Antikoncepce Violetta, 7 dní vynechám po žlutý tabletce?

horakova2
3. led 2017

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Beru antikoncepci violetta a mám vynechat 7 dní. Tak 7 dní vynechám hned po poslední žlutý aktivní tabletce a nebo vynechám až po poslední zelený placebo tabletce ?

dura175
3. led 2017

@horakova2 Je v platíčku 21 aktivních pilulek a 7 pilulek placeba? Pokud ano, nic nevynecháváš. Proto je tam to placebo.. Přečti příbalový leták, tam je snad popsané, jak se to bere.

horakova2
autor
3. led 2017

Dobrý den v platicku mám 24 aktivních tabketek plus poslední 4 zelené tablety placeba.. Takže vynechavat mam nebo nemam ? Nebo jak ? Děkuji za odpověď

popelasa
3. led 2017

u antiko, kde je placebo se léková pauza nedělá, bere se kontinuálně, pauzu od hormonů máte čtyři dny co berete placebo, díky tomu je tam i krvácení ze spádu, sedmidenní pauza se u těchto tablet se nedělá, snižuje to jejich účinnost v prvním týdnu cyklu. Více viz. sukl.cz databáze léků, zadejte violetta a vyjede vám spc, kde je to velmi podrobně popsané

horakova2
autor
3. led 2017

Děkuji za odpověď. A když jsem tedy dobrala cele plato a nepokracovala jsem dal, ale mela jsem 7 dnu pauzu (ale po 7 dnech pauzy jsem zase brat začala) je možné riziko otěhotněni ?

popelasa
3. led 2017

Ano, prvních sedm tablet, je spolehlivost nižší a doporučuje se doplňková antikoncepce

dura175
4. led 2017

@horakova2 Prosím vás, přečtěte se ten příbalový leták. Evidentně nevíte, jak HA funguje a jak se bere. Nebo zavolejte svému lékaři. Riziko otěhotnění je totiž poměrně velké.

horakova2
autor
4. led 2017

Když jsem si sla pro antikoncepci, tak jsem se ptala, jestli mam normálně vynechat 7 dní pauzy a gynekolog mi řekl, ze jo. ( nevedel jsem, ze to neví jistě) Tak jsem pauzu udela. Pak jsem se koukla na pribalovy letak a tam je, ze se bere nepřetržitě. Tak jsem chtela jen vedet, zda můžu být těhotná, kdyz jsem dobrala normálně cele ptalo i s placebem pak jsem vynechala 7 dni (coz jsem neměla, kdyz se bere nepřetržitě) po 7 dnech jsem znovu začala brat.