pak jsem si řekla že na to kašlu a začla brát HA - podle dohody s Dr.na půl roku - cykly se mi okamžitě srovnaly ( i moje psychika) a hned první cyklus po vysazení jsem otěhotněla , nakonec jsem brala jen 5 cyklů ( o měsíc méně než bylo v plánu) protože jsem si zapomněla vzít nové platíčko sebou když jsme jeli na 10 dní pryč

avital
15. srp 2018

Ja brala HA pul roku po porodu, pak se mi dalsi pul rok rovnal cyklus a po dalsich 4 mesicich jsem otehotnela. Takze priste se na nejakou HA vykaslu😀

jessical
autor
15. srp 2018

Děkuji za všechny reakce a zkušenosti. Se synem jsem otěhotněla neplánovaně, asi rok jsem nebrala HA, tenkrát kvůli zdravotním problémům, jednou nám to s přítelem "ujelo" a bylo. Menstruaci jsem měla pravidelnou, dokonce jsem ji mívala s přesností na hodinu (opravdu nepřeháním).. po 30 dnech, 4 dny, přicházela kolem 10. hodiny ráno.. chápu, že každá žena může mít zkušenost jinou, jen mám v posledních dnech dilema, protože nikde není napsáno, že i tentokrát se mi cyklus srovná tak, jako jsem ho mívala, než jsem otěhotněla.. spíše jsem čekala, že je lepší vysazovat dopředu právě kvůli cyklu.. 😱

janaelia
16. srp 2018

Já jsem brala antikoncepci roky a pak jsem vysadila ještě dlouho před těhotenstvím. A můžu říct, že jsem se pořádně pročistila a teď už nemám v plánu jí brát. Přes plodné dny to jistíme kondomem, jinak ne 🙂.

tycinkatwix
Autor odpověď smazal
Zobraz
tycinkatwix
16. srp 2018

Taky se přidám 🙂 ... Určitě na vysazení HA nečekej do dalšího roku 🙂 já ji musela kvůli Trombofílii vysadit okamžitě ze dne na den, byla jsem někdy v půlce. Hned na to se mi cyklus upravil sám a dobrý. Rok jsem používala kondom, dítko jsem nechtěla 🙂 plno kamarádek otěhotnělo hned po vysazení. Já myslím že na otěhotnění nemá HA vliv. Jde spíš o lepší ochranu i pohodlí 😊 já ji brala protože jsem kondomum moc nevěřila a hlavně je s přítelem moc nemusíme 😁