Antikoncepce Evellien při kojení, užíváte ji?

barusak95
13. dub 2017

ahoj užíváte některá HA Evellien při plném kojení ? a máte ms ? Děkuji

prostejina
13. dub 2017

Ahoj, já ji mám 🙂 MS jsem dostala hned v šestinedělí a co beru tuhle ha, tak MS nemám, spíš jen třeba trosilililililinku spinim, ale toho bych si ani normálně nevsimla 🙂

barusak95
autor
13. dub 2017

@prostejina děkuji já začala po týdnu a půl špinit ... špinila jsem 3 dny a pak mi to zesílilo a až 4 den krvácím docela silně a vůbec to neslábne takhle jsem to neměla ani před těhu tak se bojim jestli není něco špatně a hlavně mi přijde že mám méně mléka

semisovamys
13. dub 2017

Ahojky já tuhle antikoncepci mam také, vlastně uz 6 mesicu a ms ani špinění se nedostavilo. Po prvním tehu jsem měla jinou a krvácení jsem měla snad měsíc v kuse tak jsem sla na gyndu a sestra mi řekla že jsem měla přijít dříve, že mi tamty prášky nevyhovují a napsala mi jinou 😊 takže kdyby to trvalo déle jak 7 dní tak určitě jdi na gyndu ať se zbytečně netrápís 😊

barusak95
autor
13. dub 2017

@semisovamys moc děkuji tak uvidíme snad to přejde

horsiee
13. dub 2017

@barusak95 také ji mám brát, ale měla jsem polovinu nežádoucích účinků a tak trčí v šuplíku. Jinak ms nemám vůbec nezávisle na tom zda beru Ha či nikoliv. Čtrnácti měsíčního syna stále kojím, tak to možná bude tím.

barusak95
autor
13. dub 2017

@horsiee ja take plne kojim a od te doby co jsem dostala ms mam o pulku mene mlika a 9 tydeni syn mi hubne coz se mi ani trochu nelibi myslim si ze ms mam diky te ha ale nevim jiste

horsiee
14. dub 2017

@barusak95 možná, že mlíčko má v době ms jinou chuť a už mu tolik nejede. Taky okolo dvou měsíců se přestává tvořit mléko do zásoby, ale je ho tam jen trocha a tvoří se až když miminko saje. Ale ten úbytek váhy je divný. Co zkoušet mimčo přikládat častěji?

barusak95
autor
14. dub 2017

@horsiee přikládám každou hodinu když to jde a když ne tak odsávám

prostejina
14. dub 2017

@barusak95 no já tedka spinim pres týden, dnes už trochu krev... Asi to je normální. Jestli cítíš min mlika, tak koj co nejvíc to jde. Mne takhle s první MS odešlo mliko, mala skončila v nemocnici (nepoznala jsem, ze nemám mliko, byla furt v pohodě, nebrecela a myslela jsem, ze se mi jen upravilo množství mlika) a těžko jsem se zas rozkojovala. Musela k nám pak docházet laktační. Pij caro, jestli můžeš tak mléčný výrobky, hoooooodne pij a pij i kojící čaje (moc dobrý je od weledy)

barusak95
autor
14. dub 2017

@prostejina mě malý taky právě zhubl kojim co to jde furt ho mám na prsu a když to jde tak odsávám nasadila jsem si homeo piju 3x denně kojo čaj snažim se jíst pít a k tomu má malý asi růstový spurt s laktační jsem to řešila a vidí to na spurt snažim se mlíko udržet co to jde tak snad se podaří .. ty si potom mlíčko měla nebo už se nevrátilo ?

prostejina
14. dub 2017

@barusak95 vrátilo díky bylinkam, který mi nastartovaly laktaci 🙏 pomohlo mi, ze jsem s ni tak den, dva zůstala v posteli, byla jen v teplackach, takže jsem kojila tělo na tělo, i v leze jsem kojila, a když v sede, tak jsem si prsa mackala, jakoby po nich sjizdela, jak me naučila laktační. Malou jsem vážila před a po kojení a podle toho dokrmovala Nutrilonem takovou speciální metodou, při ktery mi stimulovala bradavky. Do týdne jsem se rozkojila nesjutecnym způsobem, už ji kojim jen z jednoho prsu a mliko bych mohla rozdávat. Odkud jsi? Kdybys býka z Brna, tak bych ti dala kontakt na LP, která mi fakt pomohla

barusak95
autor
14. dub 2017

@prostejina jsem od kolina tak to je super ze si se tak rozkojila a jakym zpusobem si dokrmovala ? Ja dokrmuji pres strikacku ale prijde mi ze maly nechce moc sat z te strikacky ze tadsi prso (kojim pres kloboucek)

prostejina
15. dub 2017

@barusak95 az se malá probudí (spí na mne), tak ti to všechno nafotim a poslu do zpráv 🙂)

barusak95
autor
15. dub 2017

@prostejina dekuji si moc hodna

val10
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
gujduska
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
maretavan
1. srp 2017

Kouká,že je diskuze starší, ale jen by mě zajímalo jak to dopadlo, beru tuhle antikoncepci taky a mám pocit, že malé (7m) taky zrovna nevyhovuje co se děje s mlékem. Když jsem kdysi mluvila s jednou laktační poradkyní říkala mi,že chuť mléka se nemění jen jeho průtok. Kojím teď častěji kvůli vedru, tak snad to stačí... Jinak menstruace se ještě nedostavila.

radimek123
2. srp 2017

Take ji beru a MS mam spis slabou a co se tyka male (6m) tak mi mliko neodmita ale jsme na prikrmech kojim dvakrat v noci a behem dne kdyz si rekne ale myslim ze uz to ma spis jako piti ...me dostalo ze jsem za 1,5m pribrala 3,5kg asi si zajdu k dr at mi da jinou antikoncepci ...mate to taky nektera tak?

evca32
2. srp 2017

@radimek123 Také jsem po ní hodně přibrala , jen moje gyndařka mi řekla že to tím určitě není že jenom víc papám 🙂 . Gyndařku jsem změnila. Vím že papáním to nebylo, protože jsem byla v nemocnici na nemocniční stravě ,navíc jsem v té době víc omezila cukry kvůli prdíkům dcerky.

radimek123
2. srp 2017

No ja toho taky prave moc nesnim nemluve o tom mala mi moc casu na to abych se najedla neda 😆 a spis dlabu zeleninu a i tak mazec proste 🙈 a beres neco jineho? ☺

evca32
2. srp 2017

@radimek123 jsem to vyřešila tělískem Mirenou a mám klid nemusím myslet na prášky 🙂

radimek123
2. srp 2017

Taky me to napadlo no domluvim se s dr nebo budu mit za chvili 100kg 🙈😂 diky moc ☺

evca32
2. srp 2017

@radimek123 není zač. 🙂