Mám začať užívať antikoncepciu ale ak mi príde menštruáciu v noci tak mám brať prvý deň menštruácie až ráno? Čiže ak si vezmem tabletku ráno tak som hneď chránená? Snáď ste pochopili moju otázku 😅🙂
Taky mám Maitalon. MS začala večer, ale nebyla jsem si tím ještě jistá. Tbl jsem si vzala první ráno. Počítám to jako první den MS. Teď jsem dobrala první plato a čekám, kdy "MS" přijde.
@andelka ďakujem, dnes som volala gynekológičke že mi je po tej antikoncepcii trocha nevoľno a že som mala aj nechránený styk. Tak doktorka mi vravela že sa nemusím chrániť ak mi skončí menštruácia čo aj skončila. Ale sestrička mi vravela že sa chrániť musím. Keď som jej povedala že doktorka mi povedala niečo iné a aj v letáku je niečo iné napísané tak ona nevie čo je v letáku napísané. Tak ja už teda naozaj neviem
@tasimia tak už to přišlo, včera, takže 4 den. V neděli načínám nové plato, tak jsem zvědavá. Když jsem ji nasazovala, ten první den MS, tak jsem místo obvyklých 5 dní krvácela a špinila snad 10. Snad se to srovná. Nemám HA jen kvůli zabránění početí, nasadily jsme ji po poradě s Dr i kvůli zdravotním problémům.
@julia00 věřila bych Dr a příbalovému letáku. A ohledně toho času braní, já beru ráno, v rozestupu tak mezi 7 a 9h. Hoďka sem nebo tam nehraje roli, pokud nemáš HA, která se má brát ideálně přesně, to bývá ta, která se může při kojení, má jen estrogeny. Ta je náchylnější, když člověk nebere přesně a i rychleji ztrácí účinek. U té normální se nic nestane, když vezmeš prášek do 12h od původního času.
@julia00 a přečetla sis příbalový leták?