Časté selhání HA. Stalo se vám nebo znáte někoho, komu selhala?

klara12345432
11. dub 2021

Ahoj, často mě zde velmi překvapí, jak často při bezchybném užívání antikoncepce selže. Myslíte, že ostatní říkají pravdu, že si nejsou vědomi chyby, nebo jiné léky. Hrozně mě to překvapilo a od té doby jsem neklidná a moc hormonální antikoncepci nevěřím… Znáte někoho nebo přímo vám selhala? Případně měli jste pak menstruaci?
Děkuji a hezkou neděli :*

ivya
11. dub 2021

Osobně neznám nikoho. Mě neselhala nikdy, ani při pravidelném užívání, dokonce ani při občasném zapomenutí (a to ani při vynechání třeba hned druhého prášku, což se mi povedlo hned dva měsíce po sobě). Nijak jinak jsme se při tom nechránili.

majena39
11. dub 2021

Stejně jako ivya.... několikrát jsem zapomněla, nijak jinak se nechránila a za 15 let užívání neotěhotněla. Pak jsem ji vysadila a otěhotněla jsem za 4 měsíce spontánně. Takže podle mě jsou to z větší části báchorky o selhání...Nám třeba kolegyně v práci tvrdila, že když měla chřipku, že ji selhala antikoncepce. Když byly dítěti dva, tak vyšla teprve s pravdou najevo, že to tenkrát jen nechtěla v práci říkat jak to bylo doopravdy %)

emamaira
11. dub 2021

Znám jen, kdy selhalo tělísko. Švagrová ho měla asi půl roku, otehotnela a pak bylo vesele uvnitř až do porodu. HA jsem užívala 15 let, dvě různé, a neselhala.

mamikry
11. dub 2021

@klara12345432 Mam kamaradku, ktera pres HA otehotnela, ale je to uz more let.

tasimia
11. dub 2021

Já teda nevěřím na selhání. Pamatuji třeba na kamarádku, která teda měla střevní chřipku jak kra*a. Po měsíci a něco přišla s tím, že je těhotná přes antikoncepci. Tak se jí ptám, zda když měla tu střevní chripku, zda si vzala prášek z náhradního plata..? Se na mě podívala a jen slyším a kruci😂💪. Takže tak 🙂. A tohle mi říkalo kamarádek a pár z nich stejně nakonec kaplo božskou ;).

jjasmina
11. dub 2021

Mě neselhala antina ani jednou, brala jsem asi 8 let, moc na tohle selhání nevěřím, krom lidského faktoru

marketa11112
11. dub 2021

Brala jsem roky nizkohormonalni antikoncepci. Povedlo se mi zapomenout i dva dny po sobe. A nic. Denni dobu jsem pri brani neresila. Po vysazeni jsem byla hned prvni mesic tehotna.

blondynka400
11. dub 2021

@klara12345432 já jsem ta, které "selhala". Byla to ta "jednosložková", co se může brát při kojení (myslím, že to byla Azalia, jestli si dobře pamatuji). Nebyla jsem nemocná, nezapomněla jsem a přesto jsem otěhotněla.....
Přes to si ale myslím, že to jsou hodně a hodně výjimky.... Předtím s klasickou HA jsem občas zapomněla, neřešila při nemoci a 12 let pohoda....
Ale já v tomto směru hodně věřím na osud. Asi mi bylo druhé dítě souzeno.

baraskaska
12. dub 2021

Mne teda nikdy neselhala a to jsem na jakykoliv prasky lajdak. 🙈

asinehri
12. dub 2021

Klasická 2-složková jen tak neselže. Co se vstřebává, to působí. Tedy zvracení, průjem, zapomenutí, schválně zapomenutí a tak.

irmamala
12. dub 2021

Já znám dvě osoby, které otěhotněly přes HA. Jenže pak z nich vypadlo, že třeba týden zapomněli a pak si vzaly sedmi prášku najednou 😀

95newmommy2020
12. dub 2021

Já tomu moc nevěřím. Většinou to říkají, ti s vícero dětmi. Že u 3,4,5 dítěte selhaly prášky. A téměř vždy to byli lidi na první pohled jednodušší.

klara12345432
autor
12. dub 2021

@95newmommy2020 to si právě také myslím

martinececka
5. kvě 2021

@klara12345432 ahoj moje kamarádka otěhotněli přes antikoncepci a to brala prášky na čas jmenovali Lindinitte 20.. A teď má 5 leteho syna byla s toho v šoku jak ji řekl doktor že je v tom a že jak se to mohlo stát ani antikoncepce není 100 % ochrana

ivya
5. kvě 2021

@martinececka Samozřejmě, že není, to se píše v každém pribalovem letáku. 100% ochrana je jen sexuální abstinence 😉

eviicka
5. kvě 2021

Znám jen případ u tělíska (tam to selhání lidského faktoru je minimální). Paní šla na interupci.

lenka421
5. kvě 2021

@klara12345432 Ja vim mezi znamymi o selhani jen u teliska, coz je o to desivejsi protoze pokud si dite chces nechat tak se to poji s velkymi riziky. U HA znam taky jen pripady kdy nebyla brana pravidelne, ja sama brala asi 10 let a neotehotnela jsem.