Antikoncepce náplasti. Máte zkušenost?

floruska
6. srp 2019

Holky mám dotaz,máte některá zkušenosti s náplastmi jako s formou antikoncepce?chtěla bych je zkusit,přijde mi to schůdnější než zobat prášky a tělísko mi total nesedlo a po Depo provere je mi zle tak bych byla ráda kdyby mi někdo kdo užívá náplasti napsal co a jak

mmichaella
8. srp 2019

Ahoj, jj mam jen dobre zkusenosti s Evrou. Lepis 1x tydne. Obcas se mi stalo, ze jsem odlepila o den pozdeji a cajk. Je spolehliva, pohodlna. Obcas nastvou "spinave" okraje z lepidla naplasti, ale kdyz to po nalepeni lehce " prepudrujes" detskym zasypem, tak to minimalizujes

mmichaella
8. srp 2019

Jo a nepribrala jsem, plet se nezmenila a to ani po 14 letech, kdy jsem ji prestala brat. Takže za sebe spokojenost

floruska
autor
8. srp 2019

@mmichaella jj tak to jsem ráda,právě chci zkusit tuto variantu páč po těch injekcích (depo provere)mi je několik dní opravdu špatně a i Dr mi říkala že mám raději zvolit jinou formu antikoncepce a tělísko mi opravdu nesedlo

floruska
autor
8. srp 2019

@mmichaella tak pokud budu spokojená tak bych zůstala u těch náplastí,ale právě je asi užívá menšina nebo nevěděla jsem koho se zeptat protože buď berou klasický pilulky a mi právě vyhovuje že nemusím nic zobat

floruska
autor
8. srp 2019

@mmichaella a ještě jsem se chtěla zeptat nestane se třeba že po sprchování se odlepuje nebo tak?a lepí se to pořád na stejné místo?a je tam ten týden pauza?promiň jestli mám blbe otázky ale více dětí dělá své a nemám čas si ty info vyhledávat tak se raději ptam

ovecky
8. srp 2019

Já jsem měla Evru před lety a bylo to ok, až na ty špinavý okraje, jak psáno výše. Jedinkrát jsem měla problém, že se odlepila (dovolená u moře, hodně koupání, což je blbý), ale neotěhotněla jsem kvuli tomu. 🙂

ovecky
8. srp 2019

Jo a k dotazu - lepí se 3x a pak týden pauza. Místa kam chceš, já lepila na lopatku vzadu, nebo na zadek. Bylo to v návodu, už neví, co vše šlo.

hermij
8. srp 2019

@floruska Konzultovala jsem s gynekoložkou z centra CENAP, kde se věnují přirozenému početí (alternativa CAR při neplodnosti) a mají zkušenost, že ty lepící jsou právěže horší... Mluvili o horším návratu plodnosti po "vysazení" (dlouhé čekání na první menstruaci, anovulační cykly atd. v horším podání než po pilulkách). Kožní vstřebávání je u mnoha látek ("léčiv") silnější, než perorální. Klidně jim napiš e-mail (cenap@cenap.cz, tuším je to zdarma jako neziskové poradenství) a můžou se k tomu vyjádřit. Chce to mrknout na konkrétní typ antikoncepce a pročíst pořádně příbalový leták, abys věděla o nežádoucích účincích a spolehlivosti. Pohodlnost a estetičnost "nošení" mi přijde u chemie jako hormonálka vedlejší. Ale rozhodnutí je jen Tvé, zase přidávám jiný druh informace, než holky výše ;)

floruska
autor
8. srp 2019

@hermij jasné ale jelikož uz mam teď 4-te miminko a vím že už je prostě poslední tak tyto věci jako horší návrat plodnosti atd řešit nebudu,navíc už bych ani nechtěla Mimi kolem 40-tky to už mi přijde pozdě,ale díky

mmichaella
9. srp 2019

@hermij no ja mela menstruaci jako hodinky hned prvni mesic po vysazeni a ovulaci taky cajk. Ale je to indivindy jako u vseho. Me se taky odlepila 1x za tech 14 - 15 let... a spise se mi prilepila na kalhotky ruzkem a ja jak je stahla, tak i s naplasti. Ale zadna traga.... 🙂

drep
9. srp 2019

Měla jaem Evru, otěhotněla jsem ihned po vysazení ve 32 a při mimořádně náročné práci. Měla jsem tři roky, neodlepila se nikdy a to jsem ji nešetřila. Špinavé okraje mě taky trochu štvaly, ale já ji vždycky jen lípla a šla jsem, nedržela jsem se doporučení. Nepřibrala jsem, pleť a vlasy ok, nesebrala mi chuť na sex, což se o mé nynější čistě gestagenní hak (kvůli kojení) říct nedá. Já byla naprosto spokojená a těším sr, až dokojilm a vrátím se k ní

floruska
autor
9. srp 2019

@drep aha super takže žádné vedlejší účinky nebo tak?a finančně se to pohybuje kolik?jen mě to zajímá

drep
9. srp 2019

@floruska na mě a stála, tuším, asi 800,- na tři měsíce

floruska
autor
9. srp 2019

@drep jasně nejde o ty peníze ale přijde mi to lepší než zobat pilulky