Ahoj, pátrala jsem v archivu diskuzí, ale nenašla jsem to co potřebuju vědět.. Nemůžu jíst antikoncepci a tak jdu do tělíska buď Goldlily nebo Silverlily. Všude o tom moc krásně píší, ale vzhledem k tomu, že nejsem zvyklá nosit vložky, ale tampony, tak se chci zeptat, těch které ho máte, jestli můžu bez problému používat tampony, když budu mít tělísko zavedené. A jaké jste spokojené s tělísky? Díky moc.
Jakesi levne, ne?🙂 Ja myslela, ze IUD stoji kolem 5000 kc............................................
@simonceli A ty uz mas zavedeno? A spokojenost? Kde o tom najdu vic....? I tech nehormonalnich je urcite cela rada.....Asi to chce k gyn prijit uz s jasnou predstavou jinak samozrejme navrhne to, ktere IUD za ktere ma on od firmy nejvetsi vyhody, ze......?🙂 Ja hormony urcite nechci.............. A i ta cena je prizniva....To nemusi byt cloveku lito to za pul roku nebo za rok vyndat......... Kdyz v dohledne dobe planuje dalsi ditko, jako treba ja....diky moc
@keckemet jsem spokojená, já přišla ke gynekoložce, že mi neurolog zakázal hormonální antikoncepci a že jsem slyšela o tělískách a ona mi vše řekla sama. A že nejlepší je buď Goldlilly nebo Silverlilly a nebo gold ring medusa. A že is z nich mám vybrat. Zkus si zadat jednotlivá tělíska na netu a počti o tom. Já teda dostala u gyndr spoustu i tištěného materiálu
@adrioska já jsem výhody nehormonálního a hormonálního nezkoumala. Nesmím hormonální antikoncepci a tudíž ani to tělísko ze zdravotních důvodů, takže já vybírala jen z těch nehormonálních
@keckemet právě v tom je to super, že člověka nemrzí, že to třeba za půl roku vytáhne, nebo když ti to nesedne a bude dělat problémy, tak tě 2000 nebudou štvát tolik jako 5000
@keckemet
@adrioska Uz si to mozna nepamatuji presne. Ale to hormonalni telisko uvolnuje hormony pouze v deloze, takze by to nemel byt pri kojeni problem. Ja jsem nechtela hormony zadne a taky mela vahu cena, takze mam goldlilly (zlate nehormonalni). S tim hormonalnim snad ani neni MS, takze jista vyhoda. Pri nehormonalnim zase naopak je MS silnejsi a muze byt delsi. Takze pokud je MS uz ted "opruz," je asi dobre zvazit i toto drobne minus. Bolesti mam pri MS malinko vetsi, ale vsechno je v ramci unosnosti 😉 A gyndr mi take podala info o vsech typech telisek.
A nasla jsem tady jeste jednu diskuzi, tak juknete i tam https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/nitrodel...
@simonceli
@meduza Zeny, jeste se divam na puvodni zneni prispevku a rada bych take prispela svou troskou do mlyna.🙂
Vyrobce uvadi nepouzivat menstruacni tampony 3-5 dni po zavedeni IUD, stejne jako celou prvni mestruaci z duvodu kontroly, zda nedoslo k spont. vypuzeni IUD.
Jinaj je ma zkusenost ale takova, ze jsem x-krat IUD vytahovala a jde to az prekvapive snadno...... Staci jemne zatahnout za vlakna....... Takze bych vytazeni teliska zapricinene menstruacnim tamponem nepovazovala za tak uplne nepravdepodobne......Ale to je jen muj nazor.
ahoj mela bych dotaz nechala jsem si zavest telisko MEDUSA stalo 1500kč
po zakroku jsem asi tyden krvacela doktor rekl ze by to melo zmizet krvaceni zmizelo ale tak za 14dni jsem zacala špinit tak nevim jestly to mam nechat vytahnou nebo mel nekdo stekny problem dekuji moc
@simonceli zdravím vás 🙂 tělísko Goldlili jsem mela zavedené 6 let a byla jsem maximálně spokojena je bez hormonu které já nesmíme.Dokonce se mi podařilo zhubnout a tampony jsem používala každý cyklus vložky opravdu výjimečně 🙂 a chci podotknout ze jsem si nechala vlákenka od tělíska zkrátit partnera to při styku obtezovalo a vše bylo v pořádku pak ,jak píší mela jsem 6 let pak sem nechala vyndat chtěli jsme prdolka který se nám podařil po 6 měsících ted jsem 6 měsíců po porodu a jdu si opět nechat tělísko Goldlili opravdu i těm kterým dělají tělíska neplechu s tímto jsou spokojene.....
Krásný zimní den přejí 🙂 🙂
Ahoj, mam telisko goldlilly velmi kratce a zatim jsem spokojena. Zavedeni bylo v pohode, jen dve neprijemna zatlaceni. I spineni bylo kratke. Tampony jsem zatim nemela sanci vyzkouset, nicmene dr mi rikala, ze pouzivani tamponu je v pohode. Ze bych tam pry tampon musela sroubovat, abych namotala vlakna a telisko posunula. Nevidi duvod, proc tampony nepouzivat. Tak snad to aspon trochu pomohlo.....