Ahojda holky brala jste některá? Dcera už má 2 roky, na prsu je nejvíc večer, jinak si přes den spis cucá pro dobrý pocit😀
Chtěla bych ji nasadit. Děkuji
Brala jsem Florette. Dokud jsem kojila několikrát za den vše v pořádku. Když se snížilo kojení na dvakrát denně a prisla menstruace tak už neodešla 🙂. Prostě jsem krvácela v kuse asi měsíc. Doktor mi sdělil, že je to právě antikoncepci. V podstatě je jedno jaká značka fungují na stejném principu a je to padesát na padesát. Buď vyhovovat bude nebo ne.Jsou ženy které menstruaci s touto antikoncepci vůbec nemají. Jiný mají pravidelně. Jiné jako já krvácí a dělá to neplechu Takze se musí vyzkoušet. 😁
@alice180 No mně jde o to, že s přítelem teď dítě nechceme, až o trosku déle a chci být chráněná + mám pak skvělou pleť, o menstruaci mi ani nejde 🙂
Já když po šestinedělí chtěla antinu, tak kvůli kojení výběr moc nebyl, tak jsem si dala depo proveru a jsem s ní spokojená pořád 🙂
@klokanka31 Já chtěla klasickou co jsem brala celou dobu, to nejde?
Mě doktorka řekla buď injekce, nebo tělísko.
@klokanka31 Zítra zavolam, tak uvidíme…
Přímou zkušenost nemám, ale doktorka říkala, že existují i antikoncepční pilulky vhodné při kojení.
Pokud kojis tak se předepisuje antikoncepce pro kojící. Klasickou nemůžeš.
Já při kojení dostala lamyu, ale teda musela sem ji po pár měsících vysadit, nic horšího sem snad nežila. Neustále mi bylo zle od žaludku, neustále sem spinila, pleť hnusná, cyklus úplně v háji, rovnal se mi pak další rok. Navíc nevím jestli to bylo antikoncepcí, asi dva měsíce po jejím nasazení sem začla prichazet o mlíko, malej se nechtěl kojit a musela sem stejně přejít na UM.
Brala...normálně jsem měla prasky.
Měla jsem Azalii, vyhovovala mi
Já brala od ukončení 6tinedeli u staršího nehormonalni. A pak když jsem přestala kojit tak jsem měla zase hormonální
Pri kojeni se muzou jenom nektere druhy antikoncepce, ktere jsou pri kojeni vhodne, takze tu co jsi mela pred tehotenstvim ti napsat nemuze. Ja jsem brala pri kojeni Azalii, nemela jsem kvuli ni menstruaci a fungovala, akorat me osobne moc nesedla. Po peti mesicich jsem s ni skoncila kvuli pribirani, naladovosti a divny psychicky nepohode... ale je to individualni.
Tak jste měly pravdu 😔 až odstavim, tak mi ji prý napíše.. no tak nevím co budu dělat, dcera se nemá k odstabu sakra 😀
Dr by ti mohol napísať nizkohormonalnu s gestagenom. Myslím že Azalia je jedna z nich. Ale popravde, ten gestagen v tom nezaručí pravidelnosť cyklu takže môžeš 3 mesiace špiniť, takže sex aj tak nie je 🤷🏻♀️😁 mne to proste nevyhovovalo tak som nasadila až po kojení. Môžeš skúsiť nehormonálne teliesko ale tam je riziko počatia snáď 1ku10.
Mno u toho kojení na výběr moc není , ty nizkohormonalni pilulky se mají brát přesně na čas jinak hrozí nějaké , špinění, krváceni, těhotenství, pak je nehormonalni tělísko a to nedoporučuji už vůbec nejen že otěhotní každá druhá ale já měla i hodně časté záněty močových cest, po vyndání jako když utne a je klid , no a pak je injekce může ti sednout a taky nemusí , mě třeba po prvním porodu sedla po druhém ne a po tretim zase ok. A pak jsou ještě spermicidní krémy / globule které se zavedou cca 10 min. Před stykem musí se dodržovat určité pravidla a holky si ho docela chválí , ale já bych do toho nešla 😁
Při kojení můžeš brát nehormonalni antikoncepci, já brala azalii, až po odstavu ti může doktor předepsat svoji, co jsi měla před těhotenstvím. Osobně mi azalie nesedla, silně a skoro pořád jsem krvácela,třeba jen dva dny ne a pak zase, ale zrovna jsem stejně přestala kojit, takže jsem přesedlala na svoji původní
Určitě jsou i možnosti antikoncepce při kojení, já beru Evellien, začla jsem brát v necelém roce dcery, teď má 20 měsíců, kojíme večer, ráno a někdy odpoledne... menstruaci nemám, respektive měla jsem za tu dobu asi dvakrát a párkrát jsem špinila, jinak v pohodě.. u předchozích dětí jsem také brala antikoncepci při kojení, ale už si nepamatuju název, možná to byla ta Azalie, jak píše někdo výše, nepamatuji si ani nějaké závažnější nežádoucí účinky... ale určitě každé to nesedne, jako u kterékoliv jiné antikoncepce
Ja měla depo proveru u dvou synů a jsem spokojená