Zdravím,
po asi 7mi letech a dvou dětech jsem u svého doktora zažádala o nějaký způsob antikoncepce. Byla mi doporučena nizkohormonalní antikoncepce Mywy, neměla bych po ní přibirat a zároveň by se mi měla zlepšit moje problémová pleť.
začala jsem brát tak, jak mi doktor řekl, tedy první den menstruace. Druhý den do večera už ale po ms ani stopy. Brala jsem tedy dál a neřešila.
14. den cyklu, tedy 14. tabletka jsem začala slabě spinit a cca od 17dc jsem začala mít strašné ms bolesti (a dva dny i střevní potíže, +pořád spineni), které trvaly až do 19dc, (nezvládla jsem bez algifenovych kapek. Velká pulzující ms bolest několik dnů), kdy jsem nejspíš dostala ms. Dnes jsem 20dc a ms je stále. Zítra poslední růžová tabletka a pak najizdim na bílé, placebo.
Krom toho (snad už týden od první tabletky) mám strašné psychické stavy. Nenavidim manžela a i samu sebe, na děti jsem nepříjemná a je mi že sebe zle. Nedokážu se ovládat, mám pořád vztek, nebo úzkost. Cítím, zee nejsem v pořádku, není mi psychicky vůbec dobře, naopak jsem na zhroucení. (Běžné jsem vesela, aktivní, kreativní, milující). Chuť na sex nulová, pleť spíše beze změny, žádná hitparáda, ale nic strašného. Chuť na jídlo, neskutečná, nemůžu se vůbec udržet. Nejsem žádný hubenour a musím si dávat opravdu pozor, co s ním a kolik čeho sním, ale teď? Jsem naprosto nezastavitelna v tom jídle, vůbec se nedokážu ovládat.
A píši to sem, abyste mi ženy poradily, zda to vydržet ty první tři měsíce, než se vše sedne tak, jak má. Než si tělo zvykne a hormony se srovnají (což si pořád říkám). A nebo to začít řešit ihned a poprosit doktora o alternativu?
Děkuji za případné odpovědi, rady a zkušenosti a omlouvám se za anonym, ale intimní otázky nerada řeším takto veřejně a běžné to ani nedělám, akorát teď si opravdu nevím rady a soudím, že mi zde někdo může pomoct, ať už názorem, nebo přímo zkušeností.
Děkuji
Mě po porodu nesedla žádná antikoncepce. Přesně jak píšeš....od půlky cyklu jak žrací automat a doktor ti řekne, že nic z toho co popisuju z antikoncepce není 😂😂😂 musíš zkoušet nebo se prostě chránit jinak
@nikoulinka děkuji za odpověď... Zítra najizdim na ty placebo, takže jsem si řekla, že ještě jedno platicko / jeden měsíc prubnu a pokud to nebude lepší a nesrovna se to, půjdu k doktorovi, pro jinou 🙏🏻
@te_reza já původně chtěla nehormonalni telisko, ale to mi doktor vymluvil, že prý bych měla silnou ms a je veliká šance na záněty pánve, atd.... 🤷🏻♀️.
Nehormonální tělísko jsem musela zahodit taky 😂
@te_reza no praaavě. Řekla jsem si, že ty prášky můžu kdykoli vyměnit za jiné, nebo za úplně něco jiného. Kdežto dát 5k za tělísko s tím, že mi bude dělat problémy a pak ho nechám vyndat. No, nechtěla jsem to brát, jako první možnost po konzultaci s doktorem.
Nehormonální stojí do 1500,-
Ahoj 🙋 Nevím, zda ti má odpověď pomůže. Taky užívám nizkohormonalní antikoncepci. Jednou se nedopatřením stalo, že jsem užila jinou. A přesně to, co ty - protivná, bolesti, MS nedorazila, pak delší špinění... Dle mé Mudr to bylo tím, že mi opravdu nesedla a dávala si už pozor, že mi píše správnou. Já konkrétně užívám sidretelu. S ní nemám žádny problém 🙂