Ahoj holky😁 jsem 2 měsíce po porodu a přemýšlím o nějaké té ochraně, že co kdyby náhodou😀 brala jsem antikoncepci před 3-4 roky.
Máte nějaká zkušenost třeba s tělískem, injekce a nebo náplastí?
Co jsem brala dřív pilulky tak mi nedělaly moc dobře a hlavně jsem pořád zapomínala😀 a taky popřípadě nějaká po které se moc netloustne😂 už tak mi zůstala nějaká kilča po porodu
Díky moc
@klokanka31 to by mi právě nevadilo😀 pro mě lepší jak denně brát prášek a myslet na to pořád
@terkezz To mi povídej, já kdybych měla brát prášky tak bych měla už deset dětí ☺ navíc u injekce je super že není ms 🙂
Mela jsem unjekci.po roce moje tělo rezignovali a měla jsem tělo ženské po přechodu. Přestala jsem kojit a mám tělísko a vše je ve starých kolejích co se týče hormonů
@klokanka31 jo takhle, to jsem ani nevěděla, že není ms😀
Já teda injekci doporučit nemůžu, pribrala sem přes 10kilo který zaboha nešly dolů. Po 3/4 roce jsem vyměnila za pilule a co se tělo trochu vzpamatovalo jde to dolů. Ale zas každé tělo je jiné no
@terkezz taky injekci doporučit nemůžu , sedne tak 1z10 , přibírání , nechuť na sex , krvácení , psychologická nepohoda, řídnutí kostí, jakože cokoliv ale injekce fakt NE a měly by je zakázat - opakuju se ( píšu to ke každému dotazu k injekci) ale fakt ne
A další věc je že když ti nesedne nejde to z těla ,, vytáhnout,, a musíš 3 a více měsíců trpět
@klokanka31 tak hlavně nevysazovat, mám vyzenou Depo proveru a MS mám 2-3 týdny v kuse, super a může trvat i dva roky než se cyklus srovná
@jjasmina Jejda tak to bych nechtěla...😯
Já mám Depo Proveru. Neberu ji tedy z důvodu ochrany před těhotenstvím, ale kvůli endometrioze. Ale stěžovat si na ni nemohu, žádné problémy nemám. První měsíc po píchnutí 1 injekce jsem trochu špinila, ale od té doby žádná MS, což bylo důvodem k aplikaci.
@klokanka31 během užívání ale bez problémů, ale dnes MS zase 15 den a sílí
@terkezz já jsem měla po porodu injekci depo proveru a za mě osobně absolutně nedoporučuji. Totálně mi to rozhazelo cyklus že třeba MS jsem měla v kuse 3 týdny pak týden klid a zase nanovo. Nakonec jsem přešla na prášky ale stejně si MS dělá co chce jak mi to ta injekce rozhazela. Ale třeba kamarádka ji má a nemůže si ji vynachválit takže tam jde spíš o to že každé sedne něco jiného
@jjasmina Tak to tě lituju 😯 já teda nemám v plánu ji zatím vysazovat...i když taky se mi nechce po zbytek života do sebe cpát hormony 🤔
@klokanka31 mě Teda dr říkala, že ji stejně dlouhodobě brát nemůžu, tak nevím Teda. Ale fak se těším až se to srovná, dnes je to už 16. Den MS, jaaaj
A holky, nějaká pilulková dobrá? Dřív jsem brala Jeanine a byla celkem dost drahá před těma 4 rokama😀 já se určitě poradím s doktorem ale tam jdu až koncem října
Vím, že mi jednou doporučoval nějakou na odvodnění aji aby se nepřibíralo myslím
@terkezz ono dost záleží jestli kojíš nebo ne , pokud nekojíš tak těch možností je více. ...... Sama mám dilema jsem skoro 4 m po porodu na kontrole po 6. Jdu teprve zítra 🙈 , kojím a pilule nechci protože zapomínám a nejsou tak účinné , injekci tu už jsem měla a katastrofa, hormonální tělísko je dost drahé a pokud by nesedlo tak si nemůžu dovolit vyhodit ty peníze do luftu , nehormonální tělísko to se mi zas nelíbí na jakém principu funguje ( ,,umělý,, zánět proto tělo nedovolí těhotenství) a taky přez něj otěhotněla snad každá druhá co ho měla , kondomy jsou prostě naprd . , Přerušovaná je jak Ruska ruleta , a globule či krém pharmatex ( spermicid) mají ,,nízkou,, ochranu ( prý pokud se dodrží přesný postup je ochrana dobrá ale nechce se mi to ryskovat děti už mám 3) a na pesar jsem tele , a na sterilizaci nemám prachy 😁😁🙈 takže jediné co nám zbývá je nemít sex jenže takhle se v manželství žít nedá takže fakt nevím
@agneska7 Nechtěla jsem nic hormonálního, tak zkouším pesar a za 5 měsíců používání si zatím nemůžu stěžovat. Zavádění mi přijde blbuvzdorné (naštěstí) a v kombinaci se spermicidním gelem snad nebude druhé dřív než bychom chtěli. 😃
@michaela666 no mě to přijde i na prd z toho pohledu ze ,,počkej,, musím dát pesar a spermicid a ještě 5 min. Počkej než to začne účinkovat😅😅
@agneska7 To jediné mi vadí. 😃 Když chci spontánnost, musím na chlapa "vlítnout" já, ať tenhle problém odpadne.
@terkezz Já mám injekci a jsem maximálně spokojená, jen kdyby se nemuselo každých 12 týdnů pro novou 😒