Ahoj holky. HA beru cca 10let. S manželem tak pomalu o dětech mluvíme, ale chtěli bychom nejdříve tak za rok, abychom dořešili bydlení a další nutné věci... Jedná se mi o to, jestli vysadit prášky nějak dopředu nebo prostě až se dohodneme že je čas, tak vysadit a zkoušet... Vím, že názory na toto jsou různé (někdo doporučuje tělo pročistit a vysadit delší dobu před, někdo to nepovažuje za nutné). Když jsem se ptala své Dr. řekla mi, že není důvod k nějaké očistné kůře, že až budeme chtít, stačí vysadit a začít zkoušet. Na druhou stranu ted jsem kdesi četla rozhovor s psychogynekoložkou, která ve zkratce a zjednodušeně říká, že dlouhodobé užívání antikoncepce má vliv na plodnost. Dále jsem četla také o tom, že když holka vysadí prášky - v těch prvních cyklech po vysazení je hodně velká šance na otěhotnění... A prý se tak i "léči" problémy s otěhotněním (že se nasadí prášky třeba na 3 měsíce a po vysazení by měla být větší šance k otěhotnění).
Jsem tak trochu z těch protichůdných názorů zmatená a nevím co dál... vysadit či nevysadit? (ač mimčo ted zrovna ještě neplánujeme, ale třeba za rok, za dva chtít budeme).
Navíc mám dvě kamarádky - jedna vysadila a delší dobu nebrala, pak se dohodli že mimčo už ano, a snad hned na první či druhý pokus to vyšlo a čekají mimi. Druhá kamarádka brala prášky pořád, pak se dohodli že mimi ano, vysadila a další měsíc byla těhotná..
Máte prosím někdo osobní zkušenost, že by opravdu díky dlouhodobému užívání HA jste nemohly otěhotnět? Nebo vám naopak nasazení HA pomohlo? Nebo nějaké další názory, postřehy atd. (ALE PROSÍM NE TYPU, ŽE HA JE HNUS, JAK TO NĚKDO MŮŽE BRÁT, APOD. - hold každý jsme jiný a máme různé názory a důvody proč HA bereme). Díky za vaše odpovědi.
Ahoj,tak já brala HA asi 7let,když jsme si s ex řekli,že chceme miminko,a podařilo se hned napoprvé.Se současným manželem jsem HA nebrala,protože mi nedělala dobře,a trvalo 9měsíců,než se zadařilo.Tak asi tak,podle mě na to HA vliv nemá 🙂
@zuzanka_13 Ahoj, já jsem HA brala asi 9 let a před otěhotněnim jsem se chtěla pročistit,takže jsem jí vysadila asi třičtvrtě roku před a chránili jsme se zatím jinak. Neměla jsem žádný problémy, až na jedno rozhození kvůli stresu. Když jsme se chránit přestali, otěhotněla jsem okamžitě. Po porodu jsem HA začala zase brát, brala jsem ji 2 roky a v létě jsem si řekla, že bych se chtěla zase pročistit. Dítě zatím nechceme, ale stejně jsem HA už nechtěla brát. První dva cykly byly v pohodě, ale od podzimu mam cyklus děsně rozhozenej, zhruba 35 - 60 dní. Doktorka mi řekla, že by mohl být problém otěhotnět a doporučila mi HA zase nasadit pro srovnání cyklu a až budeme chtít mimčo, protstě vysadit a jít do toho hned. Já tenhle názor moc nezastávám, byla bych radši, kdyby si tělo poradilo samo bez zásahů, takže já bych rozhodně pročisťovací období podstoupila a když budou problémy, vždycky se dá HA zase na chvíli začít brát.
@zuzanka_13 ja jsem brala HAK pres sedm let, vysadila jsem, prvni mesic bez ovu zrejme a druhy mesic pozotivni tehu test. Nazory se fakt lisi, mne bylo taky receno, ze zadna ocistna kura neni potreba... Tezko rict. kazdopadne po porodu se k HAK uz nevratim, po vysazeni jsem se citila asi tak milionkrat lip psychicky, predtim sedm let depresi 😉
Brala jsem HA 8let vysadila a druhy měsíc se povedlo. Ale u každého to může byt jiné. Jinak já brala kyselinu listovou a pila kontryhelovy čaj před plánovaným otěhotněním. 🙂. Jsem silnější takže prý mohl byt problém otěhotnět. Mám zaklonenou dělohu což také může byt jeden s faktoru ze to hned nepůjde, ale nás případ to nebyl 😉
Brala jsem HA 8 let, pak najednou přestli dělat moji značku a protože jsme o miminku uvažovali, manžel řekl, že to zkusíme (chtěla jsem ještě 3 měsíce nebo půl roku počkat) že to stejně beztak nevyjde hned. No na v únoru jsem přestala brát a začátkem dubna pozit TT. Jak tady už někdo píše, pokud se tělo potřebuje pročistit, poradí si a mimi prostě nebude hned, ale pokud není potřeba očista, pak se to povede. Asi bych vysadila, až budete opravdu chtít miminko.
@zuzanka_13 Brala jsem HA od 19ti cca 8 let, pak vysadila (měla jsem problémy se št.žázlou, hormony atd. - ale ne kvůli HA) a pak se mi nechtěla brát (neb jsme plánovali svatbu a po ní mimčo),ale po roce jsem ji zas nasadila,právě jak píšeš, kvůli rozhozenému cyklu, na "srovnání" na cca 3,4 měsíce(asi ) a začali se snažit 😉 Ale já mám bez prášků naprosto šílený cykly (3týdny-3 měsíce).... 😉
Ahoj, já jsem se na to ptala doktorky a ta mi řekla, že by pauzu nedělala, že dnešní HA už je nízkohormonální a tělo se s tím popere, jak uzná za vhodné, když se bude potřebovat čistit, tak to prostě nějakou dobu nepůjde a když se nebude potřebovat čistit, tak to půjde hned. Otěhotněla jsem po třech měsících 😉