Antikoncepce Lirien - 7denní pauza. Jsem během ní chráněna?

5. led 2024

Zdravím, vím, že je to asi blbý dotaz, ale jsem chráněná před otěhotněním i v 7 denní pauze ? Antikoncepci beru teprve měsíc. V přívalovém letáku jsem o tom nic napsaného nenašla. Děkuji moc za odpovědi

j.a.n.i
5. led 2024

Ale no tak... Jsi ho spis nečetla.

autor
5. led 2024

@j.a.n.i četla a odpověď na moji otázku jsem nenašla, jinak tento dotaz jsem nepsala kvůli tomu, aby si tady nějaké slečny hrály na “chytré” a musely rýpat. Slušně jsem se zeptala a chtěla jsem slušnou a normální odpověď 🙂

autor
5. led 2024

@j.a.n.i A nevím od kdy si tykáme, já vám taky netykám, tomu se říká slušnost, ale to vy nejspíš nevíte…

j.a.n.i
5. led 2024

Možná si přečti pravidla webu, tady je standardem si tykat. A kdyby sis ten příbalový leták alespoň vyndala z krabičky, tak bys zjistila, že tahle antikoncepce žádnou 7 denní pauzu nemá.
A kdyby sis ho i přečetla, tak by ses tam odpověď na svou otázku dočetla.

julie290
6. led 2024

Ano si chráněna.
@j.a.n.i Má 7 denní pauzu během které užívá neaktivní pilulky. Ty tam jsou k tomu aby žena nezapomněla užívat antikoncepci během užívání aktivních pilulek

j.a.n.i
6. led 2024

@julie290 Takže zadnou pauzu nema, užívá stale a v pribalaku je jasne napsano, ze je chranena stale, pokud je uziva podle toho navodu. Nekdo, kdo neni schopen si ten letak ani přečíst, neb jinak by tento dotaz nepoložil, je taky schopen udelat jeste 7 dnu pauzu i po tech 7 bílých pilulich.

julie290
6. led 2024

@j.a.n.i Já ty placebo pilulky neužívám i když v balení jsou a také jsem chráněna a pilulky nikdy nezapomínej užívat. Čili také mám pauzu i když bych žádnou mít neměla

j.a.n.i
6. led 2024

@julie290 Tak samozřejmě, ze se uzivat nemusi a misto nich se udela pauza, ale na to je potreba alespoň vedet, ze jsou to ty neaktivní a kdo se docte toto, tak se tam určitě docte i to, ze ochrana trva.

autor
6. led 2024

@j.a.n.i ale no tak, slepá nejsem a vidim, že tam jsou žluté pilulky a pak 7 bílých a proč bych si to vymýšlela

autor
6. led 2024

@j.a.n.i Já vím, že pauza jsou ty bílé placebo tabletky, prostě jsem chtěla vědět jestli jsem chráněna i při brání těch placebo. A nevím za co mě máte, že bych po bílých tabletkách dělala ještě další pauzu, nejsem blbá, jen jsem chtěla mít prostě jistotu

j.a.n.i
6. led 2024

No, jelikož evidentně ve veku, kdy se bere HA neumis cist, když tvrdis, zes v letaku nic takového nenasla, tak se zrovna moc inteligence ocekavat neda.