Antikoncepce. Jak dopřát manželovi aspoň jednou za čas sex bez, když HA ani tělísko ze zdrav. důvodu nemohu?

veritanas
18. kvě 2021

Ahoj holky, jdu za Vámi s velmi intimní otázkou. Jsem 8 měsíců po porodu dcery a někojim. Zatím používané kondom a chci u něho zůstat, protože hormonální antikoncepci ani tělísko jsou pro mě nevhodné. Na oboje silně reaguje můj atopický ekzém, především na tělísko, protože jsem alergická na kovy. Ale ráda bych manželovi aspoň jednou za čas dopřála sex bez😂. A teď nevím, jak na to.😂 Další dítě opravdu nechci, takže ... Mám dlouhé cykly, hodně přes 30 dnů. Napadlo mě, třeba pesar nebo počítání plodných dnů... Myslíte, že to je možné? Třeba používáním ovulačních testů si to vysledovat..? Samozřejmě by to bylo na přerušovaný sex, ale já tomu nevěřím..😂😂🤦

madbetka
18. kvě 2021

Symptotermální metoda. Najdi si příručky od Cenap.cz, je tam velmi jednoduše vysvětleno, jak to funguje. Sleduješ několik příznaků, totiž teplotu, hlen a čípek, které se zaznamenají do grafu a na základě kterých se potom vyhodnotí ovulace a jistě neplodné dny.

Spolehlivost má (při správném používání samozřejmě) srovnatelnou s HA.
Ovulační testy samy o sobě určitě ne, počítání plodných taky ne, to může být doplňková metoda, ale jinak spíš sázka do loterie.

izz76
18. kvě 2021

@veritanas Pharmatex plus přerušovat.

blondynka400
18. kvě 2021

@veritanas a zkoušela jsi hormonální tělísko? Tam alergie na kovy určitě nevadí..... A to zda ho tělo přijde a nebo ne, to už musíš vyzkoušet. Ale hormony se nedostávají přímo do krve, takže by to nemělo nějak vadit. Jinak z mne plodné a neplodné dny, poznat svoje tělo a těch pár safety dní poznat. S tím, že musíš být připravená, že se nezadaří. Ale to je stejně i s kondomem. Tomu bych já jako ochraně nevěřila osobně vůbec.....

blondynka400
18. kvě 2021

@izz76 přerušovaná soulož pro řadu chlapů není, chybí jim ten konečný prožitek. A je fakt, že mne by to též vadilo....

kopulkaa
19. kvě 2021

@blondynka400 chtěla jsem tohle navrhnout, ale je to fakt co tu píšeš 🙂