Antikoncepce Minerva, vynechání MS a těhu test. Co si o tom myslíte?

andrejs002
19. říj 2023

Dobrý den, po 5 letech jsem opět začala používat antikoncepci Minerva. Ze začátku bylo vše v pořádku, nepozorovala jsem žádné příznaky, pak ale měla přijít první menstru kdy HA mám vynechat. Ale menstruace se 14 dní nedostavila. Dokonce ani špinění nic. Po 14 dnech přece jen něco přišlo, ze začátku to vypadalo jen opravdu jako lehké špinění, pak už jako menstru. Krev byla hodně tmavě hnědá. Trvalo to 4 dny (12.-15.10.). 16.10. tedy že už je konec a za celý den ani kapka a že jsem měla dost fyzické aktivity, strávila den na nohou v práci jako obvykle, tak už jsme prostě nekrvácela a tak jsem si ráno vzala HA a večer jsme měli s přítelem pohlavní styk. Ovšem po něm mě začalo lehce bolet v podbřišku jako při menstru, tak jsem šla na záchod a zase lehké špinění, ale už to byla jasnější červená krev. Od 17.10. mám zase takový tmavě hnědý výtok/špinění, ale vyloženě menstru to není, teďka ve čtvrtek 19. už byl takový spíš narůžovělý. Během těch 14 dní bez MS jsem zkoušela dělat radši i těhu test, jeden negativní a na 2 slabý a neúplný duch, ale byl to mamatest a vím jak to s ním teďka bývá, ale jistota byla jistota. Mívám i poslední dobou docela dost nafouklé bříško. Asi je to jen opravdu vliv HA… Co si o tom myslíte, zvažuji návštěvu gynekologa, přijde mi to dost na místě. Děkuji za odpovědi.

PS: Věřím tomu že je to začátkem brání HA, proto kdyby se našel někdo rýpavý skrz mamatest a těhotenství. Nic takového netvrdím a budu ráda když se v tomto případě zdržíte diskuze.

luciejonsztova
20. říj 2023

Já jsem to třeba mívala běžně, jeden den už to vypadalo, že nic, ale další den zas slabé špinění někdy krvácení. Mohl to způsobit i sex. Když si nebudete jistá, tak zajděte k mudr, ten vám řekne nejlíp. 👍🏼

lilian2111
20. říj 2023

Taky někdy začnu zase špinit/slabě krvácet když máme sex těsně po menstruaci. Ne pokazdy, ale někdy se to stane. 🙂 těhotenství to dle mě nebude.
Pokud máš pochyby tak skoč k dr, ale dala bych tělu chvíli (pár měsíců) se s tou změnou (ha) srovnat.

lentilkah
20. říj 2023

Taky jsem ted zacala brat antikoncepci a ty prvne dve platicka to bylo vselijake, sem tam spineni, krvaceni.

l_
20. říj 2023

Hele ale.ha se bere pravidelne 🤔 ne ze si udelas 14dni pauzu.. ta je 7dni a zas beres dalsi platicko.. takhle nejsi urcite chranena a rozhazujes si to sama..

julie290
20. říj 2023

@andrejs002 absolútne som nepochopila tých 14 dní bez ms, ktorá potom prišla. Mala si mat pauzu 7 dní a nasadiť znova HA aj napriek tomu, že si nemala menštruáciu. Pretože ak si ju následne po 7 dňoch neužívala tak ako si mala tak je šanca, že si otehotnela