Holky, moc prosím o radu....vím, že to je na mě nakonec, ale jestli můžu poprosit o rady, tipy, zkušenosti....
Jako mladá jsem brala prášky, ale po vysazení bylo tělo v háji a x let jsem brala bylinky a kdesi cosi abych měla jakž takž cyklus.... Bála jsem se, abych otěhotněla, taky byly problémy, ale nakonec to bylo asi v chlapovi, s jiným jsem pak vždy otěhotněla na poprvé....
Celé roky měřím BT, dělám testy....nicméně pravidelný cyklus prostě nemám. Samozřejmě když už ovulace proběhne, pak už vím, kdy přijde MS a taky vím, že po ovulaci už je "bezpečno"
Je v dnešní době HA, jako prášky, tak hrozná jako před 10 lety?
Nebo tělísko? U toho se bojím, že třeba za půl roku budu sama a na co ho mít, nebo za rok budu chtít dítě a proč ho po roce vyndavat...
Děkuji moc 🙏❤️
Hele,těžko říct. Mně nepřijde, že by kdy HA byla nějak hrozná. Holt všechno má svá pozitiva i negativa. Beru ji teď potřetí v životě, mezitím měření bt, kondomy, přeruška ( to nedoporučuju) a čtyři těhotenství a kojení bez ms. Brala jsem od 18 do 24, od 30 do 34 a teď od 38 doteď, je mi 41. Nikdy mi nějaké zásadní potíže nedělala. Celoživotně ale bojuju s krvácením mimo ms, ale to ať HA ( to aspoň až po delší době) beru nebo ne. Teď poslední roky ji beru proto, že na krvácení mimo mi nic jiného nefunguje a Dr neznají relevantní důvod proč krvácím a co jiného s tím. Beru HA, krvácím jen v pauze, čtyři dny a velice malinko. Asi s HA vydržím až do přechodu.
@andelka já právě jen mám tu zkušenost že po vysazení bylo peklo x let.... Ale možná jsem byla tehdy mladá a i přes HA bych problémy s cyklem měla....kdo ví....
Bojim se, že když bych pak chtěla ještě dítě, byl by zas problém a už mám věk, že nemůžu pak bylinkami x let cyklus upravovat, že....
Ja měla nehornonalni telisko a vše ok byla jsem spokojená kdybych v té době byla sama tak proč bych toho litovala v životě nikdy člověk neví co mu život přinese jinak já ho nechala 2 krát vyndat dřív skrze TT a ok ...otěhotněla jsem hned na první dobrou jinak HA v dnešní době může bejt ok a taky ne ono asi hodně záleží zda je tělo v pohodě třeba zda není někde ložisko endo ( což v dnešní době právě má hodně žen které se snaží otěhotnět ale i ty které ne a lekar to neřeší ) nebo hormonální nerovnovaha atd ...
Po dceři což už je vlastně no 7,5let beru antikoncepci v kuse... Ms skoro žádná, občas nějaké špinění a silnější třeba 1x za 4měsíce ani možná to ne.. 🙄 Což me lehce znepokojuje.. Naposled na gynde jsem to říkala doktorovi, že jako ms žádná a že jestli to nemůžu vysadit, že bych chtěla tělo očistit/nastartovat. Jelikož partnera nemám, tak dítě taky neplanuji😂 tak me řekl, že je to zbytečné, že vysazení může přinést i problémy... Výtoky, cysty nebo nějaké záněty atd.. 🤷 Svýmu doktorovi věřím, takže beru nadále... A je to vlastně pro me i pohodlné, vim kdy kdyztak ms přijde a když je dovolená mohu v klidu pokračovat a mít klidnou dovču 😁🤷
@andelka když to jde alespoň takhle.. 😊 Důležité je chodit pravidelně a nic nepodcenit,ale to pak záleží na doktorovi.. 😊 Ja teda mám super doktora.. Jsem po konizaci děložního čípku a byl tak hodnej, že mi to naplánoval tak aby to provedl on v jeho ordinačním dnu na Sanusu😊 přes rok a půl mě hlídal skrz zhoršene výsledky z cytologie a teďka usoudil, že radši něco málo vzít, odebrat aby se pak něco nezanedbalo, nezhoršilo že to pak je poměrně rychlé. 😊
@simkrk ty cysty a záněty souvisejí právě s tou šílenou hormonální změnou. Já měla i hrozné akné, na obličeji i na zádech a v dekoltu. Mastné vlasy. Byla jsem z toho úplně zoufalá. Cyst jsem měla hodně, naštěstí ty, co pak následně mizely. Trvalo víc než rok, než se z toho tělo srovnalo. Když jsem viděla, co ta antikoncepce s tělem udělá, už bych do toho znovu nikdy nešla. Ale co člověk, to unikát. Někdo zas tvrdí, že po antikoncepci bylo vše v pořádku a ani nepoznal rozdíl od vysazení. Rozhodovala bych se právě podle toho, jak to tělo reagovalo. Pokud špatně, znovu bych do toho nešla. Pokud dobře, tak proč ne. Je to jistota a pohodlné.
Též jsem měla po vysazení antikoncepce hrozné problémy. Cyklus jsem rok vlastně ani neměla vůbec. Navíc mi to způsobilo i žaludeční problémy a chronicky zánět žaludku, se kterým sem se potýkala téměř 3 roky. Z prášků jsem přešla na Nuvaring kroužky, ale tělu to stejně nedělalo dobře. Když jsem po druhém porodu hledala řešení antikoncepce, vyšlo mi nejlépe tělísko. Ale též jsem se bála, že by mi nemuselo sednout a musela bych ho stejně nakonec vyndat. My jsme se spokojili s tím, že muž si užívá bez omezeni v době mezi ovulací a menstruací. Jemu to stačí a já do sebe už zkrátka nechci cpát žádné další chemické hnusy. Gynekoložka byla ale za to, že antikoncepce se za těch několik let zlepšila a že by to i tak zkusila. No, naneštěstí mám vedle sebe chlapa, který nakonec sám rozhodl, že si nemám tělo ničím zatěžovat a že nechce ani antikoncepci ani cizí předmět v těle.
Jo a taky nemám nijak zvlášť pravidelný cyklus. Poznám ale na sobě, že se blíží ovulace. Poznám ovulaci a poznám i blížící menstruaci a tak jsem se rozhodla, že se nebudu hnípat v tom, že nejsem cyklická jako hodinky. Všechny testy jako štítná žláza jsou v pořádku, krevní obraz taky, s těhotenstvím bez problémů. Ale dle tabulek bych měla být jako švýcarské hodinky a gynekoložka to označila jako že se jí to moc nezdá. 🙂 Nejradši by to řešila hormony.