Antikoncepce Velmari. Jakou máte zkušenost?

terez012
15. lis 2024

Dobrý den,
mám dotaz. Je mi 22 let a nikdy jsem neužívala antikoncepci, nyní mi byla předepsána Velmari.
Po přečtení všech diskuzí mám strašný strach.
Krevní testy mám v pořádku, a protože jsem byla v útlém věku léčena i na hematoonkologii, mám udělané krevní testy opravdu důkladně a vše je v pořádku, včetně jaterních testů.
Přesto mám obavy z toho, co jsem si o antikoncepci přečetla. Navíc mi moc nepomáhá fakt, že s partnerem praktikujeme pouze přerušovanou soulož, což mi způsobuje velký stres, protože se bojím, abych neotěhotněla. Dítě opravdu nechci.
Partner používat kondom nechce .

Jaké máte prosím zkušenosti?
Moc děkuji.

zuzkasim
15. lis 2024

Myslím, že je důležité, abys byla psychicky srovnaná s léky, které bys měla užívat, i pokud se jedná o antikoncepci. Pokud to tak necítíš, není to asi ideální cesta. Je lepší promluvit si s partnerem, abyste antikoncepci vyřešili ke spokojenosti vás obou. Co dalšího tedy on navrhne? Ve výsledku totiž těch možností zas tolik není a většina z nich je bohužel na ženě. Mě přijde kondom ideální, zvlášť pro mladého chlapa. Že vadí chlapům po padesátce se už dá dobře pochopit... Jak by si to tedy on představoval, aniž by bylo jakékoliv zdravotní riziko pro tebe?