Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Beru antikoncepci violetta a mám vynechat 7 dní. Tak 7 dní vynechám hned po poslední žlutý aktivní tabletce a nebo vynechám až po poslední zelený placebo tabletce ?
Dobrý den v platicku mám 24 aktivních tabketek plus poslední 4 zelené tablety placeba.. Takže vynechavat mam nebo nemam ? Nebo jak ? Děkuji za odpověď
u antiko, kde je placebo se léková pauza nedělá, bere se kontinuálně, pauzu od hormonů máte čtyři dny co berete placebo, díky tomu je tam i krvácení ze spádu, sedmidenní pauza se u těchto tablet se nedělá, snižuje to jejich účinnost v prvním týdnu cyklu. Více viz. sukl.cz databáze léků, zadejte violetta a vyjede vám spc, kde je to velmi podrobně popsané
Děkuji za odpověď. A když jsem tedy dobrala cele plato a nepokracovala jsem dal, ale mela jsem 7 dnu pauzu (ale po 7 dnech pauzy jsem zase brat začala) je možné riziko otěhotněni ?
Ano, prvních sedm tablet, je spolehlivost nižší a doporučuje se doplňková antikoncepce
Když jsem si sla pro antikoncepci, tak jsem se ptala, jestli mam normálně vynechat 7 dní pauzy a gynekolog mi řekl, ze jo. ( nevedel jsem, ze to neví jistě) Tak jsem pauzu udela. Pak jsem se koukla na pribalovy letak a tam je, ze se bere nepřetržitě. Tak jsem chtela jen vedet, zda můžu být těhotná, kdyz jsem dobrala normálně cele ptalo i s placebem pak jsem vynechala 7 dni (coz jsem neměla, kdyz se bere nepřetržitě) po 7 dnech jsem znovu začala brat.
@horakova2 Je v platíčku 21 aktivních pilulek a 7 pilulek placeba? Pokud ano, nic nevynecháváš. Proto je tam to placebo.. Přečti příbalový leták, tam je snad popsané, jak se to bere.