Antikoncepce po porodu. S čím máte zkušenost?

terkezz
7. zář 2021

Ahoj holky😁 jsem 2 měsíce po porodu a přemýšlím o nějaké té ochraně, že co kdyby náhodou😀 brala jsem antikoncepci před 3-4 roky.

Máte nějaká zkušenost třeba s tělískem, injekce a nebo náplastí?

Co jsem brala dřív pilulky tak mi nedělaly moc dobře a hlavně jsem pořád zapomínala😀 a taky popřípadě nějaká po které se moc netloustne😂 už tak mi zůstala nějaká kilča po porodu

Díky moc

klokanka31
7. zář 2021

@terkezz Já mám injekci a jsem maximálně spokojená, jen kdyby se nemuselo každých 12 týdnů pro novou 😒

terkezz
autor
7. zář 2021

@klokanka31 to by mi právě nevadilo😀 pro mě lepší jak denně brát prášek a myslet na to pořád

areh
7. zář 2021

@terkezz mám hormonální tělísko a jsem taky spokojená. Žádná MS, žádné pilulky. Nic.

klokanka31
7. zář 2021

@terkezz To mi povídej, já kdybych měla brát prášky tak bych měla už deset dětí ☺ navíc u injekce je super že není ms 🙂

mischel117
7. zář 2021

Mela jsem unjekci.po roce moje tělo rezignovali a měla jsem tělo ženské po přechodu. Přestala jsem kojit a mám tělísko a vše je ve starých kolejích co se týče hormonů

terkezz
autor
7. zář 2021

@klokanka31 jo takhle, to jsem ani nevěděla, že není ms😀

verunnaj
7. zář 2021

Já teda injekci doporučit nemůžu, pribrala sem přes 10kilo který zaboha nešly dolů. Po 3/4 roce jsem vyměnila za pilule a co se tělo trochu vzpamatovalo jde to dolů. Ale zas každé tělo je jiné no

agneska7
7. zář 2021

@terkezz taky injekci doporučit nemůžu , sedne tak 1z10 , přibírání , nechuť na sex , krvácení , psychologická nepohoda, řídnutí kostí, jakože cokoliv ale injekce fakt NE a měly by je zakázat - opakuju se ( píšu to ke každému dotazu k injekci) ale fakt ne
A další věc je že když ti nesedne nejde to z těla ,, vytáhnout,, a musíš 3 a více měsíců trpět

jjasmina
7. zář 2021

@klokanka31 tak hlavně nevysazovat, mám vyzenou Depo proveru a MS mám 2-3 týdny v kuse, super a může trvat i dva roky než se cyklus srovná

klokanka31
7. zář 2021

@jjasmina Jejda tak to bych nechtěla...😯

luci_ela
7. zář 2021

Já mám Depo Proveru. Neberu ji tedy z důvodu ochrany před těhotenstvím, ale kvůli endometrioze. Ale stěžovat si na ni nemohu, žádné problémy nemám. První měsíc po píchnutí 1 injekce jsem trochu špinila, ale od té doby žádná MS, což bylo důvodem k aplikaci.

jjasmina
7. zář 2021

@klokanka31 během užívání ale bez problémů, ale dnes MS zase 15 den a sílí

terkezz
autor
7. zář 2021

@luci_ela taky mám právě endometriózu

jana31990
7. zář 2021

@terkezz já jsem měla po porodu injekci depo proveru a za mě osobně absolutně nedoporučuji. Totálně mi to rozhazelo cyklus že třeba MS jsem měla v kuse 3 týdny pak týden klid a zase nanovo. Nakonec jsem přešla na prášky ale stejně si MS dělá co chce jak mi to ta injekce rozhazela. Ale třeba kamarádka ji má a nemůže si ji vynachválit takže tam jde spíš o to že každé sedne něco jiného

klokanka31
7. zář 2021

@jjasmina Tak to tě lituju 😯 já teda nemám v plánu ji zatím vysazovat...i když taky se mi nechce po zbytek života do sebe cpát hormony 🤔

jjasmina
8. zář 2021

@klokanka31 mě Teda dr říkala, že ji stejně dlouhodobě brát nemůžu, tak nevím Teda. Ale fak se těším až se to srovná, dnes je to už 16. Den MS, jaaaj

terkezz
autor
8. zář 2021

A holky, nějaká pilulková dobrá? Dřív jsem brala Jeanine a byla celkem dost drahá před těma 4 rokama😀 já se určitě poradím s doktorem ale tam jdu až koncem října
Vím, že mi jednou doporučoval nějakou na odvodnění aji aby se nepřibíralo myslím

agneska7
8. zář 2021

@terkezz ono dost záleží jestli kojíš nebo ne , pokud nekojíš tak těch možností je více. ...... Sama mám dilema jsem skoro 4 m po porodu na kontrole po 6. Jdu teprve zítra 🙈 , kojím a pilule nechci protože zapomínám a nejsou tak účinné , injekci tu už jsem měla a katastrofa, hormonální tělísko je dost drahé a pokud by nesedlo tak si nemůžu dovolit vyhodit ty peníze do luftu , nehormonální tělísko to se mi zas nelíbí na jakém principu funguje ( ,,umělý,, zánět proto tělo nedovolí těhotenství) a taky přez něj otěhotněla snad každá druhá co ho měla , kondomy jsou prostě naprd . , Přerušovaná je jak Ruska ruleta , a globule či krém pharmatex ( spermicid) mají ,,nízkou,, ochranu ( prý pokud se dodrží přesný postup je ochrana dobrá ale nechce se mi to ryskovat děti už mám 3) a na pesar jsem tele , a na sterilizaci nemám prachy 😁😁🙈 takže jediné co nám zbývá je nemít sex jenže takhle se v manželství žít nedá takže fakt nevím

michaela666
8. zář 2021

@agneska7 Nechtěla jsem nic hormonálního, tak zkouším pesar a za 5 měsíců používání si zatím nemůžu stěžovat. Zavádění mi přijde blbuvzdorné (naštěstí) a v kombinaci se spermicidním gelem snad nebude druhé dřív než bychom chtěli. 😃

agneska7
8. zář 2021

@michaela666 no mě to přijde i na prd z toho pohledu ze ,,počkej,, musím dát pesar a spermicid a ještě 5 min. Počkej než to začne účinkovat😅😅

michaela666
8. zář 2021

@agneska7 To jediné mi vadí. 😃 Když chci spontánnost, musím na chlapa "vlítnout" já, ať tenhle problém odpadne.

agneska7
Autor odpověď smazal
Zobraz
terkezz
autor
8. zář 2021

@agneska7 haha😂 teď jsem se u toho nasmála
Ale svatá pravda no, ja už moc nekojím, máme převážně UM

verunnaj
8. zář 2021

@terkezz mám Lindynette (nejsem si jistá těma i😂) a jsem spoko. Tehotna nejsem (tuktuk😂), daří se mi na ní i schazovat a stojí okolo 500,- v dr. Max s kratičkou míň 🙂