Antikoncepce Lindynette 20, máte zkušenost?

martulina7
12. kvě 2017

ahoj holky 🙂 máte někdo zkušenost s antikoncepcí Lindynette 20 a otěhotněním po jejím vysazení? Děkuji za odpovědi

kristynatita
12. kvě 2017

Nemám, ale brala jsem ji kdysi. Je to nízko hormonální HA. S otehotnenim by problém být neměl, pokud nejsou jiné potíže. "Čistění" od hormonů je vlastně blud. Nic takového neexistuje. Fakt je jen to, že se tělo musí srovnat s hormonální mi výkyvy a opět nastartovat svůj hormonální systém, který může být po HA rozhozený.
Takže odpoved: otěhotnění je individuální, a na značně HA nesejde.

martulina7
autor
12. kvě 2017

@kristynatita no já jí brala asi od 18 tak dva roky, pak jsem jí rok vynechala a teď jí beru asi od října. Včera jsem si prášek už nebrala, tak mě zajímalo jak rychle po vysazení bych mohla otěhotnět. Plodný dny mě právě čekají teď o víkendu, tak mě zajímalo jak velká šance je když jsem si poslední prášek brala ve středu.

kristynatita
12. kvě 2017

Jak víte, že Vas čekají plodny dny?

kristynatita
12. kvě 2017

Spíš v klidu počkat... i ženám, co HA neberou trvá X mesicu, než otehotnela. Nám se to podarilo hned první mesic, kamosce ve 22 letech po 3 měsících...
Asi to nehroťte...

kristynatita
12. kvě 2017

Bojuju s autokorekcí, pardon 🙂)

martulina7
autor
12. kvě 2017

@kristynatita no přibližně jsem si to spočítala, menstruaci jsem měla 2.května a v pondělí jsem začala brát prášky z nového platíčka, ale po třech prášcích jsme se rozmysleli a řekli si že by jsme to mimčo mohli zkusti 🙂

buchtabuchtova
12. kvě 2017

Já brala Cilest a potom Lindynette vkuse antikoncepci cca 11let, vysadila jsem letos v lednu a momentálně jsem tak v prvím měsíci, a to jsem se bála že to po té dlouhé době nepůjde vůbec 😅

operetka
12. kvě 2017

Brala jsem, po vysazení jsem otěhotněla první měsíc. Podruhé, po vysazení jiné antikoncepce, jsem taky otěhotněla první měsíc.

apple_tree
12. kvě 2017

Ja jsem vysadila antikoncepci po 16 letech uzivani, z toho poslednich 4-5 let byla lindynette. Zatim se neuspesne snazime o otehotneni 3 mesice, zrovna dnes dalsi zklamani a 1.dc. Jinak se mi po vysazeni zacaly dost mastit vlasy a i plet.

martyina
12. kvě 2017

Já brala antikoncepci cca 11 let regulon pak lindynete asi 8 let a otěhotněla jsem do 6 měsíců od vysazení, vysadila sem a hned menzes pravidelně žádný problem

apple_tree
12. kvě 2017

Jeste teda doplnim, ze menzes mam taky hned pravidelne, cyklus presne 29 dni a snad i ovulace by mela byt, soude dle bolesti a testu.

tterrezz
12. kvě 2017

Já ji brala, vysadila a pak hned otěhotněla ;)

neslinka
13. kvě 2017

Ja brala, asi 10 let, po vysazení jsem nepociťovala žádné změny, otěhotnění po 9 měsících od vysazení, ale jak píší holky, záleží spíše na těle než na délce a typu HA

sedlackovak
13. kvě 2017

Já ji brala 7 let a otěhotněla jsem za 3.5 měsíce je mi 37 a pro mě nejlepší antikoncepce co mi sedla

dzogobela
13. kvě 2017

Ja s ni zacinala a brala ji par let, ale pak jeste Minervu a tu posledni si ani nepamatuju 😀 celkove vse 9 let. Po vysazeni jsem nemela MS, ale i tak jsem po pul roce otehotnela.

Jinak nevim, ale kdyz sis vzala jen 3 prasky, tak si myslim, ze budes mit cyklus trochu rozhozeny mozna. A hlavne nikde neni psano, ze bude mit cyklus stejne dlouhy jako pri brani HA. Takze bych se "vypoctem" plodnych dnu moc neridila.

Ale preju hodne stesti. 🙂

corry21
13. kvě 2017

Brala jsem cilest a následně lindynette celkem asi 11 let, otěhotnění půl roku po vysazeni. Po vysazeni nepravidelný a dlouhý cyklus

janina012
13. kvě 2017

Brala jsem 8 let vkuse a otěhotněla ihned po vysazení. Sice to bylo neplánované, ale jsme rádi, že tu malou drndu máme 🙂

buchtabuchtova
15. kvě 2017

Dnes jsem byla s tou svou tečkou 👶 na kontrole, doktor říkal že to je velice individuální, některé ženy v mém okolí tvrdí že třetí měsíc po vysazení je nejplodnější ale téhle báchorce se myslím nedá věřit 😀
Jak říká můj gynda "někdy to je jak po hnoji".
Nejlepší bude užívat si jako doposud být v klidu a nic neřešit 😉