ahoj holky 🙂 máte někdo zkušenost s antikoncepcí Lindynette 20 a otěhotněním po jejím vysazení? Děkuji za odpovědi
@kristynatita no já jí brala asi od 18 tak dva roky, pak jsem jí rok vynechala a teď jí beru asi od října. Včera jsem si prášek už nebrala, tak mě zajímalo jak rychle po vysazení bych mohla otěhotnět. Plodný dny mě právě čekají teď o víkendu, tak mě zajímalo jak velká šance je když jsem si poslední prášek brala ve středu.
Jak víte, že Vas čekají plodny dny?
Spíš v klidu počkat... i ženám, co HA neberou trvá X mesicu, než otehotnela. Nám se to podarilo hned první mesic, kamosce ve 22 letech po 3 měsících...
Asi to nehroťte...
Bojuju s autokorekcí, pardon 🙂)
@kristynatita no přibližně jsem si to spočítala, menstruaci jsem měla 2.května a v pondělí jsem začala brát prášky z nového platíčka, ale po třech prášcích jsme se rozmysleli a řekli si že by jsme to mimčo mohli zkusti 🙂
Já brala Cilest a potom Lindynette vkuse antikoncepci cca 11let, vysadila jsem letos v lednu a momentálně jsem tak v prvím měsíci, a to jsem se bála že to po té dlouhé době nepůjde vůbec 😅
Brala jsem, po vysazení jsem otěhotněla první měsíc. Podruhé, po vysazení jiné antikoncepce, jsem taky otěhotněla první měsíc.
Ja jsem vysadila antikoncepci po 16 letech uzivani, z toho poslednich 4-5 let byla lindynette. Zatim se neuspesne snazime o otehotneni 3 mesice, zrovna dnes dalsi zklamani a 1.dc. Jinak se mi po vysazeni zacaly dost mastit vlasy a i plet.
Já brala antikoncepci cca 11 let regulon pak lindynete asi 8 let a otěhotněla jsem do 6 měsíců od vysazení, vysadila sem a hned menzes pravidelně žádný problem
Jeste teda doplnim, ze menzes mam taky hned pravidelne, cyklus presne 29 dni a snad i ovulace by mela byt, soude dle bolesti a testu.
Já ji brala, vysadila a pak hned otěhotněla ;)
Ja brala, asi 10 let, po vysazení jsem nepociťovala žádné změny, otěhotnění po 9 měsících od vysazení, ale jak píší holky, záleží spíše na těle než na délce a typu HA
Já ji brala 7 let a otěhotněla jsem za 3.5 měsíce je mi 37 a pro mě nejlepší antikoncepce co mi sedla
Ja s ni zacinala a brala ji par let, ale pak jeste Minervu a tu posledni si ani nepamatuju 😀 celkove vse 9 let. Po vysazeni jsem nemela MS, ale i tak jsem po pul roce otehotnela.
Jinak nevim, ale kdyz sis vzala jen 3 prasky, tak si myslim, ze budes mit cyklus trochu rozhozeny mozna. A hlavne nikde neni psano, ze bude mit cyklus stejne dlouhy jako pri brani HA. Takze bych se "vypoctem" plodnych dnu moc neridila.
Ale preju hodne stesti. 🙂
Brala jsem cilest a následně lindynette celkem asi 11 let, otěhotnění půl roku po vysazeni. Po vysazeni nepravidelný a dlouhý cyklus
Brala jsem 8 let vkuse a otěhotněla ihned po vysazení. Sice to bylo neplánované, ale jsme rádi, že tu malou drndu máme 🙂
Dnes jsem byla s tou svou tečkou 👶 na kontrole, doktor říkal že to je velice individuální, některé ženy v mém okolí tvrdí že třetí měsíc po vysazení je nejplodnější ale téhle báchorce se myslím nedá věřit 😀
Jak říká můj gynda "někdy to je jak po hnoji".
Nejlepší bude užívat si jako doposud být v klidu a nic neřešit 😉
Nemám, ale brala jsem ji kdysi. Je to nízko hormonální HA. S otehotnenim by problém být neměl, pokud nejsou jiné potíže. "Čistění" od hormonů je vlastně blud. Nic takového neexistuje. Fakt je jen to, že se tělo musí srovnat s hormonální mi výkyvy a opět nastartovat svůj hormonální systém, který může být po HA rozhozený.
Takže odpoved: otěhotnění je individuální, a na značně HA nesejde.